Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „Vini jó úton halad ahhoz, hogy történelmet írjon a csapattal”
2023-03-14 19:30 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Vini jó úton halad ahhoz, hogy történelmet írjon a csapattal” Nyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Legjobb 16 2023 MÁR 15 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 1-0

„Nyitott játékot fogunk játszani, és a legjobb támadófutballunkat fogjuk produkálni” – mondta a tréner a Liverpool elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtótermében beszélt az újságírókkal a Liverpool elleni visszavágója előtti napon. Az edző elmondta gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatban: „Az üzenet egyértelmű. Nem számolgatnunk kell, hanem a lehető legjobban kell majd játszanunk. Ugyanúgy kell nekimennünk a mérkőzésnek, mint az első meccsen. Nem gondolkodunk azon, hogy mi történhet, olyan intenzitással és szenvedéllyel kell játszanunk, ami a győzelemhez kell”.

„Lehet, hogy nem látszik rajtam sok feszültség, de vannak olyan időszakok a pályafutásodban, amikor tényleg küzdesz ezzel, erre számítani lehet. A Chelsea ellen egy ilyen alkalom volt. Mindenki, aki részt vett abban a fordításban, megérti”.

Tervek a mérkőzésre
„Nem beszéltünk sokat. Elemeztük, mit csináltunk jól és mit rosszul az első mérkőzésen – sok jó dolgot csináltunk, különösen támadó szempontból. Nem úgy megyünk bele a meccsbe, hogy úgy gondoljuk nálunk van az előny, hanem nyílt és támadó futballt fogunk játszani. Nem fogunk számolgatni, ezt a játékosok is megértik. Jól kell majd támadnunk és jól kell majd védekeznünk, de nem csak a védekezésre gondolunk, sokkal inkább arra koncentrálunk, hogy előre menjünk”.

Mentális aspektus
„Pszichológiai szempontból szerintem nekünk nehezebb dolgunk lesz, mint a Liverpoolnak. Nekik az első perctől kezdve mindent bele kell adniuk, nem számít, mi történik. Mi mindent megteszünk, hogy az első perctől kezdve keményen nyomjunk, de nekünk több vesztenivalónk van, mint az ellenfelünknek”.

Igazolások
„Jövőre azokra a játékosokra számítok majd, akiket a klub a rendelkezésemre bocsát”.

Rüdiger: „Jobban kell kezdenünk ezt a meccset, mint az Anfielden”

Rüdiger meccs előtti nyilatkozata.

Vini Jr. és a játékvezetők
„Elégedett vagyok a fejlődésével, és erre nem is nagyon figyelek. A hozzáállása példaértékű volt a legutóbbi mérkőzésen, de én arra koncentrálok, amit a pályán csinál, amiben a legjobb”.

Camavinga a kezdőcsapatban
„Óriási jelentőséggel bír számunkra, remek munkát végez, briliáns teljesítményeket hoz. Hibázik időnként, de ahogyan játszik, az tényleg kárpótol minden hibáért. Az Espanyol ellen nyilvánvalóan hibázott, de nem a megfelelő pozícióban játszott. Aztán olyan elképesztő teljesítményt nyújt, hogy mindenki elfelejti a hibáit. Ez normális egy olyan fiatal srácnál, mint ő, aki rendkívüli kvalitásokkal rendelkezik. Ma is érinthetetlen, és ezután is az lesz”.

Benzema
„100%-os állapotban lesz. Annak ellenére, hogy vasárnap nem edzett, volt néhány jó edzése, és készen áll. Ez Benzema számára, számomra, a játékosok és a klub számára is egy rendkívül fontos verseny. Ha beszélgetünk, akkor arról van szó, hogy érzi magát, hogy jó formában van-e. Nem beszélek Benzemával minden nap, de motiváltnak és éhesnek tűnik a holnapi meccs előtt”.

Vini Jr. példamutatása
„Jó úton halad, hogy történelmet írjon a Real Madridnál az elkövetkező években, ahogy Modrić, Kroos, Benzema, Casemiro is tette már… Ez az egész csapat hihetetlenül jó, különösen a Bajnokok Ligájában”.

Kroos erőnléte
„Nagyszerű munkát végzett az Espanyol ellen. Jó fizikai állapotban van, és mostanra teljesen felépült a gyomorrontásból. Ugyanott van, mint a keret többi tagja, teljes erőnlétben. Azért hoztam le, mert néha a legtöbbet kell kihozni a cserékből, hogy egy kis frissességet hozzunk. Néha szeretek cserélni, de nem azért, mert valaki nem játszik jól, hanem azért, hogy egy kicsit több energiát adjunk a csapatnak”.

Tapasztalatok a Chelsea elleni párharcból
„Még mindig frissek az emlékek a fejünkben a Chelsea elleni meccsekről, ez segíteni fog nekünk abban, hogy biztosítsuk, hogy másképp csináljuk a dolgokat. Ezért olyan fontos, amit mondtam. Nem csinálhatunk számításokat, és nem kockáztathatjuk, hogy olyan nyílt játékba essünk, mint amilyet az első mérkőzésen láttunk”.

Hazarddal való kapcsolata
„Ez nem egy rideg kapcsolat. Ő nagyon őszinte volt. Nem beszélünk sokat, ez igaz. Gyakran ez személyiség kérdése, bizonyos emberekkel könnyebb beszélgetni. Számomra nem ez a legfontosabb, sokkal inkább az, hogy tisztel engem annak ellenére is, hogy nem játszik sokat. Ezt nagyon nagyra értékelem, és ugyanígy tisztelem őt is. Azért nem játszik, mert nagy a konkurencia, és van egy játékos Vini Jr. személyében, aki az ő posztján játszik, és sokat tesz hozzá”.

Benzema és Deschamps
„Ez inkább személyes ügy. Tisztelem őt emberként, játékosként és edzőként is. Én nem keveredek bele. Nem hiszem, hogy ez hatással lenne Benzemára, ez nem olyasmi, amiről beszél, és nem hiszem, hogy túlságosan aggasztja őt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend