Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „A csapat jó formában van, motivált és győzelemre éhes”
2023-05-12 20:12 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A csapat jó formában van, motivált és győzelemre éhes” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 34. forduló 2023 MÁJ 13 (szombat) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 1-0

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjában nyilatkozott a sajtónak a Getafe elleni találkozó előestéjén: „Elég jó formában vagyunk. Vannak kétségeink néhány játékossal kapcsolatban, akik a keddi mérkőzésen ütést kaptak, és még mindig nem épültek fel teljesen, mint például Benzema, Alaba és Rodrygo. Mendy és Ceballos visszatér, ők már 100%-os állapotban vannak. A másik három játékost holnap fogjuk felmérni. A csapat jó formában van, motivált és éhes a győzelemre.”

„Jelenleg nem a City elleni meccsre gondolunk. Egy mérkőzésnek sok aspektusa van. Védekezésben ezzel a fajta felállással szerettem volna a meccset megközelíteni, támadásban pedig elég jól teljesítettünk, különösen a második félidőben, amikor többet birtokoltuk a labdát. De a holnapi napra koncentrálunk, mert szeretnénk jó munkát végezni és megszerezni a győzelmet.”

A Manchester City elleni visszavágó
„Akkor vannak a legnagyobb kétségeim, amikor a csapat a legjobb formában van. Lehet, hogy szerdán az utolsó percig lesznek kétségeim a kezdőcsapatot illetően, de ez jó jel.”

Sokat változik kezdő tizenegy a Getafe ellen?
„Courtois játszani fog holnap, ahogy Vini is. Nem tudom, hogy kezdenek-e, de mindenki játszani fog, aki rendelkezésre áll. Ez egy versenyképes felállás lesz. Nem fogok kockáztatni, mert vannak olyan játékosaink, akik frissek. A holnapi meccs kemény lesz olyan ellenfelek ellen, akik azért küzdenek, hogy ne essenek ki, ez az összecsapás sokat követel majd tőlünk, és szükségünk van a frissességre és az energiára. A holnapi csapat friss lesz, tele energiával.”

Megértené, ha az emberek dühösek lennének a felállás miatt?
„Nem, nem érteném meg. Megpróbáljuk megnyerni a holnapi meccset úgy, hogy a lehető legjobb csapatunkat állítjuk ki. Visszatartom azokat a játékosokat, akiknek a játéka kétséges, de a többiek rendelkezésre állnak majd. Nagyon versenyképes csapat lesz, mert rendkívül versenyképes keretem van. Nem fogom elárulni a felállást, mert nem akarok előnyt adni Bordalás barátomnak, de egy versenyképes tizenegy lesz.”

Rodrygo
„A statisztikák azt mutatják, hogy szinte minden nagy meccsen játszott, mert remek munkát végzett, és megérdemelte ott a helyét. A csapat nagyon jól kezeli a három csatárral való játékot. Jól mentek neki a dolgok, és kiérdemelte. Nagyon jól hozzájárult a csapat teljesítményéhez minden meccsen, amin játszott.”

Courtois
„Nem vettem neki ajándékot a születésnapjára. Ő egy rendkívül tehetséges kapus, a világ egyik legjobbja. Elég szerencsés, hogy mindezekkel a nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, valamint hogy egy első osztályú kapusedzővel dolgozik. Luis Llopis nagyszerű munkát végez a csapattal, és nagyon fontos számunkra. Mindig úgy érzem, hogy egy kapusnak jobbnak kell lennie a kezével, mint a lábával, de Courtois mindkettőt nagyon jól tudja.”

Beszélgetés az elnökkel
„Tegnap beszéltem vele utoljára. Izgatottak és motiváltak vagyunk, mert ez a szezon kulcsfontosságú szakasza. Erősen akarjuk befejezni a La Ligát, majd megpróbálunk bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe. A klub ugyanolyan boldog és motivált, mint mi.”

Bizalom
„Számunkra minden meccs megköveteli, hogy a lehető legjobban játsszunk, és hogy megpróbáljunk nyerni. Holnap sem lesz ez másképp. Egy jó teljesítmény pozitív dinamikában tart, egy rossz meccsen pedig kezdhetnek eluralkodni a kétségek egy olyan meccs előtt, mint amilyen a szerdai lesz.”

Vini Jr.
„Nincsenek fizikai problémái, teljesen rendben van. Fontos, hogy egyénileg foglalkozzunk vele. Minden játékosnak megvannak az elvárásai, és én beszéltem vele, boldog és izgatott. Nagyon sokat tesz hozzá, és most is látványos dolgokat csinál. Ebben a pillanatban, ha Vinicius nem is a legjobb, de biztosan ott van a legjobbak között. Sokat ad nekünk, meghatározó játékos, aki gólokat és gólpasszokat ad. Ezt kell folytatnia.”

Kapcsolata a Getafe edzőjével
„Beszéltem vele, és tetszik a futballal és élettel kapcsolatos felfogása. Barátok vagyunk, nagyon kedvelem őt. Minden jót kívánok neki.”

Ceballos és Asensio jövője
„Ez egy olyan döntés, amit a játékosoknak kell meghozniuk, és hamarosan meg is fogják tenni.”

A Getafe meccs hatása a Bajnokok Ligájára
„Nem lesz rá hatással. Azok a játékosok, akik holnapra kétségesek, nem fognak játszani, van időnk visszahozni őket. Van négy napunk. Nagyon jól regenerálódtunk kevesebb, mint 3 nap pihenővel. Az erőnléti része a dolognak nem jelent problémát.”

Ancelotti és Guardiola a világ legjobb edzői?
„Nem, több más edző is van a sorban.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend