Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-22 08:34 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Véget kell vetnünk ennek, mert a rasszizmusnak nem szabadna léteznie” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 35. forduló 2023 MÁJ 21 (vasárnap) 18:30 Estadio de Mestalla 1-0

„Ez túl komoly dolog, egy támadás közben bedobtak egy labdát, folyamatosan sértegették Vinit, majd a végén ő kapta a piros lapot” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Mestalla stadion sajtószobájában beszélt a Valencia elleni LaLiga-mérkőzés után. Az edző értékelése mindarról, ami a mérkőzésen történt: „Nem én vagyok a legjobb ember arra, hogy megmondjam, mit kell tenni ilyenkor, de nem lehet így futballozni. Ugyanezt mondanám, ha nyertünk volna. Nem játszottunk jól, nehéz volt motivációt találni. Ez túl komoly helyzet, támadás közben bedobtak egy labdát, Viniciust folyton sértegették, majd a végén ő kapta a piros lapot.”

„Nagyon szomorú vagyok, véget kell vetnünk ennek, mert 2023-at írunk, a rasszizmusnak nem szabadna léteznie. Igaz, hogy most már van egy protokoll, a játékvezető elmagyarázta, hogy először figyelmeztetni kell az embereket, és ha még egyszer megteszik, akkor hazamegyünk.”

Gondoltál arra, hogy lecseréld Vinit?
„Beszéltem vele a mérkőzés alatt. A hangulat nagyon felfokozott volt, nagyon rossz. Megkérdeztem tőle, hogy akarja-e folytatni a játékot, mert a hangulat rasszista volt, nem éreztem helyesnek. Soha nem gondoltam arra, hogy rasszizmus miatt levegyek egy játékost a pályáról. Soha nem fordult még elő velem ilyen. Ez elfogadhatatlan. Van egy probléma a spanyol bajnokságban, és ez a probléma nem Vini, ő az áldozat.”

„Mindannyian mellette állunk, de szomorúak vagyunk. Nem beszéltem vele, mert nem dühös volt, hanem szomorú. A meccset meg kellett volna állítani, mert nem csak az az egy ember őrült meg, hanem az egész stadion megőrült.”

Mi a megoldás?
„Bár sok erőszakellenes protokoll van, mégsem történt semmi. A megoldás számomra az, hogy le kell állítani a mérkőzést. Nyilvánvaló, hogy ez így nem mehet tovább. Ő az a játékos, aki a legtöbb szabálytalanságot és a legtöbb inzultust kapja. A játékvezető azt mondta, hogy folytassa, én pedig azt mondtam neki, hogy le fogom venni. Azt mondta, hogy ha ez még egyszer előfordulna, akkor a protokollt fogjuk követni. Soha nem gondoltam arra, hogy lecseréljek egy játékost azért, mert inzultálják.”

Vini Jr. piros lapja
„A stadionban azt kiabálták neki, hogy ‘majom, majom’. Ő csak egy gyerek, aki szeret focizni, folytatni akarta, de ebben a helyzetben ez nagyon nehéz. A VAR kitalált egy olyan agressziót, ami nem is létezett. Megpróbált kiszabadulni egy fogásból, és őt küldték le. A szurkolóink nem tudják majd élvezni a játékát a következő meccsen.”

„A játékvezető azért állította le a meccset, mert hülyének nevezték? Nem. Azért állította le, mert ő kezdeményezte a rasszista protokollt. Nem számít, hogy majom vagy bolond. A játékvezető rasszizmus miatt állította le a mérkőzést. Ha bolondnak nevezik, akkor nem állítja le a mérkőzést.”

A szurkoló, aki sértegette Vinit
„Nem tudom, mi történt vele. Soha nem láttam még egy egész stadiont rasszista sértegetéseket tenni. Soha nem láttam még ilyet. Minden fiatal játékosnak fejlődnie kell, de figyelembe kell vennünk, hogy amikor egy egész stadion inzultál, a fiatal játékosok nem képesek nyugodtak maradni. A reakciója normális. A klub, én és a csapattársai végig támogatjuk őt.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend