Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „A City valószínűleg az első tíz percben gólt fog szerezni”
2023-05-16 21:03 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A City valószínűleg az első tíz percben gólt fog szerezni” Nyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - elődöntő, 2. mérkőzés 2023 MÁJ 17 (szerda) 21:00 Etihad Stadium 4-0

„Olyan csapatot akarok látni, amely képes jól olvasni a játékhelyzeteket, mert lesznek pillanatok, amikor szenvedni fogunk és ki kell tartani” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti egy nappal azelőtt jelent meg az Etihad Stadion sajtószobájában, hogy csapata a Manchester Cityvel csap össze a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján: „A tervem ugyanaz, mint mindig: megpróbáljuk egyénileg és kollektíven is a legjobbat kihozni a csapatból. Ez egy olyan mérkőzés lesz, amely sokat követel majd tőlünk, és lehetőségünk lesz arra, hogy jobban teljesítsünk, mint az első mérkőzésen. Ezt fogjuk holnap megpróbálni. A bátorság és a jellem nagyon fontos tényezők egy ilyen típusú mérkőzésen. Olyan csapatot akarok majd látni, amely jól tudja olvasni a játékot.”

„Ez a negyedik évem ennél a klubnál, és élvezem minden napját. Az én örökségem az, hogy ezt a csapatot és ezeket a játékosokat edzem, és megpróbálom a legjobbat kihozni a csapatból. Nagyon közel állunk ahhoz, hogy valami jelentőset érjünk el, és készen állunk erre. Tudjuk, hogy nagyon nehéz, de a nehézségek segítenek abban, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.”

Rüdiger
„Rüdiger játszhat, akárcsak Camavinga, Militão vagy Alaba. Elnézést kérek azért, amit a Getafe sajtótájékoztatóján mondtam, mert félreértés volt, mert azt hittem, hogy Rodrygóról beszéltek. Szerencsés vagyok, hogy minden játékosom rendelkezésre áll, és ez megnöveli a kezdőcsapat összeállításának nehézségét, de azt is biztosra veszem, hogy ha nyerünk, akkor jó vagyok a felállás kitalálásában, ha nem nyerünk, akkor pedig rossz. Ez az egyetlen dolog, amit biztosan tudok. Megvan a felállás a fejemben.”

Négy középpályás vagy három csatár?
„Valverde szélső játékának köszönhetően tavaly megnyertük a Bajnokok Ligáját, és a három csatár elöl lehetővé tette számunkra, hogy sok meccset megnyerve az elődöntőbe jussunk. A döntés nem könnyű, de már meghoztam.”

Begyakorolták a büntetőket?
„Nem gondoltunk rá, mert hiba lenne. A büntetőkig el lehet jutni, de nehéz begyakorolni, mert ez egy olyan dolog, ami nagyon környezetfüggő, és lehetetlen megteremteni azt a légkört, ami egy ilyen helyzetben lenne. Mi először a meccs megnyerésére gondolunk.”

Militão
„Mint mindenki más, ő is nagyon izgatott és nagyon motivált. A koncentráció és a motiváció egy ilyen típusú mérkőzésen nem is kérdéses. Ha nem vagy koncentrált egy Bajnokok Ligája-elődöntőben, akkor nem tudsz játszani.”

„Militao jól van, ahogy a többiek is. Ő is friss, akárcsak Rüdiger. Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon jó, és teljes erőbedobással várjuk ezt a mérkőzést. Nem is lehetne másképp. Ez egy olyan mérkőzés, amely már régóta a fejünkben van.”

Részletek, amelyek a különbséget jelenthetik
„A bátorság alapvető összetevő egy ilyen típusú meccsen. Az egyéni kvalitásokat tekintve a két csapat kiegyenlített, de a bátorság teszi a különbséget egy ilyen mérkőzésen, ahol tudni kell kitartani és szenvedni.”

Megérzések
„Ma nagyon nyugodt vagyok, nagyon izgatott és nagy hittel. Holnap nagyon jól tudom, hogy az aggodalom napja lesz. Hogy Haaland gólt fog lőni, hogy De Bruyne távolról fog lőni…. Ezt el kell felejteni, és arra kell gondolni, hogy Vinicius tud egy jó cselt mutatni, vagy hogy Karim okos tud lenni a büntetőponton. Pozitívan kell gondolkodni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ide jutottunk. Egy olyan klubnak, mint a Real Madrid, ez teljesen normális, hiszen az elmúlt 13 szezonban 11-szer jutott elődöntőbe a csapat, de ez nem olyan könnyű. Úgyhogy élvezzük, amíg csak lehet.”

A mérkőzés előtti beszélgetésről
„Nem gondolkodom ezen. Azt mondom, ami jön majd magától. A bátorság és a személyiség ezeken a meccseken nagyon fontos összetevő. Ezek olyan mérkőzések, ahol nagyon nagy a nyomás, és nem mindig van meg a személyiséged és a karaktered, hogy megmutasd a minőségedet, ami minden játékosban óriási. De néha ez a szempont elvesz egy kicsit a kvalitásokból. Én egy olyan csapatot szeretnék, amely képes jól olvasni a játékhelyzeteket, mert lesznek szenvedős pillanataink, amikor ki kell tartanunk, és jól kell olvasni a játékot, amikor az ellenfél nehéz helyzetben van.”

Haaland megállítása
„Az első mérkőzésen remekeltünk abban, ahogyan hátulról kihoztuk a labdát, és a City nehezen is tudta visszaszerezni azt. Ez holnap is fontos szempont lesz. Ha többet van nálunk a labda, az kevesebb kockázatot jelent védekezésben. Amikor értékelünk egy csapatot, nem csak egy játékost értékelünk. Jól kell megközelítenünk a meccset a védekezés tekintetében. Az edzői stábommal úgy gondoltuk, hogy ha gólt kell szerezniük, akkor jobb lenne minél hamarabb, hogy így több időnk legyen a reagálásra.”

Milyen mérkőzésre számít?
„Nem hiszem, hogy nagyon más lenne majd, mint az első mérkőzés, de a City és a Madrid részéről is látni fogunk némi finomhangolást. Vannak dolgok, amiket javíthatunk a múlt heti meccshez képest, ahogyan nekik is vannak ilyenek. De nem fogunk annyira más játékot látni, mint az első mérkőzésen. A City-é jelenleg a legjobb csapat Európában, és biztos, hogy ez egy izgalmakkal teli mérkőzés lesz.”

A klub öröksége
„Nem könnyű megmagyarázni, de úgy gondolom, hogy a Real Madrid számára a Bajnokok Ligája különleges a történelem miatt, amely a korai években az öt európai kupagyőzelemmel még tovább erősödött. Mindenki számára, aki ennél a klubnál dolgozik, ez egy különleges dolog. Azt hiszem, hogy ez teszi a különbséget a történelemben. Ez egy olyan klub, amely Di Stéfanóval, Gentóval vagy Amancióval képes életben tartani ezt a történelmet, és ez a történelem még mindig él. Ez az egyik nagyszerű erőssége ennek a klubnak. Azok a játékosok, akik történelmet írtak ennél a klubnál, soha nincsenek elfelejtve.”

A történelem vagy a pillanatnyi forma számít jobban?
„Nehéz eldönteni. Nem lehet megjósolni a mérkőzést. Nem számít, hogy te vagy a világ legjobb csapata, akkor sem lehetsz száz százalékig biztos benne, hogy megnyered a meccset. Ez nem csak a minőségről szól. A mentális rész, a személyiség, a karakter és a mentalitás támogathat minket a nehéz pillanatokban, amikor szenvedünk.”

Az ellenfelek kvalitásairól
„Az átmenetekben nagyon erősek és veszélyesek, de az első mérkőzésen mi irányítottuk a játékot. Nem hiszem, hogy holnap sok átmenetet fogunk látni. A City teljes erőbedobással fog pályára lépni, és valószínűleg az első tíz percben gólt fog szerezni. Mindannyian jól emlékszünk arra, hogy mi történt tavaly ugyanebben a szakaszban.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend