Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-26 15:59 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Kemény és küzdelmes meccsünk lesz holnap” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 37. forduló 2023 MÁJ 27 (szombat) 19:00 Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán 1-2

„Kemény, küzdelmes összecsapás lesz a Sevilla ellen” – emelte ki a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában jelent meg a Sevilla elleni, Sánchez-Pizjuánban megrendezésre kerülő LaLiga mérkőzés előestéjén: „Szeretnénk magas szinten befejezni a szezont. Két meccsünk van hátra, az első nehéz lesz, mert olyan csapat ellen lépünk pályára, akik remek futballt játszanak. Vini Jr, Benzema és Asensio nélkül leszünk, mindenki más jól van.”

„Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, mint mindig. Morális szempontból jól állunk, a Rayo elleni győzelem jót tett nekünk. Remélem, hogy holnap is nyerni tudunk. A holnapi meccs kemény és küzdelmes lesz.”

VAR
„A technológia fontos, mert a VAR a megjelenése óta sokat fejlődött. Szerintem jó ötlet, hogy növeljük a technológia használatát. Más bajnokságokban van gólvonal-technológia is, és jól működik. Támogatom a technológia használatának növelését, de azt is fontosnak tartom, hogy javítsunk azon is, ahogyan azt használjuk. Jó lenne, ha a gólvonal-technológiát használnánk, hogy elkerüljük az ilyen jellegű problémákat. Miért nem vezették még be? Nem tudom. Ha ez pénzkérdés, akkor szerintem gyorsan megoldható.”

Vini Jr.
„Nem fog utazni, mert nem tud játszani. Ha lenne esélye arra, hogy fitt legyen, akkor elutazott volna, és megpróbált volna játszani. De még mindig fáj a térde. Nem arról van szó, hogy otthon vagy idegenben játszunk épp. Nem tud játszani, ennyi. Remélem, hogy az utolsó meccsre visszatérhet.”

Rodrygo
„A fiatal srácok fejlődnek, már csak az állandóságra van szükségük, és arra, hogy nagyszerű munkát végezzenek, amikor csak hívják őket. Ugyanaz vonatkozik rá is, mint a többiekre. A következetesség kérdése, hogy nagyobb szerepet kapjon a csapatban.”

A holnapi csapat
„Megpróbáljuk megnyerni a meccset, annak ellenére, hogy a megszokott támadóinkat nélkülöznünk kell. Versenyképes felállás lesz, mert remek játékosaink vannak. Keményen és magas minőségben fogunk játszani.”

Erősítések a következő szezonra
„Amit akarunk, és amit meg kell tennünk a csapat fejlesztése érdekében, azt meg fogjuk tenni. Ne aggódjatok.”

A LaLiga értékelése
„Nagyon gyors elemzést tudok adni arról, hogy mi történt a LaLigában. Minden versenyben a végsőkig versenyeztünk. A bajnokságot talán egy kicsit elengedtük, mert a Barcelona elleni meccs után, amikor 9 pontról 12 pontra nőtt a hátrányunk, egyértelmű volt, hogy már nem a bajnokságra fogunk koncentrálni, és a visszaesés folytatódott. A nehézség az, hogy a Barcelonának nagyon jó szezonja volt. Nem sok pontot hullajtottak, nagyon kevés gólt kaptak, és nagyszerű összhangot mutattak. Mi a világbajnokság utáni nehéz időszakban küszködtünk, és jócskán elmaradtunk a legjobb formánktól.”

„Nem volt probléma a támadósorban, sok gólt szereztünk ebben a szezonban. A LaLiga góllövőlistájának élén állunk. Hátul küzdöttünk egy kicsit. Szó van egy csatár szerződtetéséről, de ha a számokat nézzük, akkor azok alapján egy védőt kellene szerződtetnünk. Nem kapust, mert azon a poszton nálunk van a világ legjobb játékosa. Ez is azt mutatja, hogy a statisztikák néha félrevezetőek lehetnek.”

A szezon hajrája
„Nem gondolkodunk azon, hogy a következő szezonra próbáljunk ki dolgokat. Ezeken a meccseken az a cél, hogy tiszteljük a mezt, amit viselünk. A klub értékei megkövetelik, hogy a végsőkig harcoljunk. A játékosoknak fegyelmet és profizmust kell mutatniuk. Trófeák ugyan nincsenek kilátásban, de ezek a dolgok is hatalmas motivációt jelentenek.”

Nacho jövője
„A jövője az ő kezében van. Itt maradhat, és továbbra is mindenki támogatja őt. Tudjuk, hogy mit tesz hozzá a csapathoz, borzasztóan sok mindent. Mindazzal, amit a múltban hozott nekünk, pontosan tudjuk, hogy mit tud nyújtani. Úgy gondolom, hogy a klub már beszélt vele a szerződéshosszabbításról, ő pedig mérlegeli a legjobb megoldást. A szezon egy hét múlva véget ér, és minden tisztázódik majd.”

A szezon
„Ha a bajnokságban nyújtott teljesítményünket nézem, nem volt valami jó, és nem érzem jól magam. Ha a szezon egészét értékelem, akkor jó volt. Ha az elmúlt néhány szezont kell néznem, akkor azok is látványosak voltak. Ha értékelést kellene adnom a négy évről, akkor most azonnal aláírnám, hogy ezt megismételhessem. Két Bajnokok Ligája-győzelem, két elődöntőbe jutás, egy LaLiga-cím és minden más trófea, amit csak meg lehet nyerni. Négy év alatt tíz címet nyertem, és ha azt mondanák, hogy a következő négy évben újabb tízet nyerhetek, gondolkodás nélkül aláírnám. Nem én vagyok az egyetlen, szerintem a klub is így gondolja.”

A védelem erősítése
„A bal oldalon volt problémánk Mendy nagy sérülése miatt, ez okozott nekünk gondot. De bízunk benne, ő egy nagyon erős hátvéd. Tavaly nagyszerű munkát végzett, ezúttal egy kicsit küszködött. Egy fiatal srác, aki jó munkát végezhet nálunk, és nem kell túl sokat gondolkodnunk rajta, mert a védelem jó formában van.”

Tchouameni
„Mindenkit meglepett a szezon első felében. Nagyon fiatal, és a Real Madridhoz érkezett, ami nem könnyű egy fiatal srácnak. Alkalmazkodnia kell. Egy legenda helyére érkezett Casemiro személyében, és fantasztikus munkát végzett. A világbajnokság után egy kicsit visszaesett, de ettől még nem harmadik számú választás. Még egy kicsit alkalmazkodnia kell, de a jövőre nézve kulcsfontosságú játékos lesz számunkra. A szezon első felében remekül játszott, a második felében pedig egy kicsit visszaesett. Ez várható egy fiatal játékostól az első évében a Real Madridnál.”

Támadók
„Azon fogunk dolgozni, hogy javítsuk a csapatot. Nem szeretek nevekről beszélni. Rengeteg játékos és csapat van a szezon nagyon fontos szakaszában. Nagyon kedvelem Joselu-t, ahogy a többi csatárt is. Szeretem Aspast, Moratát… Csak hogy néhány spanyol játékost említsek. Sok csatárt kedvelek.”

Hazard helyzete
„Hogy Hazardnak mit kell tennie, azt majd vele megbeszélem, nem itt fogom megtenni. Meglep, hogy nincs türelmetek holnapig várni a felállással. Soha nem adtam még ki a kezdőcsapat névsorát egy nappal a meccs előtt. Hazardnak szerződése van, úgyhogy elképzelhető, hogy itt marad. Természetesen ha nem elégedett, akkor neki is meg kell kérnie a klubot, hogy távozhasson, mint bármelyik másik játékosnak. Ha pedig elégedett a szerződésével, akkor itt marad.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend