Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-19 11:55 ___Samy___ realmadrid.com
Courtois: „Folyamatosan hittünk a győzelemben” Nyilatkozatok

Tegnap este a Real Madrid 2-0-ás arányban múlta felül az Osasuna csapatát. A találkozó nem csak egy újabb kapott gól nélküli mérkőzés volt Thibaut Courtois számára, hanem jubilált is.

Ez volt a belga kapus 151. bajnoki mérkőzése a Real Madrid színeiben, és a 100. győzelme. Ezt a mérföldkövet pedig 5 szezon alatt érte el a Királyi Gárdában. A legjobb idénye a 20221/22-es volt, amikor 26 győzelmet ért el a csapattal, 2020/21-ben pedig 25-öt. Courtois ebben az idényben 16 meccsen 12 győzelmet számlál. A tegnap esti értékelését pedig alább olvashatjátok.

„Folytatni kell a győzelmi szériát. Ez egy nehéz helyszín volt és intenzív mérkőzés. Szép győzelem volt ez a keddi, Liverpool elleni összecsapás előtt. Aztán egy sor érdekes mérkőzés vár ránk és tovább kell harcolnunk. Még csak most kezdtük meg az idény második felét, és még sok van hátra.”

„Magasan letámadtak és ez nem mindig könnyű. Ráadásul hazai pályán mindig nagyon nyomnak. Egy kissé szenvedtünk, de a második félidőben kiegyensúlyozottabbak voltunk és már korábban is vezetést szerezhettünk volna. Folyamatosan hittünk a győzelemben és el is értük.”

Vinícius és Moi

„Nem hinném, hogy bármi komoly dolog történt volna. Egy korábbi összecsapásban Vininek léptek oda, amelyre a játékvezető nem adott sárágát. A játékvezető azt mondta, hogy felhúzták egymást, de szerintem csak megbeszélték a dolgokat. Az egy perces néma csend során ilyenek kiabáltak, hogy ‘Vini, te szarh…’ aztán azt skandálták, hogy ‘Vinícius meg fog halni’. Ez sajnálatos dolog és nincs helye ilyen ostobaságoknak. Vininek nagyszerű mérkőzése volt és kár, hogy nem talált be. Nem hiszem, hogy Vinivel, hanem inkább az emberekkel kellene foglalkozni. Ez szomorú, mert az elejétől fogva látható, hogy a szülők a gyerekeikkel együtt vulgárisan gesztikulálnak. Vini csak futballozik és néha felforrósodhat a hangulata és gesztikulál, de szerintem több minden érkezik a lelátóról. Amikor nem engedi, hogy a külső tényezők eljussanak hozzá, a feszültség eltűnik és tovább fogja folytatni a fontos gólok szerzését.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend