Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-16 20:25 e.gergo realmadrid.com
Modric: „Az edzőn és a csapaton is látom a nyugalmat és magabiztosságot” Nyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - elődöntő, 2. mérkőzés 2023 MÁJ 17 (szerda) 21:00 Etihad Stadium 4-0

„Együtt vagyunk, küzdünk egymásért, és megvan az a lelkesedés, amit minden nap megmutatunk az edzéseken és a mérkőzéseken” – mondta az Aranylabdás horvát középpályás a City elleni visszavágó előtt.

Luka Modrić a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója előtti sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire: „Nagyon jók az érzések benbünk. Ki kell élveznünk ezeket a pillanatokat, mert amit most csinálunk, az valami nagy dolog, hiszen nagyon sok elődöntőben és döntőben játszunk. Nagyon várjuk már a mérkőzést.”

„Sokszor játszottunk már ilyen típusú meccseket, és a csapattársaimban és az edzőben önbizalmat és nyugalmat látok, és azt, hogy hiszünk a kvalitásainkban. Ezt látom minden nap, és ezt látom ma is. Remélem, hogy jól tudunk majd teljesíteni, és bejutunk a döntőbe, ez hihetetlen lenne.”

Az első mérkőzés
„Az első meccs első 20 percében nem voltunk jók, és ők egy kicsit jobbak voltak, de aztán javulni tudtunk és jobban teljesítettünk. Megszereztük a vezetést, és talán lőhettünk volna még egy gólt, de ők egyenlítettek. Tudtuk, hogy a továbbjutás a visszavágón fog eldőlni. Jól állunk, 50 százalék az esély a továbbjutásra. Az apró részletek fognak dönteni a döntőbe jutásról, mert ez két nagyszerű csapat mérkőzése, sok kiváló játékossal. Koncentráltnak, összeszedettnek kell lennünk, és a legjobbunkat kell nyújtanunk. Remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy egy újabb döntőbe kerüljünk.”

Az apró részletek fognak dönteni?
„Minden mérkőzés más és más, és sosem tudhatod, mi történhet a pályán. Minden párharcban, minden labdánál koncentráltnak kell lennünk, és segítenünk kell a csapattársainkat. Úgy gondolom, hogy ezekben a dolgokban fel tudunk majd nőni a kihíváshozk, és ott lehetünk majd még egy döntőben.”

A Real Madrid sikerei a Bajnokok Ligájában
„Az ilyen meccseken mindig jól érezzük magunkat. Tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában mindig jól teljesítünk, és ez egy olyan torna, amit nagyon szeretünk. Elég jól érezzük magunkat az ilyen típusú mérkőzéseken. Ezért nyertük meg annyiszor a Bajnokok Ligáját, mert hiszünk magunkban és bízunk a minőségünkben. Mindig a legjobbunkat nyújtjuk.”

Legendás korszak
„A mi örökségünk az összes megnyert címünk, valamint a mindennapi erőfeszítéseink és viselkedésünk, függetlenül attól, hogy épp nyerünk-e vagy sem. Az is fontos, hogy mit teszünk és hogyan viselkedünk olyan helyzetekben, amikor nem nyerünk. A címek olyan dolgok, amik boldoggá és büszkévé tesznek minket arra, amit elértünk és ahogyan azt elértük. Nagyon boldogok vagyunk mindazzal, amit itt elértünk.”

Megnyerheti hatodik európai kupáját
„Még mindig emlékszem a beszélgetésre és a videóra, amelyen Zizou a dinasztiáról beszélt. Megcsináltuk, és ezek a dolgok extra motivációt adnak. Már az is motivál, hogy ebben a versenyben játszol és a Real Madridért teszed ezt. Amikor tudod, hogy közel vagy egy újabb döntőbe jutáshoz, mindent bele akarsz adni, és biztos vagyok benne, hogy ez még jobban motivál. Közel állunk ahhoz, hogy valami történelmi dolgot tegyünk, és biztos vagyok benne, hogy motivált lesz ilyenkor az ember, hogy még többet adjon bele. Közel vagyunk ahhoz, hogy valami csodálatosat és történelmit érjünk el.”

A sérüléséből való felépülés
„Sokat törődöm az erőnlétemmel és az egészségemmel. Amikor megsérültem, mindent meg akartam tenni, hogy lejátszhassam ezeket a meccseket. Még emlékszem 2015-re, amikor az Atlético és a Juventus elleni meccsek előtt megsérültem. Nem akartam még egyszer kihagyni az ilyen meccseket. A barátaim tanácsára kipróbáltam valami mást, és ez jól működött. Hamarabb visszatértem, mint gondoltam, és ezért nagyon boldog vagyok. Jól érzem magam, és nem érzek semmilyen kellemetlenséget. Ez a legfontosabb. Itt akartam lenni, és hála Istennek, hogy itt vagyok.”

Camavinga
„Szerintem jól van, és ma már edzeni fog, és ez a legfontosabb. Amióta megérkezett, sokat fejlődött, és idén megmutatta, hogy a balhátvéd poszton is nagyon jól tud teljesíteni, ahol sokat segített nekünk, annak ellenére, hogy nem szeret ott játszani. Bárhova is rakjuk, jól fog teljesíteni. Fontos számunkra a focija és a személyisége a pályán. Ő egy remek srác, én pedig nagyon örülök a teljesítményének, mert még mindig tud fejlődni.”

Vini Jr. és Rodrygo
„Tavaly már megmutatták, hogy minőségükkel, futballjukkal és bátorságukkal meg tudják oldani a mérkőzéseket. A legfontosabb dolog a csapat. A legfontosabb ebben a csapatban az, hogy együtt vagyunk, egymásért küzdünk, és megvan az a lelkesedés, amit minden nap megmutatunk az edzéseken és a mérkőzéseken. A fiatalok és az idősebbek közötti egység kulcsfontosságú.”

A játékosok új generációja
„Minden korszaknak megvan a maga sztárja. Korábban Cristiano volt az, most pedig olyan sztárok vannak, mint Vini Jr. vagy Rodrygo, akik hatalmasak lehetnek még. Mindig lesznek újabbak, mert a futball mindig új játékosokat termel. Manapság talán inkább arról van szó, hogy a közösségi média jobban odafigyel ezekre a dolgokra. Változnak az idők. Más idők járnak.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend