Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Courtois: Az emberek sértegetni mennek a stadionba, nem pedig szurkolni
2023-05-22 08:48 e.gergo realmadrid.com
Courtois: Az emberek sértegetni mennek a stadionba, nem pedig szurkolni Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 35. forduló 2023 MÁJ 21 (vasárnap) 18:30 Estadio de Mestalla 1-0

„Elfogadhatatlan, hogy a rasszizmus még mindig jelen van egy pályán, sok intézkedést kellene hozni” – tette hozzá Lucas Vázquez.

A Real Madrid a Valenciával játszott a Mestallában, és a mérkőzés után Courtois így nyilatkozott: „A meccs nem volt jó, mert rasszizmus történt. Néhány évvel ezelőtt a Valencia feljelentett egy cádizi játékost hasonló ügy miatt, ma pedig itt történik ez. A 20. percben majomhangokat lehetett hallani, és ezt nem fogadhatjuk el.”

„Egy nap fel kell állítani egy kamerát, ami ezekre az emberekre fókuszál, őrület, amit ezek az emberek mondanak. A futballból az lett, hogy azért mennek a stadionba, hogy sértegessenek, és nem azért, hogy szurkoljanak. A játékvezető azt mondta, hogy alkalmazták a rasszista inzultusok esetén szükséges protokollt. Ha Vini azt mondja, hogy nem játszik többet, akkor én is lemegyek vele a pályáról. Ha később akar neki piros lapot mutatni, rendben, de az első, aki piros lapot kap, az Hugo Duro kellene, hogy legyen, aki nyakon ragadta Viniciust. Ha VIni azt mondja, hogy lemegy, én is megyek vele, ezt nem tűrhetjük.”

Lucas Vázquez: ” A rasszizmus elfogadhatatlan”
„A futball ma háttérbe szorul, olyasmit tapasztaltunk, amit nehéz megmagyarázni. Elfogadhatatlan, hogy a rasszizmus még mindig jelen van a pályán, sok intézkedést kell hozni. Azon túl, hogy Vinicius az a játékos, akivel szemben a legtöbbet szabálytalankodnak, akit mindenki látni akar, és mindenki őt gúnyolja sértésekkel és rasszizmussal. Ez nem tesz jót a futballnak, ami a lényeg. A szurkoló majmot imitált. Vini szólt erről a játékvezetőnek, és azt hiszem, a rendőrség el is vitte az illetőt.”

„Lehet, hogy Vinicius tévedett a reakciójával, de aztán a kapus kijön, mint egy őrült, és csak Vinit vizsgálják nagyítóval. Fiatal még, és javíthat a reakcióin, de ez nem jelenti azt, hogy mindent meg lehet vele tenni. Szabálytalankodnak vele, nem kap szabadrúgást, és minden rá összpontosul.”

Ceballos: „Folyamatosan tiszteletlenül bánnak Vinivel”
„Spanyolországban szinte minden pályán folyamatosan tiszteletlenül bánnak Vinivel. Ő egy olyan játékos, akire vigyáznunk kell, ő a bajnokságunk és a klubunk egyik alappillére. Ha így folytatjuk, nem tudom, hol fogjuk végezni. Remélhetőleg a liga megvédi őt, és a legjobb Viniciust láthatjuk.”

„Szégyen, hogy idáig jutottunk. Az edző megkérdezte tőle, hogy akar-e tovább játszani, és Vinicius, aki igazi profi, azt mondta, hogy továbbra is segíteni akarja a csapatot. De úgy látjuk, hogy nem tehetünk semmit. Ő az egyik olyan játékos, akivel szemben a legtöbbet szabálytalankodnak a bajnokságban, és elfogadhatatlan, hogy tizenegy sárga és egy piros lapja van, miközben az ellenfelek úgy tűnik, hogy mindig megússzák büntetlenül.”

A mérkőzés elemzése
„Az első 45 percben nem voltunk jók. A Valencia sok mindenért játszik, de mi a mez becsületéért és a klub méltóságáért játszunk. Nem sétálgathatunk csak úgy a spanyol stadionokban.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend