Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-23 10:41 ___Samy___ managingmadrid.com
A Valencia már azonosított egy rasszista szurkolót Spanyol Bajnokság

A Real Madrid és a Valencia is egyaránt határozottan elítélte a Vinícius Jr. elleni rasszista sértegetéseket a hétvégi 1-0-ás vereséggel végződő mérkőzés során.

A brazil játékos számos hazai szurkoló célpontjává vált a mérkőzés során a Mestallában, akik folyamatosan azt kiabálták, felé hogy: „majom, majom”. Ugyanezeket a rigmusokat kiabálták már a mérkőzés előtt, a stadionon kívül is. Vinícius megmutatta az egyik szabálysértőt a mérkőzésen a játékvezetőnek, aki aktiválta a rasszizmus elleni protokollt és 10 percre megállította a játékot.

A 22 éves játékos később egy összetűzésbe keveredett a Valencia játékosával, Hugo Durróval, az eset után pedig a Real Madrid játékosát kiállították. Mindezt annak ellenére, hogy a helyzetet a Valencia játékosai provokálták ki, Hugo Durro pedig előzetesen fojtogatni kezdte Viníciust, amit a játékvezetők nem szankcionáltak.

A Real Madrid gyűlölet-bűncselekményként jelentette az esetet a spanyol ügyészségen és feljelentést tett a spanyol főügyészségen.

A Valencia az alábbi hivatalos közleményt adta ki a hivatalos honlapjukon: „A Valencia CF a rasszizmus és az erőszak minden formája elleni állandó elkötelezettségében bejelenti, hogy a rendőrség azonosított egy szurkolót, aki rasszista gesztusokat tett Vinícius Jr. felé a Real Madrid ellen a 35. fordulóban, a Camp de Mestallában lejátszott mérkőzésen. A munka összehangolt módon történik az egyéb lehetséges érintettek azonosításának megerősítése érdekében.

Az események pillanatától kezdve az összes rendelkezésre álló felvételt elemzik, a lehető leggyorsabban dolgozva, hogy tisztázzák a történteket annak érdekében, hogy gyorsan és határozottan cselekedjenek.

A Valencia CF már megkezdte a fegyelmi eljárás megindítását, a maximális szigorúságot alkalmazva az érintett szurkolók ellen, végleg kitiltva őket a stadionból és együttműködik a rendőrséggel és az illetékes hatóságokkal a történtek tisztázása érdekében.

A klub határozottan elítéli ezt a fajta viselkedést, amelynek nincs helye a futballban és a társadalomban, és amely nem felel meg a Valencia CF és as szurkolók értékeinek.

Ezzel megerősítjük álláspontunkat a rasszizmussal szemben azzal, hogy ugyanolyan határozottan lépünk fel, mint 2019-ben, amikor egy szurkolót, aki fasiszta gesztusokat és tisztelgést tett az Arsenal szurkolóinak az UEFA Európa Liga mérkőzésen, egy életre kitiltottak.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend