Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-04-18 11:24 ___Samy___ as.com
A Real Madrid válasza Laporta megjegyzéseire Egyéb hírek

A tegnapi nap folyamán az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta sajtótájékoztatót tartott a jelenleg is folyamatban lévő vizsgálatok miatt. A nyilatkozata során a Real Madridot kritizálta, a klubot a „rezsim csapata” jelzővel illette. Míg a madridi klub vezetősége, játékosai és alkalmazottjai nem kommentálják ezt a megnyilvánulást, addig a Real Madrid hivatalos televíziós csatornája egy videót állított össze, amivel megcáfolják Laporta kijelentéseit.

Mint köztudott a Barcelona évekig fizetett rendszeresen José María Negreirának, a spanyol játékvezetői testület egyik nagy rangban lévő emberének, összesen 7,3 millió euró értékben. A katalán klub ellen több rétű nyomozás indult emiatt, pedig elmondásuk szerint ők csak azért fizettek Negreirának, hogy felkészítse őket a játékvezetőkből. Laporta tegnapi bejelentése erről az ügyről szólt volna, aztán valahogy mégis ismét a Real Madrid lett a téma. Közvetlen riválisukat a rezsim csapatának nevezte, amelynek már évtizedek óta kedveznek.

„A Real Madridot mindig előnyben részesítettek a játékvezetői döntések terén – történelmileg és jelenleg is. A klub mindig is a rezsim csapatának számított a hatalomhoz való közelsége miatt, legyen szó politikai vagy gazdasági okokról”, mondta Laporta.

Egy videóval, amely a közösségi médiában futótűzként terjed, a Real Madrid TV megzabolázza a katalán klub elnökének szavait.

„Melyik hát a rezsim csapata?”

A fenti kérdéssel a videó a Barcelona és Francisco Franco tábornok közötti kapcsolatra utal. Arra a szélsőjobboldali diktátorra, aki 1939-től egészen egészen 1975-ig, a haláláig uralkodott Spanyolországban.

„A Camp Nout Franco főminisztere, José Solís Ruiz avatta fel. A Barcelona 1965-ben tiszteletbeli tagjává tette Francót, és három alkalommal is kitüntették.” Ugyanakkor azt is megemlítik, hogy a diktátor háromszor mentette meg a gránátvörös-kék csapatot a csődtől.

Aztán a pályán lévő dolgokra kerül a hangsúly: „A Barcelona nyolc bajnoki címet és kilenc kupagyőzelmet szerzett Franco irányítása alatt. A Real Madrid ebben az időszakban 15 évig nem nyert bajnokságot.”

Végül pedig szóba kerül maga a polgárháború is, ahol Real Madrid játékosokat öltek meg, tartóztattak le és száműztek.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend