Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-18 08:37 e.gergo realmadrid.com
Courtois: „Ez egy nagyon súlyos vereség” Nyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - elődöntő, 2. mérkőzés 2023 MÁJ 17 (szerda) 21:00 Etihad Stadium 4-0

„Az ellenfél kezdettől fogva jobb volt nálunk, gratulálnunk kell nekik” – tette hozzá Carvajal.

Thibaut Courtois és Dani Carvajal a Manchester City elleni összecsapást követően nyilatkozott a sajtónak. A kapus kiemelte: „Az elejétől fogva nagyon magasan nyomtak minket, nem hagyták, hogy kijátsszuk a labdát, és sok játékossal nyomást gyakoroltak ránk, így a saját térfelünkre szorultunk vissza. Elég jól kezeltük ezt az elején, de nem tudtunk érvényesülni, helyzeteket kialakítani vagy gondot okozni nekik. Nagyon kényelmesen játszottak, és gólt is szereztek. Nehezen tudtunk belelendülni a játékba.”

„Ha Kroos lövése bement volna, az talán megváltoztatta volna a meccs menetét. A második góljuk egy szerencsétlen kipattanó után született, és az ilyen dolgokkal idén nem volt szerencsénk. A félidő után elég jól kezdtünk, de ma nehezen tudtunk lehetőségeket kialakítani, és nem passzoltuk tisztán a labdát.”

Elemzés
„Vissza kell majd néznünk a meccset, mert a gólvonalról nem könnyű látni a játékot. Sok labda pattant hozzájuk és sok könnyű passzt rontottunk el. Mindenesetre nem könnyű gondot okozni az ellenfélnek, ha egész idő alatt csak a labdát kergetjük. Gyorsabban kellett volna visszaszereznünk a labdát, és előre törni, mert mindig volt hét-nyolc emberük a mi térfelünkön, de ez egyszerűen nem sikerült.”

„Az, ahogyan kikaptunk, a legrosszabb dolog. El lehet veszíteni egy meccset hosszabbításban vagy büntetőkkel, 2-1-re vagy 1-0-ra. Ez fájhat, ha mindent beleadtál a pályán. De ez egy nagyon súlyos vereség. Büszkének kell lennünk arra, ahogyan idáig eljutottunk. Kemény dolog a döntő előtt alulmaradni, de egy nagyszerű csapattól kaptunk ki. Az angol bajnokságban megállíthatatlanok. Nem ez volt a legjobb meccsünk, és ha nem vagyunk a legjobb formánkban, akkor ez megtörténik.”

Carvajal: „Erősebben térünk vissza, és nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy egy újabb döntőbe jussunk”
„Az ellenfél jobb volt ezen a mérkőzésen az elejétől a végéig. Lenyomtak minket, és ez tükröződik az eredményben. A mérkőzés elején egy kicsit hátra nyomtak minket. Amikor a szünet után a csapat tett egy lépést előre, akkor volt egy jó periódusunk.”

„Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy eljöttek. Erősebben térünk vissza, és nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy ismét döntőbe jussunk. Ez a stadion nagyon nehéz, és otthon nagyon erősek. Az első mérkőzés után azt gondoltuk, hogy jobban fogunk játszani a labdával.”

Visszatekintés
„Még vannak meccsek hátra, megpróbálunk minél előrébb végezni a bajnokságban, és tisztelni az ellenfeleinket. Június 4-én mindent ki fogunk értékelni. Kár, hogy nem jutottunk be egy újabb döntőbe. Az ellenfeleink jobbak voltak, és gratulálnunk kell nekik. Fel kell emelnünk a fejünket, mert még sok a tennivalónk, és vannak olyan embereink, akik nagy sikert akarnak elérni.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend