Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-06-04 23:28 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Jövőre versenyképes csapatunk lesz” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 38. forduló 2023 JÚN 04 (vasárnap) 18:30 Estadio Santiago Bernabéu 1-1

„Meggyőződésem, hogy a következő szezon jobb lesz. Most itt az ideje, hogy még több motivációval, vágyakozással és lelkesedéssel térjünk vissza” – mondta az edző.

Carlo Ancelotti a Real Madrid – Athletic Bilbao mérkőzés után jelent meg a Santiago Bernabéu stadion sajtótermében a La Liga utolsó játéknapján. A tréner így nyilatkozott Benzema távozásáról: „Azzal a tudattal búcsúzom tőle, hogy a világ egyik legjobb játékosát és az egyik legjobb csatárt edzettem. Ő egy nagyon kedves, alázatos és komoly ember. Nem örülhetünk a távozásának, de tiszteletben kell tartanunk a döntését. Joga van választani, és mindannyian köszönjük neki azt, amit ennél a klubnál tett. Legendás volt, felejthetetlen, és örökre megmarad ennek a klubnak az emlékezetében.”

„A távozása mindenkit meglepett, de ezt meg kell érteni. Az utolsó pillanatban született döntés volt. Tegnap még normálisan edzett, ma pedig meghozta ezt a döntést. Megértettük. Ma reggel beszéltem vele, és azt mondta, hogy távozik, és én megértettem. Nagyon jó munkát végzett velem ebben a négy évben és a klubban is. Ezért szeretnék köszönetet mondani neki. Átgondolta a dolgot, és a döntése része a klub átmenetének, amely folytatódik és folytatódni fog jövőre is. Van időnk átgondolni, hogy mit kell tennünk. Jövőre versenyképes csapatunk lesz.”

Tisztelgés Benzema előtt
„A klub a következő napokban egy eseményt fog előkészíteni neki, és figyelembe kell vennünk a karakterét, mert nagyon félénk. A mai nap egy olyan karakter reakciója volt, mint az övé. Nem szereti a fényt. Inkább a pályán búcsúzott el, és ez egy nagyszerű játékos és egy nagyszerű legenda búcsúja volt.”

Mi hiányzott ebből a szezonból?
„Hiányzott a versenyképesség a bajnokságban. Jobb csapatunk volt, mint az előző szezonban, de hiányzott a folytonosság. Ez egy olyan szezon volt, amely sokat követelt tőlünk a januári Spanyol Szuperkupával, a februári klubvilágbajnoksággal, Bajnokok Ligájában folytatott küzdelemmel… Minden pontokba került a bajnokságban. A szezon jó volt, és meggyőződésem, hogy a következő év jobb lesz. Most itt az ideje, hogy július 10-én még nagyobb motivációval, vágyakozással és lelkesedéssel térjünk vissza.”

Asensio távozása
„Asensio, Nacho és Ceballos, akiknek lejárt a szerződésük, nagyon világosan fogalmaztak arról, hogy a jövőben mi lesz a szerepük a Real Madridnál. Nagyon világosan elmagyaráztam nekik, és a klub hosszabbítási ajánlatot tett nekik. Marco inkább a továbblépést választotta, Nacho és Dani pedig értékeli a helyzetet. A jelekből én azt látom, hogy mindketten maradnak.”

Hazard és Mariano
„Csak öt cserét hajtottam végre, és az volt a célom, hogy nyerjek és második legyen a csapat a tabellán. Hazard és Mariano nem kérte, hogy jöjjön be, és jól búcsúztattuk őket. Ez egy másfajta búcsú volt, és világossá kell tennem, hogy nem voltak olyan kiemelt játékosok, mint a többiek, de az utolsó napig komolyak és profik voltak. Minden tiszteletünk megilleti őket, mert az utolsó napig a legnagyobb profizmussal viselkedtek.”

Erősítések
„Egyértelmű, hogy most négy támadó távozik Eden, Mariano, Asensio és Benzema személyében. Lépnünk kell, és ezt sietség nélkül meg is tesszük. Van időnk arra, hogy nyugodtan lépjünk az ügyben. Olyan csatárt keresünk, aki képes gólokat lőni és jól összekapcsolódni a többiekkel. Egy csatár profilját szem előtt tartva, hogy van két fiatal támadónk elöl, akik kezdenek egyre fontosabb szerepet játszani. Vini Jr. tavaly óta, Rodrygo pedig idén fejlődött többet. Olyan csatár lesz, aki jól futballozik, mint Asensio vagy Karim.”

Csak két támadó maradt a keretben
„A mai naptól kezdve csak két támadónk van, de egyáltalán nem aggódom, mert minden időnk megvan arra, hogy ezen javítsunk. Csatárokkal és csatárok nélkül is lehet meccseket nyerni. A csatárok nagyobb eséllyel lőnek gólt, de az teszi a különbséget igazán, hogy komolyan, elkötelezetten és egységet alkotva játsszunk.”

Mire fogsz gondolni holnaptól?
„Holnap arra fogok gondolni, hogy pihenésre van szükségem. Nagyon hosszú szezon volt, mert egy csapatot háromnaponta motiválni és felkészíteni nagyon bonyolult. Nem alszom a meccs napján, és ez egy nagyon hosszú szezon volt. A klub jó kezekben van, és megbeszéltük, hogy mit kell tenni.”

Bellingham
„Nem beszélek azokról a játékosokról, akik nincsenek itt, de ez a szezon utolsó sajtótájékoztatója, és szeretném megköszönni a türelmüket. Jól éreztük magunkat, és nem volt semmi gond. Ez egy jó dolog, és a nap végén ez azt jelenti, hogy tiszteljük egymást. Én tisztelem a ti munkátokat, és ti is tisztelitek az enyémet. Így kell folytatni. Találkozunk a következő sajtótájékoztatón.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend