Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-21 12:13 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Az a célunk, hogy erősen fejezzük be a szezont” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 35. forduló 2023 MÁJ 21 (vasárnap) 18:30 Estadio de Mestalla 1-0

„A csapat készen áll a Valencia elleni mérkőzésre, és a lehető legjobban fog játszani” – hangsúlyozta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában jelent meg a Valencia elleni összecsapás előtti napon a LaLiga 35. játéknapján a Mestallában: „A csapat készen áll, és minden játékos a rendelkezésünkre áll. Vissza akarunk térni a pozitív dinamikába, és holnap lehetőségünk lesz arra, hogy jól csináljuk a dolgokat. A cél az, hogy erősen fejezzük be a szezont, a Valencia pedig teljes lélekkel küzd.”

„Készen kell állnunk, és készen is fogunk állni. A lehető legjobb csapatot fogjuk kiállítani, mert szinte mindenki jól felépült. Jól kipihentük magunkat, és a csapat fizikailag is jó formában van.”

Értékelés
„A legutóbbi meccs nagyon rosszul sikerült, és fájt nekünk. A szezon jó volt, bár lehetett volna jobb is, az utolsó pár idény felejthetetlen volt. Nem vagyunk elégedettek a LaLigában nyújtott teljesítményünkkel, de három versenyt megnyertünk, és a végsőkig küzdöttünk a Bajnokok Ligájában.”

A Bajnokok Ligája elődöntője
„Fájdalmas kiesés, de ez egy elődöntő, nem a csoportkörben vagy a legjobb 16 között történt. Fáj, de mindig jöhet egy jobb formában lévő csapat, akik megérdemlik a győzelmet. Gratulálunk a Manchester Citynek. Most előre kell tekintenünk a jövőbe és a következő Bajnokok Ligája-szezonra.”

Zökkenőmentes a kapcsolat az elnökkel
„Tegnap beszéltünk, mint a legtöbb héten. Értékeltük a mérkőzést is, és kimutatta a szeretetét és a támogatását. Beszéltünk az elmúlt néhány szezonról is, és ugyanolyan vagy még nagyobb éhséggel megyünk tovább, hogy jó munkát végezzünk.”

Tervek a következő szezonra
„Most nincs itt az ideje, hogy a következő szezonról beszéljünk, bár tárgyalunk a klubbal. Megvizsgáljuk, hogy mi történt az elmúlt néhány idényben, de ez nem a megfelelő idő és hely arra, hogy felfedjük, miről beszélgettünk.”

Átmenet a csapatban
„Hosszú időre lenne szükségem, hogy erről beszéljek, de megpróbálom. Az átmenet már az érkezésem előtt elkezdődött. Ez a csapat hihetetlen dolgokat vitt véghez, de már 2018-ban elkezdtek darabokat veszíteni, amikor Cristiano Ronaldo távozott. Onnantól kezdve kezdtek bejönni a tehetséges fiatalok. Amikor megérkeztem, Varane és Ramos személyében másokat is elvesztettünk. Később Marcelo, Bale és Isco. Játékosok, akiket hihetetlen minőséggel rendelkező fiatal srácok váltottak fel.”

„Vini Jr. tavaly belenőtt a szerepébe, és most egy vitathatatlan kezdőjátékos. Ugyanez vonatkozik Militãóra is. Camavinga tavaly kezdett belemelegedni, a nagy meccseken a kispadról játszott, ahogy Rodrygo is. Idén Rodrygo, Valverde és Camavinga szintén rendszeres kezdők. Tchouameni a szezon elején remekül játszott, és minden meccsen kezdett. Az átmenet megkezdődött, és a következő szezonban folytatódni fog. A fiataloknak nagyobb szerep jut majd, a veteránok pedig egyre kevesebbet és kevesebbet játszanak majd. Ez normális egy átmeneti időszakban. Ez az átalakulás azon a napon fog véget érni, amikor Modrić, Kroos, Benzema, Carvajal és Nacho már nem lesz a csapatban.”

Szerződéshosszabbítások
„Komolyan és szakszerűen kezeljük őket. Tárgyalások folynak a klubbal, ők hozzák meg a megfelelőnek ítélt döntéseket. Most a játékosokon múlik a dolog, és a szezon végén minden tisztázódik.”

Éhség a sikerre
„A legutóbbi vereség után még éhesebb vagyok és még jobban akarok teljesíteni. A Real Madridban a vágy mindig a legmagasabb szinten van.”

A brazil válogatott érdeklődése
„Mindenki nagyon jól ismeri a helyzetemet. Szerződésem van 2024 júniusáig, és a klub már garantálta, hogy ezt végig is fogom vinni. Mindenki tudja, hogy pontosan ezt akarom tenni.”

Benzema
„Nincs értelme megkérdőjelezni őt. Lehet, hogy rossz meccse volt szerdán, de nem ő volt az egyetlen. Nem Karimnak nem jött ki a lépés, hanem az egész csapatnak. Úgy gondolom, hogy ő még mindig egy rendkívül fontos játékos és egy klublegenda.”

Valverde dicsérete
„Nem a legjobb formáját mutatta a szezon elején, a legjobbja igazán látványos. Problémája van a lábával, ami miatt nem tudott száz százalékosan edzeni. Ez egy nagyon pozitív szezon volt számára, több meccsen is ő jelentette a különbséget. Lehet, hogy szerdán nem a legjobbját láttuk, de az egy rossz nap volt mindenkinek. Ő még mindig egy hihetetlenül jó középső középpályás, aki a legmagasabb szinten játszik, és akinek nagyszerű története lesz ennél a klubnál.”

Mendy
„Nagy hiányzó volt számunkra, mert az elmúlt szezonban megmutatta a védekező szilárdságát. Ez azt is jelentette, hogy Camavingát kellett odatennünk, aki energiát hozhatott volna nekünk a középpályára. Remélem, hogy sérülésmentes tud maradni, mert fontos játékos számunkra.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend