Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-03-14 17:41 e.gergo realmadrid.com
Rüdiger: „Jobban kell kezdenünk ezt a meccset, mint az Anfielden” Nyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Legjobb 16 2023 MÁR 15 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 1-0

„A Bernabéu valami más. A szurkolók és a játékosok hihetetlenek a nagy meccseken” – mondta a német védő a Liverpool elleni meccs előtt.

Rüdiger a Liverpool elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója előtt beszélt a sajtó munkatársaival. A játékos így nyilatkozott: „Nagyon nehéz volt számomra tavaly a Bernabéuban játszani a Chelsea-vel az eredmény miatt. Még soha nem tapasztaltam olyan visszatérést, mint a Real Madridé. Csodálatos hangulat volt, és még boldogabb vagyok, hogy most a Real Madrid játékosa vagyok”.

„Tavaly a Real Madrid ellen játszva éreztem, hogy a Bernabéu valami más. A szurkolók és a játékosok hihetetlenek a nagy meccseken. Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek, és olyan tapasztalt játékosoktól tanulhatok, mint Benzema, Modrić és Kroos”.

A Liverpool elleni mérkőzés
„Jobban kell kezdenünk ezt a meccset, mint az Anfielden. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a védekezés és a támadás között. Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne kapjanak minket azon, hogy bealudtunk. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. Nagyon fontos, hogy ne csak védekezzünk. Adnunk kell valami olyat a szurkolóinknak, aminek örülhetnek, és önbizalmat is kell szereznünk”.

Elvárások
„A klub történelmét tekintve nem könnyű itt játszani, hiszen a klub történelme miatt nagy a nyomás. De fejlődsz és tanulsz belőle”.

Vini Jr
„A játékára kell koncentrálnia, mert amikor ezt teszi, akkor a legjobbak közé tartozik. Az is nehéz, amikor az ellenfelek ennyire provokálják az embert. Ez egy tanulási folyamat a számára. A játékvezetőknek jobb munkát kell végezniük, ha róla van szó, mert mindenkit egyformán kell kezelniük”.

Ancelotti: „Vini jó úton halad ahhoz, hogy történelmet írjon a csapattal”

Ancelotti meccs előtti nyilatkozata.

Nagy visszatérések
„Mindenki tudja, hogy a Real Madrid nagyon jó feltámadásokat produkál. Benzemának, Viniciusnak köszönhetően rengeteg minőséget tudnak felmutatni. Nincs mit mondani. Az edzőim mindig azt mondták nekem, hogy a legjobbak ellen játszol, és mindig bebizonyítják, hogy mekkora ez a csapat”.

Értékelés a szerződtetése óta
„Sok új dolog történt. Az első sajtótájékoztatómon még sosem láttam ennyi embert. Minden sokkal nagyobb, mint korábban volt, a legnagyobb tisztelettel az összes klubnak, ahol eddig játszottam, akik mind fantasztikusak voltak. A csapat többi tagja, a trófeaszoba, az elnök… Itt minden hatalmas, de ők szerények és nagyon kedves emberek”.

A Liverpool csatársora
„Nagyon jó támadósoruk van. Játszottak egy olyan nagy csapat ellen, mint a Manchester United, és hét gólt lőttek. Jó csapat, és erre oda kell figyelnünk”.

Vezér az öltözőben
„A fiatal játékosok nagyon kedvesek, és könnyű megosztani velük a tapasztalatokat. Nagyon szeretnének tanulni. Nagyon barátságosak, és amikor csak tudok, igyekszem segíteni a fiatalabb játékosoknak. Nem vezéregyéniségnek kell lenni, hanem jó csapattársnak”.

Fejlődni a védekezésben
„Kritizálnak minket, amikor gólt kapunk, és ezzel nincs is semmi probléma, a kritika teljesen rendben van. Ebben a tekintetben javulunk kell még, és dolgozunk is rajta”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend