Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-27 09:02 ___Samy___ marca.com
Álvaro Rodríguez Raúl nyomdokaiban Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid Castilla csatára, Álvaro Rodríguez a hétvégén megszerezte első gólját a felnőtt csapatban.

Érdekes módon a mostani edzője és bálványa, Raúl González majd 30 évvel ezelőtt az első gólját a felnőtt csapatban szintén egy madridi derbin ünnepelhette. A már 7-es számú mezben szereplő 17 éves támadó 1994. november 5-én, szintén a második bajnoki találkozóján vette be a városi rivális kapuját. Előtte a Real Zaragoza ellen debütált, a La Romaredában.

A spanyol játékos gólját Michael Laudrup készítette elő, aki a felső sarokba lőtte a labdát, a Real Madrid pedig 4-2-es győzelmet aratott.

Raúl első gólja a Real Madrid felnőtt csapatában

2023. február 25-én aztán Raúl egyik védencének sikerült ugyanezt megismételnie. Álvaro Rodríguez a második mérkőzésén megszerezte az első gólját. Luka Modric szögletét váltotta gólra az Atlético Madrid ellen, ami ráadásul egyenlítő találatot ért.

Az ezt megelőző fordulóban az Osasuna ellen debütált, ahol rögtön két gólpasszt is kiosztott; igaz az elsőt a VAR elvette les miatt.

Álvaro máris Mariano és Hazard előtt a rangsorban

Az uruguayi csatár felbukkanása után azonnal megelőzte Carlo Ancelotti rangsorában Marianót és Hazardot. Az olasz edző az első pillanattól kezdve megbízott a tehetséges csatárban, ő pedig ezt remek teljesítménnyel hálálta meg.

Sajnos a gólját nem ünnepelhette meg úgy, ahogyan azt szerette volna, hiszen a mérkőzésből már alig volt hátra és szerették volna kihasználni az emberelőnyt. Alig volt ideje megölelni Fede Valverdét és a lelátó felé mutogatni.

Van helye a keretben

Miután Álvaro 5 gólt szerzett Raúl csapatában és kimagasló teljesítményt nyújtott a 2023-as Dél-Amerikai Ifjúsági Tornán, ahol szintén öt gólt szerzett, kiérdemelte a lehetőséget a felnőtt csapatban is.

„A következő idényben az első csapat tagja lesz”, mondta Carlo Ancelotti a városi derbi után a sajtótájékoztatón. Mariano szinte biztosan távozik, hiszen lejár a szerződése, Hazard pedig szintén új csapat után nézhet, míg Endrick csak 2024-ben érkezik majd Madridba, így a fiatal uruguayi csatárnak lesz ideje bizonyítani.

„Nagy reményeket fűzünk hozzá. Ez egy nagyon különleges este a számára, amikor egy ilyen nagyszerű gólt szerzett egy ilyen fontos meccsen”, mondta Emilio Butrageno.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend