Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-03-18 15:20 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Minden szempontból a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy megnyerjük a Clásicót” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 26. forduló 2023 MÁR 19 (vasárnap) 21:00 Camp Nou 2-1

„Jó szériában vagyunk, izgatottak és motiváltak vagyunk a következő hónapok előtt” – mondta az edző.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában jelent meg a Barcelona elleni bajnoki összecsapás előestéjén. Az edző a mérkőzésről beszélt, és így nyilatkozott: „Élveznünk kell a pillanatot, és egy rendkívül fontos mérkőzésen kell odatennünk magunkat. Akkor nyerhetjük meg, ha minden értelemben a legjobbunkat tudjuk nyújtanunk; egyénileg, kollektíven, támadásban és védekezésben egyaránt. Nem gondolunk arra, hogy vége a bajnokságnak, arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a holnapi meccset. Csak ez jár a fejünkben, szeretnénk csökkenteni a hátrányunkat”.

„Lesz tervünk, mert annyira jól ismerjük egymást, hogy nincsenek már titkok. Csak azon gondolkodunk, hogyan okozhatunk nekik gondot, és hogyan árthatunk nekik azzal, ahogyan a játékot szervezzük. Ez lesz a fejünkben a kezdőrúgásig. Támadni fogunk, de anélkül, hogy túl sok kockázatot vállalnánk”.

Az ellenfél
„Hátul stabilak, és nem sok gólt kapnak. Nagyon nehéz megmondani, hogy hogyan fog alakulni a meccs, mert mindegyik mérkőzés más. A Copában védekeztek, mert megszerezték a vezetést. Attól függően, hogy mi történik a mérkőzésen, változtatni fognak a hozzáállásukon ők is.”

„Holnap úgy kell néznünk a Barcelonára, mint egy oroszlánra, nem pedig mint egy macskára. Ha úgy megyünk bele, hogy azt gondoljuk, hogy ők egy kismacska, akkor túlságosan félvállról vesszük őket, pedig ez egy hatalmas meccs, amelyen a végsőkig küzdenünk kell, és valódi elkötelezettséget kell mutatnunk. Nem mondanám, hogy félek vagy aggódom emiatt, de a legnagyobb meccsek előtti órákban mindig ideges lesz az ember, legalábbis én biztosan”.

A csapat formája
„Január eleje óta egészen mostanáig a csapat fantasztikusan teljesített. A technikai és az erőnléti adatok is megerősítik, hogy nagyon jó formában vagyunk. Izgatottak és motiváltak vagyunk a következő hónapok előtt. Hátul erősebbek lettünk, elöl pedig hatékonyabbak. A csapat jól néz ki, és tökéletesen alkalmas arra, hogy a szezon végéig folytassa a sorozatot”.

Íme a Barcelona elleni keret névsora

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Saját jövője
„Újra és újra elmondtam, hogy életem végéig ennél a klubnál maradnék, de ez lehetetlen. Ezt a klubnak kell eldöntenie, és ezt a szezon végén meg fogják tenni, bármi is történik. Az én álláspontom az, hogy szeretném folytatni, és remélem, hogy ezt meg is tehetem. Minden nap élvezem, hogy a klub azt akarja, hogy itt legyek. Ha három hónapig akarnak engem, akkor kihozom belőle a legtöbbet, és ugyanez vonatkozik arra is, ha három évig szeretnék, hogy maradjak. Életem végéig hálás leszek a klubnak az itt töltött időért. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy nyerünk valamit ebben a szezonban, és ez majd eloszlatja a kétségeket. A Copában és a LaLigában hátrányban vagyunk, de a Bajnokok Ligájában ez nem így van”.

Kroos és Modrić dicsérete
„Még mindig ők a legjobbak, és meglep, amikor azt hallom, hogy az emberek kételkednek bennük”.

Vini Jr.
„Az utóbbi meccseken egy kicsit jobban küzdött, de Vini Jr. mindig Vini Jr. marad. A mozgékonysága nagyon sokat ad nekünk, gondolkodom azon, hogy a jobb oldalra tegyem, mert képes rá, de majd meglátjuk. Ez a szabadság és a fix referenciapont nélküli játék döntő lehet. Ez egy újabb probléma a védők számára. Viccelek azzal, hogy a jobb oldalon fog játszani… a bal oldalon lesz, de nagyobb szabadsággal”.

Benzema felépülése
„Jól van, és játszani fog”.

Camavinga
„Fantasztikus munkát végez. Nagyszerű formában van, ahogy Tchouameni is volt a szezon elején. Mindketten nagyon jól helytálltak egy legenda és egy olyan srác helyettesítésében, aki évekig a világ legjobbja volt ezen a poszton. Ők jelentik a jövőt”.

Militão
„Elég őszinte ember vagyok, és számomra ő a világ legjobbjai közé tartozik. Minden megvan benne; gyors, agresszív, fantasztikus az egy az egy elleni meccseken, erős a levegőben, jól bánik a labdával. Egyetlen problémája van, mégpedig az, hogy nem mindig 100%-ig koncentrál, és hogy nem a legszebb srác”.

A Bajnokok Ligája sorsolás
„Tavaly a visszavágók mind otthon voltak, és ez nagyon sokat segített nekünk, de idén nem gondolok arra, hogy idegenben lesznek. Csak azt tudom, hogy a Bernabéu nagyon mögöttünk fog állni az első meccseken”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend