Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-05-27 12:08 ___Samy___ marc.com
Rodrygo remekel: 17 gól és 10 gólpassz mellett a Copa del Rey hőse Érdekességek, statisztikák

Rodrygo ebben az idényben a Real Madrid harmadik legeredményesebb játékosa, és a legtermékenyebb idényének megduplázása előtt áll.

Rodrygo ismét a Real Madrid hőse lett, hiszen az utolsó percekben a Rayo Vallecano kapuját vette be, ezzel megszerezve csapatának a három pontot. Ez volt a teljesítményének a jutalma, hiszen minden létező módon megpróbálta bevenni a vendégek kapuját. Vinícius távollétében pedig ő vette vállára a csapatot.

A brazil támadó az utolsó simításokat végzi egy nagyszerű szezonon, amelyben sikerült megszilárdítani a helyét a kezdőcsapatban. A számai alátámasztják az általa megtett fejlődést: a Rayo elleni gólja volt a 17. idén, így már csak egyetlen találatra van attól, hogy megduplázza a tavalyi 9 gólos idényét, ami az eddigi legjobbnak számított.

7 gól a 19/20-as, 2 a 20/21-es, 9 a 21/22-es idényben… és 17 gól a jelenlegiben! Rodrygo rengeteget fejlődött és most már a klub házi góllövőlistáján a harmadik helyen áll a 30 gólos Benzema és a 23 gólos Vinícius mögött.

Összesen 35 találata van tehát a klub színeiben, annyi, mint Predrag Mijatovicsnak, illetve honfitársának, Robinhónak.

Rodrygo nem csak gólokat szerez

Rodrygo fejlődése a támadó harmadban nem csak gólokban, hanem gólpasszokban is megmutatkozik. 10 gólpassza mellett 4 büntetőt is kiharcolt, tőle több előkészítése csak Vinícius Juniornak van, szám szerint 17.

Szerdán a Rayo ellen 38. alkalommal lépett pályára ebben az idényben a lejátszott 55 mérkőzésből, ami jól mutatja a csapaton belüli folytonosságát.

Rodrygónak Vinícius mindig a látókörében van. Mindig a gólszerzésen jár az esze, de szerdán extra motivált volt.

„A gólt a testvéremnek, Vininek ajánlottam. Mindig együtt vagyunk, sok mindenen mentünk már keresztül együtt, mert nagyon fiatalon hagytuk el Brazíliát. Ehhez a klubhoz igazolni, a maga nagyszerűségével, mindent megnyerni a csapattal, majd most ezt átélni nagyon szomorú dolog. Ebbe beleértem magamat is, mert én is fekete vagyok. Szeretném vele tudatni, hogy mindig ott leszek neki, és ezt ő tudja. Tovább fogjuk folytatni a rasszizmus elleni harcot”, mondta Rodrygo a mérkőzés után.

A Spanyol Kupa hőse

Rodrygo nagyszerű szezonjának megkérdőjelezhetetlenül a Spanyol Kupa fináléja a csúcspontja. A duplájának köszönhetően a Real Madrid legyőzte az Osasunát és megszerezték a klub 20. címét a Copa del Reyben. A brazil támadó stílusosan zárta azt a kiírást, ahol a négy góljával és számos megmozdulásával kulcsfontosságú játékosa volt csapatának.

A Cacareno ellen az ő gólja döntött az első kieséses körben, az Atlético Madrid ellen szerzett gólja lehetőséget adott a Realnak, hogy a hosszabbításban nyerje meg a találkozót, a döntőben pedig az ő két góljával győzték le az Osasunát 2-1-re.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend