Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-12 09:28 ___Samy___ as.com
Fede Valverde: „Különleges lenne még egy Bajnokok Ligáját nyerni” Nyilatkozatok

Valverde az AS munkatársaival ült le beszélgetni a Bajnokok Ligájáról és a Real Madridról.

Fede Valverde az 15-ös számú mezben játszik a Real Madridban, és nem szorul magyarázatra az, hogy miért poénkodik a csapattársaival az idei szezonban azon, hogy milyen különleges lenne ismét BL-t nyerni, ezzel tiszteletben tartva azt a mezszámot, amit már a debütálása óta visel.

A középpályás volt a tavalyi párizsi finálé egyik hőse, ahol a Real Madrid a Liverpool csapatát legyőzve megszerezte fennállása 14. BEK/BL trófeáját. Fede volt az, aki a mérkőzés egyetlen gólját készítette elő. Emiatt pedig ő az egyik olyan, aki megtestesíti a küzdőszellemet, amelyre jövő szerdán mindenképp szükség lesz az Etihadban, amivel Ancelotti fiai bejuthatnának a június 10-i isztambuli döntőbe.

„A Bajnokok Ligájában játszani különleges, mert az a Real Madrid terepe. Mindig különböző a többi meccstől”, mondta Valverde az AS-nek.

„Másfajta energia… olyan érzés, mintha egy egyedi álom lenne. Ez az a sorozat, amelynek megnyeréséről minden labdarúgó álmodik, aki egy európai klubnál van. És a szurkolók számára pedig minden bizonnyal nincs szebb, mint látni, ahogy a csapata megnyeri ezt a kiírást, mert klubszinten ez a legfontosabb.”

Valverde, aki az ellenfél minőségétől függetlenül sosem adja fel, a madridiak DNS-e alapján optimizmusról tanúskodik a Bernabéuben elért 1-1-es döntetlen ellenére is.

„Madridban mindig azt tanították nekünk, hogy a végsőkig kell harcolnunk, és még hátra van 90 perc.”

Valverde formája a Real Madridban

Valverde teljesítménye az elmúlt hetek során javuló tendenciát mutat. Hihetetlenül jól kezdte a szezont, 10 gólja mellett még másik 4 találatot készített elő az idény első harmadában, amivel a házi góllövőlista harmadik helyén áll. Ancelotti még egy fogadást is kötött vele tavaly nyáron, és azzal viccelődött, hogy ha idén nem szerez legalább 10 gólt, visszaadja az edzői papírjait. Eddig 12 gólnál és 6 gólpassznál tart.

Fede túlteljesítette az ígéretét, azonban egy személyes probléma (a felesége veszélyeztetett terhessége miatt nem volt biztos a baba életben maradása) kedvét szegte, ami a pályán is meglátszott. Ennek a tükröződése volt az Álex Baena féle incidens is.

Fede a 200. találkozójára készül

Az uruguayi válogatott játékos egyre közelebb kerül karrierje eddigi legjobb szezonjának végéhez. Így természetesen ismét felmerült a Manchester City kiejtésének és a 15. BL trófea megnyerésének a gondolata.

„Az, hogy ez lenne a 15., nem olyan különleges. Az lenne benne a különleges, ha egy újabb Bajnokok Ligáját nyernék a Real Madriddal abban a számú mezben, amit viselek. Mikor idejöttem, ez volt az egyik szabad szám, és mivel nem vagyok nagy rajongója bizonyos számoknak, így ezt már az első naptól kezdve kedveltem. Nagyon fogok vigyázni erre a mezre és erre a számra, minden tisztelettel és minden felelősséggel együtt, ami azzal jár, hogy egy olyan hihetetlen csapatban van helyem, mint a Real Madrid.”

A még mindig csak 24 éves játékos ha lehetőséget kap a Getafe ellen hétvégén, akkor az lesz a 200. mérkőzése habfehérben. Azonban ha Ancelotti pihenőt ad neki, akkor az Etihadban, a Manchester City vendégeként ünnepelheti majd ezt a mérföldkövet.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend