Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Sajtóhír: Asensio 2027-ig vagy 2028-ig ír alá
2023-04-12 11:35 ___Samy___ managingmadrid.com
Sajtóhír: Asensio 2027-ig vagy 2028-ig ír alá Egyéb hírek

Marco Asensio meg fogja hosszabbítani a lejáró szerződését a Real Madriddal, írja a ‘The Athletic’. Az hírek szerint további négy vagy öt évre ír majd alá a spanyol játékos.

A 27 éves középpályás már évek óta tárgyal a klubbal a hosszabbításáról, de eddig úgy tűnt, hogy egyik fél sem enged az elvárásaiból. Marco Asensio jelenlegi kontraktusa, amit még 2017-ben írt alá, idén júniusban lejár, és már olyan klubok fenik rá a fogukat, mint az Arsenal, az AC Milan és a Manchester United. Más klubok érdeklődésének ellenére azonban a játékos elsődleges célja mindig a maradás volt.

„Egyezségre fogunk jutni”, mondta a fent említett forrásnak egy a klubhoz és a játékoshoz is közel álló forrás. Carlo Ancelotti állítólag nagy szerepet játszott abban, hogy meggyőzze a klubot a spanyol játékos megtartásában, többször is kijelentette, hogy szeretné ha a játékos maradna.

Asensio fontos szerepet játszott ebben a szezonban a kispadról beállva, hiszen a nyolc gólja mellett még másik hatot készített elő. Annak ellenére, hogy nem mindig vesz részt a támadások felépítésében, képes hatalmas gólokat szerezni. A játékos maradásának dominóhatása lehet, hiszen így Brahim Díaz nem érkezne vissza Madridba, helyette végleg távozik, míg Arribas is vagy kölcsön lesz adva, vagy visszavásárlási opcióval eladva.

A lejáró szerződés meghosszabbításával Marco Asensio a Real Madrid kapitánya lehet a jövőben. 2025-re valószínűleg Karim Benzema, Luka Modric, Toni Kroos és Nacho is elhagyja a klubot, Dani Carvajal pedig vagy itt lesz még, vagy nem. Mindez azt jelentené, hogy Asensio lenne a legrégebb óta a klub játékosa, amivel ő lenne a csapat kapitánya. A spanyol középpályás abban reménykedik, hogy addigra még nagyobb szerepet kaphat a csapatban.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend