Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Modric: „Jó teljesítményt nyújtottunk, a párharc még mindig nyitott”
2023-05-10 09:19 e.gergo realmadrid.com
Modric: „Jó teljesítményt nyújtottunk, a párharc még mindig nyitott” Nyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - elődöntő, 1. mérkőzés 2023 MÁJ 09 (kedd) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 1-1

„A visszavágó nem otthon lesz, de oda kell mennünk és nyernünk kell a szurkolóinkért” – tette hozzá Camavinga.

A Real Madrid döntetlent ért el a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A Santiago Bernabéuban rendezett összecsapás végén Modrić így reflektált: „Nagyon erősen fejeztük be a meccset, és jól éreztem magam. Ez egy nyílt eredmény, és jó teljesítményt nyújtottunk. Tudtuk, hogy náluk lesz a labda, de nem sok helyzetet tudtak kialakítani vele. Több lehetőségünk volt, kár, hogy szereztek ők is egy gólt. De mindegy is, az 1-1 még mindig nyílt harc, és idegenben is mindent bele fogunk adni.”

„Tudtuk, hogy szeretik birtokolni a labdát, és nem könnyű nyomást gyakorolni rájuk, de türelmesen vártuk a lehetőségeinket. Nem alakítottak ki túl sok veszélyt a labdával. Odatettük magunkat, kitartottunk, és 1-0-s vezetéssel mentünk a félidőre. A gól után javultunk mind a nyomásgyakorlásban, mind pedig abban, ahogyan a labdával bántunk. A játékvezetőnek szögletet és szabálytalanságot kellett volna ítélnie a góljukhoz vezető játékban, de nem kaptuk meg. De ez nem baj, a döntetlen még mindig teljesen nyílt.”

Változások a második félidőben
„A félidőben kijavítottunk néhány dolgot. Az edző azt mondta, hogy jobban kell tartanunk a labdát és több helyzetet kell kialakítanunk, és pontosan ezt is tettük. Tudjuk, hogy Camavinga bejöhet a középpályára, mert jól érzi magát ott, és ez a mozgás nagyon sokat segített nekünk. Jobban játszottunk és többet voltunk a labdával. Úgy gondolom, többet érdemeltünk volna, de az eredmény így is pozitív. Ugyanazzal a vággyal, magabiztossággal és hittel megyünk majd az idegenbeli meccsre is. Meg tudjuk nyerni.”

Érzések
„Nem hiszem, hogy bármelyik fél fölényben lenne. Az eredmény teljesen nyílt. Tudtuk, hogy a mérkőzés nem itt fog eldőlni. Nehéz volt bárkinek is elég nagy előnyre szert tenni ahhoz, hogy ma véget érjen a párharc. Mindkét csapatnak 50% esélye volt a továbbjutásra, és ez így is maradt.”

Camavinga: „Nincs favoritja a párharcnak”
„Ez egy jó eredmény. Ma nem nyertünk, de a következő meccsért kell dolgoznunk. Az eredmény nem rossz. Tudtuk, hogy bonyolult lesz, a Manchester City egy nagyszerű csapat. Jól tartják a labdát, de tudtuk, hogy hogyan kell átjutni ezen.”

„Modrić és én egy ponton helyet cseréltünk. Luka és Toni szeretnek mozogni, és sokat kell alkalmazkodni, szóval ezt tettük.”

Favorit a visszavágón
„Egyik csapat sem favorit, mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van. Ez most döntetlen lett, és a következő meccset meg kell nyernünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a visszavágó nem otthon lesz, de oda kell mennünk és nyernünk kell a szurkolóinkért.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend