Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-07 10:19 e.gergo realmadrid.com
Kroos: A döntők a győzelemről, és nem mindig a szép fociról szólnak Nyilatkozatok
Copa del Rey - Döntő 2023 MÁJ 06 (szombat) 22:00 La Cartuja, Sevilla 2-1

„Ennek a döntőnek a megnyerése hatalmas pozitív energiát ad nekünk az elkövetkezendő időkre” – tette hozzá Courtois.

Kroos, Carvajal és Courtois is nyilatkozott a sajtónak a Real Madrid Osasuna elleni győzelmét követően a Copa del Rey döntője után. A német középpályás kiemelte: „Ez az az egy trófea, ami hiányzott a vitrinből, és rendkívül fontos volt számomra, mert szerettem volna megnyerni mindent a csapattal. Ez ma sikerült, és hihetetlenül boldog vagyok. Most itt az ideje, hogy megünnepeljük.”

„Döntőt nyerni sosem könnyű. Ezt ma is láthattuk, kemény meccs volt. Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de ez várható volt, mert olyan ellenfelekkel állsz szemben, akik mindent beleadnak a pályán. Egy kupadöntőben bármi megtörténhet, de végül sikerült a góljuk után is felpörögnünk. A döntők azért vannak, hogy megnyerjük őket, és nem mindig arról szólnak, hogy szép focit játsszunk.”

Vini Jr.
„Ha van egy ilyen játékosod, mint ő, akkor meg kell próbálnod kihasználni a tempóját. Szerintem hihetetlenül jó volt az első 30 percben, vitt minket előre.”

Az ellenfél
„Nagyon megnehezítették a dolgunkat, és nagy dicséretet érdemelnek. Nagyon jó meccset játszottak.”

A City elleni párharc
„Ebben a szakaszban ők voltak a legnehezebb ellenfelek, akiket kaphattunk volna, de magabiztosak vagyunk. Mi vagyunk a Real Madrid, és mindent megteszünk majd a győzelemért, mint mindig.”

Carvajal: „Tudjuk, hogyan kell jól szerepelni a döntőkben”
„Nagyon örülök, hogy újabb trófeát vehettem át ebben a mezben. Szeretném ezt a szurkolóinknak ajánlani, akik csodálatosak voltak. Megünnepeljük, amennyire csak tudjuk, aztán a keddi napra fordítjuk a figyelmünket.”

Saját teljesítménye
„Volt néhány nagy mozzanatom, amivel két gólt mentettem meg. Teljesen koncentrált voltam, és tudtam, hogy nehéz dolgom lesz az Abde ellen. Megpróbáltam a lehető legjobban megfékezni őt.”

A csapat teljesítménye a döntőkben
„Ez egy egyedülálló dolog. Az ilyen meccsek legnehezebb pillanataiban mindenki akarja a labdát, és feljebb lép. Nehéz meccs volt, és az Osasuna nagyon megnehezítette a dolgunkat, de mindkét kapu előtt jobbak voltunk. Az a természetünk, hogy tudjuk, hogyan kell jól küzdeni a döntőkben, és vannak itt olyan srácok, akiknek borzasztóan sok tapasztalatuk van ebben.”

Ambíció
„Amióta az edzőnk megérkezett, ez a csapat minden lehetséges címet megnyert klubszinten. Az ambíciónk továbbra is megmaradt, megnyerhetünk még egy Bajnokok Ligáját, és mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.”

Vini Jr.
„Olyan, mint egy repülőgép. Megy kilencven percen keresztül, és sosem hagyja abba a cselezést és a sprintelést. Talán az ellenféllel való csörték azok, amikre oda kell figyelnie, és meg kell próbálnia elkerülni, mert amikor a futballjára koncentrál, nincs nála jobb.”

A City elleni párharc
„Három nap múlva nagy meccsünk lesz, ez kulcsfontosságú számunkra. Megpróbálunk előnnyel menni Manchesterbe.”

Courtois: „A döntő megnyerése pozitív energiát ad nekünk a továbbiakra”
„Ez volt az egyetlen trófea, amit még nem nyertem ebben a mezben, és nagyon büszkék lehetünk arra, hogy megnyertük, mert nehéz út vezetett idáig idén, és nagyszerű munkát végeztünk. A döntő megnyerése pozitív energiát ad nekünk a továbbiakra, egy héten belül két kulcsfontosságú meccsünk lesz.”

Nehéz döntő
„Az Osasuna nagyszerű döntőt játszott. Mi voltunk az esélyesek, de nehéz meccs volt. A döntő az döntő, és mindig nehéz lesz, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél.”

A Copa del Rey jelentősége
„Nagyon örülök. A Copa del Rey fontos, még akkor is, ha a Bajnokok Ligája a legnagyobb verseny, amit egy játékos megnyerhet. Nagy jelentőséget tulajdonítok a Copának, mert a Madrid jó pár éve nem jutott be a döntőbe. A mai győzelem, különösen az általunk megtett úton, gyönyörű volt, és ezt meg kell becsülnünk.”

A mérkőzés
„Nagyon jól kezdtünk a korai góllal, aztán hagytuk, hogy visszajöjjenek a meccsbe. A második félidőben feljebb nyomultak, mi pedig nehezen tudtuk áttörni ezt a nyomást. Az Osasuna egy olyan csapat, amely sok keresztlabdával játszik, és egy szép gólt lőttek. A jó dolog az, hogy elég gyorsan 2-1-re alakítottuk az állást, és aztán voltak lehetőségeink, hogy akár a harmadik gólt is megszerezzük. Ez nem történt meg, és akkor kellett Carvajal hatalmas blokkja, hogy megszerezzük a győzelmet.”

Vini Jr. és Rodrygo
„Két tehetséges és fantasztikus játékos. Remélem, hogy kedden is minden úgy alakul, ahogyan ők szeretnék.”

600 védés
„Nem voltam tudatában, de nagyon örülök, hogy elértem a 600 védésig. Örülök, hogy segíthetek a csapatnak a védésekkel, és egyrészt szeretném azt mondani, hogy remélem, hogy még többet fogok, ugyanakkor talán nem, mert az azt jelentené, hogy a csapat nem védekezik túl jól. Szeretném továbbra is segíteni a csapatot.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend