Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-04-18 13:17 ___Samy___ marca.com
Valverde nem biztos, hogy megússza az eltiltást Egyéb hírek

Fede Valverde ügyének iratait továbbították a Versenybizottsághoz, amely utat nyithat a játékos eltiltásához.

Az Országos Erőszakellenes Bizottság hétfő reggel ülésezett és átadta a Versenybizottságnak Fede Valverde Alex Baena elleni agressziójáról szóló aktáját, amely a Santiago Bernabéu stadionban történt a lefújást követően.

A bizottság most megkezdi az eljárás lefolytatását, hogy meghatározzák az uruguayi játékosra vonatkozó esetleges sportszankciót. Az eset a Real Madrid – Villarreal bajnoki találkozó után történt.

A szankció 4 és 12 mérkőzés között mozoghat az ügy iratainak megnyitását és a beérkezett vallomások feldolgozását követően. Azonban mindenkit emlékeztetnünk kell arra, hogy a Villarreal nem nyújtott be panaszt, így a Versenybizottságnak köteles cselekednie, miután megkapta az Erőszakellenes Bizottság jelentését.

Jövőhét szerdán ül össze a spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) testülete, hogy többek között létrehozzanak egy új aktát a szankció pontos meghatározására. Ez az akta a Baena által a castellóni rendőrségen benyújtott panaszból, illetve abból a feljelentésből áll, amelyet ugyanaz a rendőrőrs kezdeményezett a Bernabéuban történt incidens után.

Várhatóan egy, másfél hónap után derül ki, hogy pontosan hány mérkőzést kell kihagynia Valverdének. A Real Madrid pozitívumként tartja számon a játékos jövője szempontjából, hogy az ügy eljutott a Versenybizottság asztaláig, hiszen az új sporttörvény értelmében ha az ügy büntetőügy, akkor a szankció egytől hat hónapig terjedő eltiltást is tartalmazhat agresszió miatt.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend