Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-23 09:45 ___Samy___ realmadrid.com
Hivatalos közlemény: Vinícius Jr. Egyéb hírek

A Real Madrid tegnap hivatalos közleményt adott ki a nemrég kiteljesedett rasszista botránnyal kapcsolatban, amelynek középpontjában Vinícius Jr. áll.

A Real Madrid szeretné köszönetét kifejezni azért a megszámlálhatatlan szeretetért, együttérzésért és ragaszkodásért, amelyet a világ minden tájáról tanúsítanak játékosunk, Vinícius Júnior felé.

A gyűlölet és a rasszizmus támadásait végleg fel kell számolni társadalmunkból, és ezt hangoztatták az élet minden területéről származó emberek, illetve különböző nemzeti és nemzetközi intézmények képviselői a Mestallában történt tegnapi események után.

Klubunk hálás a világ futball legmagasabb tekintélyének, Gianni Infantinóak, a FIFA elnökének, aki azt mondta, hogy le kell állítani és fel kell függeszteni azokat a meccseket, ahol ezeket a gyűlölet-bűncselekményeket elövetik.

Hálásak vagyunk a brazil elnöknek, Lula Da Silvának is, aki komoly lépésekre szólít fel a helyzet megoldása érdekében, és aminek – mint mondta – „egy fiatal férfi az áldozata”, aki sikeres volt az életben és a világ egyik legjobb labdarúgójává fejlődik.

A csapattársai szintén kifejezték szolidaritásukat és támogatásukat Vinícius, a Real Madridnál lévők, illetve a világ más csapatainál lévők iránt. Legendák, játékosok és edzők, akik közül egy néhányan olyan kiemelkedőek a nemzetközi színtéren, mint Ronaldo Nazario, Mbappé, Rio Ferdinand, Neymar, Kaká, Jadon Sancho, Lineker, Roberto Carlos és Casemiro, valamint tucatnyi más futballsztár.

A sajnálatos események körbejárták a világot és szégyent hoztak a futballunkra, ahogy a nemzetközi médiában ezek visszatükröződtek és elítélték őket. A Washington Post és az L’Équipe, csak hogy egy néhány szimbolikus példát említsünk, erőteljesen kiemelte a spanyol futball előtt álló súlyos problémát.

És végül, meglepődtünk a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökének, Luis Rubialesnek a megjegyzésein, mert ő, mint a spanyol futball és a játékvezetői szakma vezetője, nem engedélyezett semmilyen határozott lépést a kialakult helyzet megelőzésére, a FIFA protokolljaival összhangban. A futballunkról alkotott kép súlyosan sérült és megrongálódott az egész világ szemében.

Tétlensége Vinícius tehetetlenségét és kiszolgáltatottságát eredményezte. A játékvezetők a határozott fellépés és a szabályozási protokollok alkalmazása helyett az esetek többségében a tartózkodás mellett döntöttek és elkerülik megfelelő döntések meghozatalát. Tegnap a játékvezető és a VAR felelősei kibújtak a felelősség alól és igazságtalan ítéleteket hoztak hiányos képek alapján, amelyek elfogultak és játékosunk, Vinícius Júnior közvetlen kiállítását eredményezték.

Sajnos a tegnap történteket, a játékvezető és a VAR általi kezelésüket nem elszigetelt eseménynek tekintjük, hanem olyan dolognak, ami már sok meccsünkön megtörtént. A bűncselekményt átélő áldozat soha nem tehető felelőssé a bűncselekményért.

Mindezen okok miatt mély aggodalommal tölt el bennünket, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség nem tett semmilyen lépést ebben az időszakban annak ellenére, hogy nyilvánvaló és ismétlődő jelek érkeztek klubunkon keresztül.

Tekintettel a jelenlegi helyzet súlyosságára és arra a képre, amiben a spanyol futball a világ előtt fest, a Real Madrid reméli, hogy azonnali és határozott lépeseket tesznek mindazok, akik felelősek és illetékesek a rasszizmus, az idegengyűlölet és az utálat gonoszságainak leküzdésére. Klubunk továbbra is arra törekszik, hogy a történelmünket fenntartó értékek továbbra is az együttélés és a példamutató magatartás mintájaként szolgáljanak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend