Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-03-02 11:28 ___Samy___ managingmadrid.com
Dani Ceballos visszatérése Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid spanyol középpályása két aspektusban is azt mutatja, hogy már kezd visszatérni a legjobb formájához.

Dani Ceballos még a 2017/18-as idényben csatlakozott a Real Madridhoz. Abból az időből kiindulva teljesen másnak tűnik a valóság. A madridi vezetőség nagy reményeket fűzött Ceballoshoz, hiszen a spanyol futball egyik legtehetségesebb játékosát sikerült megszerezniük. A korosztályos válogatottakban, valamint a Real Betis első csapatában eltöltött idő alapján a középpályás a legnagyobb ígéreteként volt számon tartva. Azonban ez önmagában nem jelent semmit.

Ceballos majdnem elfeledett játékossá vált a Real Madridnál, miután csalódást keltő teljesítményt nyújtott kölcsönben az Arsenalnál. Emellett pedig még hosszú és komoly sérülései is voltak.

Viszont fények sora jelent meg az alagút végén, amikor a tavalyi szezon végén játékidőhöz jutott. A spanyol középpályás abban a néhány percben lenyűgözte Carlo Ancelottit.

Ebben az idényben pedig két kézzel megragadta a lehetőséget, és még több időt tölthetett a pályán. Jelenléte a pálya mindkét végén, döntő fontosságúvá vált Ancelotti csapatában. Dinamikát adott a Real Madrid középpályájának és megoldásokat nyújtott a sokszor túlságosan kiszámítható csapatjátéknak.

Alább olvashattok egy néhány statisztikai adatot Ceballos idei bajnoki teljesítményéről, ami segít megérteni a játékos csapatban betöltött fontos szerepét.

Előre játék

Ceballosnak az idei bajnoki szezonban összesen 108 progresszív passza volt, őt csak Luka Modric (126) és Toni Kroos (180) előzik meg a csapatból. Kroos azonban 1281 percet töltött a pályán, míg Ceballos csak 760-at. Ugyanakkor Dani a progresszív labdafelhozatalokat illetően is ott van a tíz legjobb játékos között.

Védekezés

Csak Aurélien Tchouaméninek van több lefülelt labdája 90 percre lebontva, mint Dani Ceballosnak. A becsúszó szerelésekkel is hasonló a helyzet, ott csak Camavinga előzi őt meg a csapaton belül. A keret játékosai közül Dani Ceballos büszkélkedhet átlagosan a legtöbb labdaszerzéssel.

Ezek az újabb bizonyítékai a kemény munkájának – Dani Ceballos arra készteti a Real Madridot, hogy gondolják újra a nyári terveiket, főleg a középpályán. Állítólag terítéken van egy szerződés hosszabbítási ajánlat, ami még néhány hónappal ezelőtt nem volt így.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend