Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-04-23 10:58 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A csapat mentálisan nagyon erős”. Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2023 ÁPR 22 (szombat) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

„Nagyon örülök, hogy az elmúlt négy meccsen nem kaptunk gólt. Ez a kollektív egészség és az elkötelezettség eredménye” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Santiago Bernabéu sajtószobájában jelent meg a LaLiga 30. játéknapján a Celta Vigo elleni győzelmet követően: „Nagyon elégedett voltam a csapat hozzáállásával. Jól kontrolláltuk a mérkőzést. A csapat jól néz ki a pályán, és a leginkább fáradt játékosokat tudtuk pihentetni. Azért hajtottam végre a cseréket, hogy egy kicsit lelassítsam a játékot, mert a csapat jól teljesített, és minden játékos jól érzi magát. Asensio és Camavinga különösen kiemelkedett.”

„A következő mérkőzéseket megfelelően kell kezelnünk, és minden bizalmam megvan a csapatban. Nagyon jól tudjuk kezelni a rotációt, mert a csapat hozzáállása pozitív, és ez a legfontosabb ezeken a meccseken, és még inkább, amikor szerda reggel hatkor érsz haza, és szombaton játszol. A csapat mentálisan nagyon erős.”

A csapat szilárdsága a védelemben
„Nagyon örülök, hogy az elmúlt négy meccsen nem kaptunk gólt. Ez a kollektív egészség és az elkötelezettség eredménye. Ha jó a védekező elkötelezettség, és elöl ilyen minőség van, akkor mindig gólokat fogsz szerezni.”

Kiváló fizikai állapot
„Látom, hogy fiatal játékosaink rendkívüli energiával rendelkeznek. Ahogy a modern labdarúgók általában. Tchouameni, Camavinga, Valverde, Vini Jr. és Rodrygo is rendelkezik a modern játékosok energiájával.”

Camavinga dicsérete
„Ő egy olyan játékos, aki minden szempontból rendkívüli minőséggel rendelkezik: fizikailag, technikailag és taktikailag is, amiben fejlődik. Bármelyik poszton képes játszani. Középső középpályásként és 10-esként is játszhat. Ő egy különleges játékos, nagyszerű tulajdonságokkal.”

A pálya állapotáról
„Az építkezési munkálatok hatással vannak a gyepre, ezért időszakosan cserélték és rendszeresen cserélni is fogják. Ez nem újdonság vagy meglepő dolog. Munkálatok folynak rajta, és a Manchester City elleni meccs előtt kicserélik. Nyilvánvaló, hogy a munkálatok miatt elég gyorsan károsodik.”

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzése
„Fantasztikus mérkőzés lesz Európa legjobb csapatai között. Jó lesz a futballnak, és nem játékosok közötti csata lesz, hanem két csapaté, akik a döntőbe jutásért küzdenek.”

Benzema harca a Pichichi-díjért
„Nem tudom, hogy Karim mit gondol. Szerintem ő a győzelemre gondol, nem a pichichire. Engem ez nem érdekel. Én csak azt akarom, hogy meccseket nyerjünk. Jól teljesít, és amikor jól teljesít, akkor fontos játékos.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend