Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ki lesz jövőre a kapitány?
2023-06-05 08:54 ___Samy___ as.com
Ki lesz jövőre a kapitány? Egyéb hírek

A Real Madridnál ismét új gazdája lesz a csapatkapitányi karszalagnak, hiszen zsinórban már a harmadik idényben távozik a csapat aktuális kapitánya.

Miután Karim Benzema távozása hivatalos lett, a csapatnak egy új vezért kell találnia. A francia játékos tavaly nyáron örökölte meg Marcelótól a karszalagot, akit sikerült utolérnie a trófeák tekintetében is. Így a klub történetében ők ketten a legsikeresebb játékosok.

A brazil balbekk 2021-ben kapta meg a szalagot, miután Sergio Ramos a PSG csapatához távozott. Vajon most ki fogja ezt megkapni, miután a híres kilences is elhagyta a klubot? Lentebb kiderül!

Ki lesz a következő kapitány?

A Real Madridnál a karszalag hierarchiáját az határozza meg, hogy egy játékos hány évet töltött már el a klubnál. E szerint a 33 éves Nachót illeti meg ez a lehetőség, így ha a hosszabbítás mellett dönt, akkor ő lesz a Real Madrid új csapatkapitánya. A saját nevelésű játékos 2011. április 23-án debütált a Valencia ellen a Mestallában, melyen a csapat 6-3-as arányban tudott diadalmaskodni. Azóta 318 mérkőzése van a felnőtt csapatban, a csapatkapitányi karszalagot pedig 18 alkalommal viselte.

Abban az esetben, ha Nacho távozik, a következő játékos a sorban Luka Modric. A horvát karmester 2012. nyarán érkezett Madridba, és 487 mérkőzése van a klub színeiben. 2016 óta ő a horvát válogatott első számú embere, a Real Madridnál is pontosan tudja milyen érzés ez, hiszen korábban már 7 alkalommal érte ez a megtiszteltetés. Legutóbb például a Sevilla ellen.

A lista harmadik helyén Dani Carvajal áll. Ő már 2002 óta áll a klub alkalmazásában, de egy kisebb német kitérő után – 2013-ban a Bayer Leverkusenben játszott kölcsönben – már majdnem egy évtizeddel ezelőtt debütált a felnőtt csapatban. 374 mérkőzése van habfehér szerelésben, összecsapást pedig még sosem kezdett kapitányként.

A negyedik számú kapitány a 8-as számú játékos, Toni Kroos. A német középpályás 2014-ben landolt a spanyol fővárosban, friss világbajnokként, és rögtön az első mérkőzésen, a Sevilla elleni UEFA Szuperkupa fináléban már lehetőséget is kapott. 416 meccsen van eddig a Real Madridban, és Carvajaltól eltérően ő már volt csapatkapitány. Ő viselte a karszalagot a Mallorca ellen, még a szezon kezdetén a Bernabéuban.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend