Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-04-23 11:17 e.gergo realmadrid.com
Asensio: „Boldog vagyok és jól érzem magam a pályán” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2023 ÁPR 22 (szombat) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

„Az utolsó meccsig harcolni fogunk” – tette hozzá Courtois.

Asensio és Courtois a Santiago Bernabéuban a Celta elleni összecsapás után nyilatkozott a sajtó munkatársainak. Az első gólt szerző támadó a következőket mondta: „Lehetőségeket kapok, boldog vagyok és nagyon élvezem. Következetesen játszom, és ez sokat segít az önbizalmamnak is. Látszik a napi munka a pályán, és a madridi szurkolók szenvedélye is segít. Örülök, és alig várom, hogy ezt a formát megtartsam.”

„Az edző bízik bennem, és a legtöbbet hozom ki a kapott percekből. Remélem, így is tudom majd folytatni, mert élvezem, hogy a pályán lehetek. Örülök, hogy a dolgok beindulnak.”

Taktika
„Az edző azt szeretné, ha dinamikusak lennénk a pályán, és sokat cserélnénk a pozíciókat. Szeretek a vonalak között játszani, és ott tudom a legtöbb veszélyt jelenteni. Sokat váltogattuk a pozíciókat, hogy a védők ne találjanak referenciapontot. Ez segít a csapatnak mozogni és kihasználni a tereket.”

A gól
„A pálya nem volt jó állapotban, és tudtam, hogy tisztán kell hozzáérnem a labdához. Nem akartam a magasba lőni, ezért leszorítottam a labdát, és bepattant.”

A szurkolók elismerése
„Büszke vagyok, mert a szurkolók értékelik, amit a pályán teszek. Voltak nehéz pillanataim, és a madridisták erőt adtak nekem, köszönhetően a támogatásuknak az utcán, a mindennapokban és a közösségi médiában is… Tudják, hogyan érzek a klub iránt, és az, hogy így értékelnek, megnyugtató számomra, és arra ösztönöz, hogy továbbra is olyan keményen dolgozzak, mint eddig.”

Courtois: „Az utolsó meccsig harcolni fogunk”
„Mostanában nagyon jól védekeztünk, kivéve a Villarreal ellen. Kár, hogy elvesztettük azt a meccset. Ma megszereztük a három pontot, és tovább fogunk nyomulni a bajnokságban.”

„Az utolsó meccsig harcolni fogunk, amíg matematikailag lehetséges a bajnokság megnyerése. Kár, hogy menet közben pontokat hullajtottunk, de ez normális, ha a Bajnokok Ligája a tét. Most egy héten belül három bajnoki mérkőzésünk lesz, és ezeket meg kell nyernünk. A kupadöntő után meglátjuk, hány ponttal vagyunk a Barcelona mögött, és hogy van-e még esélyünk.”

A Bajnokok Ligája
„Az a feladatunk, hogy meccseket nyerjünk és morált építsünk a Bajnokok Ligájára. Elődöntőben vagyunk, és fontos, hogy mindenki jól érezze magát, ahogyan tavaly is történt azokkal a játékosokkal, akik kevesebb percet játszottak. Remélem, hogy erősen tudjuk befejezni a szezont.”

Kiabálás a pályán
„Két Celta játékos volt a szögletnél, röviden játszották meg, és senki sem reagált a csapatunkból. Utasításaink vannak a területek lefedésére és a helyezkedésre vonatkozóan. Sietnünk kellett, mert ha a hosszú oldalra játszották volna, akkor talán gólt lőttek volna, és visszajöttek volna a meccsbe. Mindig komolyan és tisztelettudóan kell viselkednünk.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend