Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-14 17:54 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: „Jól érezzük magunkat és minden meccsen a győzelemért fogunk harcolni” Spanyol Bajnokság

Carlo Ancelotti ismét Madridban, a Real Madrid edzőközpontjában tartotta meg a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

„Jól érezzük magunkat, pozitív érzések töltenek el minket és örülünk, hogy visszatértünk és a szurkolóinkkal együtt élvezhetjük ezt a címet. Jól felkészültünk az Elche elleni mérkőzésre.”

„A szurkolók tudják, hogy a csapat mit fog csinálni, vagyis minden meccsen és minden sorozatban küzdeni. A szurkolók már ismerik ezeknek a játékosoknak a profizmusát és a komolyságát. Nem hiszem, hogy ők úgy gondolják, hogy kritikus helyzetben vagyunk.”

„Courtois ma kezdett el edzeni, és nem lesz bevethető a holnapi mérkőzésen, de szerintem szombaton az Osasuna ellen már ott lesz. Militao már a döntőre is felépült és Lucas Vázquez is visszatért. Kroos hiányozni fog, akinek problémái vannak. Hazard csütörtökön edzett, de a térdével vannak gondok. Már beszéltem vele, de nincs különleges bánásmód egyik játékossal sem.”

Gondolkodásmód

„A történelmünk azt mondja, hogy a győzelem segít győzni. Én is így gondolom. Mikor nyersz, olyan dolgokat érzel, amiket szeretnél megismételni. Ami tavaly történt, az motivál minket, hogy próbáljuk megismételni, különösen, hogy mások nem érezték azt, amit mi tavaly. Minden belefogunk adni holnap. Hátrányban vagyunk a ligában, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk úgy harcolni minden egyes mérkőzésen, mintha az lenne az utolsó meccsünk, főleg holnap.”

Vini Jr.

„Nem láttam még a FIFPRO listáját. Egy kissé furcsa nekem, hogy Vinícius nincs rajta és szerintem ez egy hiba. Vini nem lesz bevethető holnap és valaki más fog játszani azon a poszton, aki lehet Rodrygo lesz.”

Camavinga posztja

„Úgy gondolom, hogy szélsővédőként fog játszani. Camavinga jól játszott és tud hátul is játszani, de észben kell tartanunk, hogy ő egy nagyon erős középpályás. Ha vészhelyzet van, képes ott is játszani. Azért is szerepelt ott, mert Alaba is kiesett, viszont már visszatért és ő is egy opció oda. Akárcsak Nacho, aki a Spanyol Szuperkupán ott játszott. Vészhelyzetben Camavinga szélső védőként fog játszani, ha nincs semmilyen problémánk, akkor a középpályán.”

Rüdiger

„Rüdigernek több tapasztalata van középhátvédként. Nacho szintén jól teljesít. Ebben a csapatban nem mindig ott játszol, ahol szeretnél. Azokban a percekben, amikor Nacho lehetőséget kapott, jól játszott. Tavaly is ezt tette és idén is ezt teszi. Nacho helyzete egyértelmű és a klubnak kell eldöntenie, hogy mit tesz.”

„A Barcelona jól teljesít. Stabilan játszanak és megváltoztatták a játékstílusukat. Szélsőkkel teszik ezt és sokat játszanak befelé. Kevés gólt kapnak és ez a kulcs a sikerhez. Nem hasonlíthatod őket más csapatokhoz. Nagyon magas színvonalú játékosaik vannak.”

Csatárok

„Az a vélemény, hogy kell egy középcsatár, de már van egy. Ő Karim. Nem gyerek, de vannak más játékosaink is. Nem ez a megfelelő idő a következő szezonról beszélni. Most kezdődik a Bajnokok Ligája és erre koncentrálunk.”

Tchouaméni

„A világbajnokságig nagyon jól játszott és meglepett a szezon első felében. Még nem érte el a benne rejlő potenciál maximumát. Hatással volt rá a világbajnokság. Fantasztikus tornája volt. Nem változtat a minőségén, hogy dupla szűrővel játszunk vagy vele egyedül.”

Kroos jövője

„Fogalmam sincs mi fog történni, mert nem vagyok Kroos. Még nem mondott semmit, de van egy olyan érzésem, hogy hosszabbítani fog. Majd meglátjuk.”

Dolgozni a védelmen

„Támadásban jól teljesítünk, a védelmen pedig dolgoznunk és fejlődnünk kell. Nem kaptunk gólt a Bilbao, a Sociedad és a Valencia ellen, de követtünk el hibákat az utolsó mérkőzésen. Ez az, ahol fejlődnünk kell. Biztos vagyok benne, hogy ezek a hibák egyszerűen a koncentráció, a szervezettség és a kollektív elkötelezettség problémái.”

Benzema

„Nem tudom, hogy hosszabbítani fog-e vagy sem, de a klub legendái a Real Madridnál kell maradjanak.”

A brazil válogatott

„A játékosok nem kérdeznek erről, de viccelődnek rajta. Baráti kapcsolatban vagyok a brazilokkal, és nevetnek. A valóság más, mert 2024-ig szól a szerződésem a Real Madriddal.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend