Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-03-03 08:23 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Furcsa volt látni, hogy a Barcelona így játszik” Nyilatkozatok
Copa del Rey - Elődöntő, 1. mérkőzés 2023 MÁR 02 (csütörtök) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 0-1

„Az eredmény kicsit fájó, de bizakodva várjuk a visszavágót” – mondta az edző.

Carlo Ancelotti a Santiago Bernabéu sajtószobájában jelent meg a Copa del Rey elődöntőjének első mérkőzése után: „A Barcelona nem érdemelte meg a győzelmet, és ez nyilvánvaló. Ez a vereség nem okoz semmilyen utóhatást, mert elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. A Barcelona ellen nagyon nehéz úgy irányítani a játékot, ahogy ma tettük. Tisztában vagyunk vele, hogy vissza kell jönnünk, de nem ez lenne az első alkalom, hogy hátrányból fordítunk meg egy párharcot. Fáj az eredmény, de magabiztosan megyünk a visszavágóra”.

„Jó meccs volt. Intenzív volt a játékunk, nagy nyomással elöl. Az, hogy 34%-os labdabirtoklása volt a Barcelonának, azt jelenti, hogy ebből a szempontból jól teljesítettünk, de a védelmi vonaluk nagyon szoros volt. Sok keresztlabdát adtunk be, de a levegőben erősek. Ezt a játékot akartuk játszani, és ez önbizalmat ad nekünk a visszavágóra. Ez az első 90 perc, és a barcelonai meccsre már csak meg kell ismételnünk ezt a dominanciát”.

Támadómunka
„Nem volt túl sok lehetőségünk, de védekezésben és gyors tempóban játszva ez volt a Madrid egyik legjobb meccse. A Barcelona nagyon mélyen védekezett, nekünk pedig nehézségeink voltak az átmenetekkel. Jól irányítottunk, de nem lehet mindig átmenetekben játszani. Nem engedtük, hogy a Barcelona úgy játsszon, ahogyan akar, és ez jó nekünk. Ezt kell megismételnünk a visszavágón is.”

Modric: „Magabiztosnak kell lennünk, hogy a visszavágón jobbak lehetünk”

Modric és Courtois meccs utáni nyilatkozata

A második mérkőzés
„Ha megismételjük ezt az intenzitást, akkor meglesz az esélyünk arra, hogy megfordítsuk a párharcot. Kétlem, hogy a Barcelona ennyire védekezően fog felállni a Camp Nouban. Jól kezdtük és jól fejeztük be a mérkőzést. A kapott gól egy kontra, egy egyéni hiba és egy kipattant labda eredménye volt. Ez egy kicsit befolyásolta a csapatot. Nem engedtük a Barcelonának, hogy a meccs egyetlen pillanatában is megtartsa a labdát, és ez nem érdemtelen”.

A Barcelona teljesítménye
„Furcsa volt látni, hogy a Barcelona így játszik. Nagyon stabilak hátul és nem sok gólt kaptak eddig. Nagyon jól védekeznek és elkötelezettek a feladataik iránt. Remekül zárták a soraikat, nem beadásokkal akartunk mi sem operálni elsősorban”.

A párharc favoritja
„Hátrányban vagyunk, de bízunk benne, hogy meg tudjuk fordítani”.

A játékvezető
„Összességében jó meccse volt, de volt egy időszak, amikor kicsit nehéz dolga volt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend