Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-03-20 10:57 e.gergo realmadrid.com
Courtois: „A végsőkig fogunk harcolni” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 26. forduló 2023 MÁR 19 (vasárnap) 21:00 Camp Nou 2-1

„A második félidőben sokkal jobbak voltunk, de egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni” – emelte ki Valverde.

Courtois és Valverde a Barcelona elleni mérkőzés után a Camp Nouban osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival. A kapus így értékelte a meccset: „A végéig harcolni fogunk. Négy meccset el kell veszíteniük, nekünk pedig mindegyiket meg kell nyernünk. Nem lehetetlen, de nagyon nehéz. A kupában nyernünk kell itt”.

„Jó teljesítményt nyújtottunk, és mindkét csapatnak voltak lehetőségei a végén. Megszereztük a vezetést és jól irányítottuk a játékot, de az első félidő utolsó percében betaláltak. A szünet után jól játszottunk. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket. Kár, hogy Asensio gólját nem adták meg. Azért mentünk ki, hogy megnyerjük a meccset, de a kontráknál teret hagytunk, és ebből gólt tudtak szerezni”.

Egyéni teljesítmény
„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak, de ma csak a győzelem számított volna. Nem adhatjuk fel. Nagyszerű csapatunk van, és még sok meccs van előttünk. Két szép hónap áll előttünk, és a végsőkig harcolni fogunk. Azért jövünk ide, hogy nyerjünk a kupában és bejussunk a döntőbe. Aztán ott van a Bajnokok Ligája is, amiért mindent megteszünk”.

Valverde: „Nem döntöttük el a meccset időben”
„Szomorú vagyok. Győznünk kellett volna, és ezt is akartuk elérni. Az első félidőben jobbak voltak, több lehetőséget alakítottak ki. Aztán elfáradtak, és nekünk nem sikerült a második félidőben kialakított lehetőségeinkkel eldönteni a meccset. Nem váltottuk őket gólra, és ez sokba került nekünk”.

Asensio érvénytelenített gólja
„Les volt, nem vettem észre és ünnepeltem. Nem szeretek a játékvezetőkről vitatkozni. Lehet melletted és ellened is egy-egy ilyen döntés. Nem láttam a visszajátszást, így nem tudok róla beszélni. Mindig a csapatunkat nézem, a büszkeségünket. Magunkra kell koncentrálnunk és arra, hogy játsszunk és hogy megpróbáljunk meccseket nyerni”.

Mi hiányzott?
„Az első félidőben, amikor megszereztük a vezetést, egy kicsit mélyebben játszottunk, hogy megpróbáljuk többet birtokolni a labdát. Belenőttek a játékba és jól játszottak. A szünet után meg kellett próbálnunk a győztes gólt megszerezni, és ez azt jelenti, hogy területeket hagyunk a pályán. A második félidőben sokkal jobbak voltunk, de egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni”.

A tabella
„Nem fogjuk feladni a bajnokságot. Amíg van matematikai lehetőség, addig küzdeni kell. A szezon segíteni fog nekünk abban, hogy pozitív morált alakítsunk ki”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend