Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Florentino Pérez: „A Real Madrid legendájává válni csak keveseknek adatik meg, Benzema pedig azzá vált”
2023-06-06 14:25 ___Samy___ managingmadrid.com
Florentino Pérez: „A Real Madrid legendájává válni csak keveseknek adatik meg, Benzema pedig azzá vált” Nyilatkozatok

Ma délben a Real Madrid hivatalosan is búcsúztatta Karim Benzemát, az eseményt pedig Florentino Pérez beszéde nyitotta meg.

A klub elnöke az alábbiakban foglalta össze szeretett francia játékosának 14 éves madridi karrierjét: „A mai egy nagyon nehéz nap a számomra és érzelmes minden madridistának is. Rengeteg emlék jut az eszembe. Sok szomorúságot vettem észre az elmúlt napokban nem csak a Real Madrid szurkolók, hanem az összes futballrajongó körében. Azoknak, akik most szomorúak, azt szeretném mondani, hogy ez egy olyan pillanat, amikor eszünkbe kell jusson, mennyire szerencsések vagyunk, hogy Benzema futballját élvezhettük 14 évig, mert hihetetlen dolgokat láttunk. Szeretném megköszönni Jean-Michel Aulasnak, a Lyon elnökének, hogy lehetővé tette ezt az átigazolást 14 évvel ezelőtt.”

Pérez ezt követően Benzema felé fordult, és azt mondta: „14 évvel ezelőtt egy hihetetlen éra kezdődött. És ez idő alatt Karim, a történelem egyik legjobb játékosává váltál. Nagyon fiatalon érkeztél és az egyik legnagyobb legendánkként távozol. Azzal, ahogy értetted a futballt, a góljaiddal és a hihetetlen mozdulataiddal látványos voltál. Te másfajta futballista voltál és vagy. Noha eltartott egy darabig, mire megértettek és sikeres lettél a tehetségeddel, a varázslatoddal és azzal a vággyal, hogy megtaláld a futball szépségét. Ismered a Real Madrid értékeit és csapatszellemet, alázatot, tiszteletet, szolidaritást, kemény munkát, önfejlesztést és vezérszerepet mutattál. Mindeközben labdarúgóként és emberként is fejlődtél, leküzdöttél különféle akadályokat. Karim, ma boldognak, elégedettnek és büszkének kell lenned mindarra, amit elértél. A Real Madrid legendájává válni csak keveseknek adatik meg, te pedig azzá váltál. 25 címet nyertél, többet, mint bárki más.”

Ezt követően az elnök szót ejtett a tavalyi Bajnokok Ligája menetelésről is, illetve Benzema ebben betöltött szerepéről: „Ez egy olyan szezon volt, amit soha nem felejtünk el, hiszen te vezetted a csapatot, Karim. Mikor lehetetlennek tűnt és senki nem hitt bennünk, te és a csapattársaid ott voltatok és megmutattátok, hogy soha nem adjuk fel a Real Madridnál. Soha nem fogja egyetlen madridista sem elfelejteni azokat a fordításokat, amelyek ahhoz vezettek, hogy te legyél a jelenlegi Aranylabdás.”

Miután megemlítette Benzema néhány statisztikáját, Pérez így fejezte be a beszédét: „Elnökként azt kell mondanom, hogy ennyi év alatt még csak annyi kifogást sem tudtam rólad elmondani, hogy „de”. Sem a magatartásodról, sem a viselkedésedről, sem bármi másról. Ezt nem könnyű elérni. Mindig is a Real Madrid értékeit képviselted és ma, miután annyi mindent tettél a klubért 14 év alatt, szeretném elmondani neked, hogy kiérdemelted a jogot, hogy saját magad dönts a sorsodról. Egy olyan jövőről, amely csak rád tartozik és amit nekünk el kell fogadnunk és tiszteletben kell tartanunk. Kedves Karim, kedves kapitány! Köszönjük mindazt, amit a világ legtámogatottabb és legcsodáltabb klubjáért tettél. Majdnem gyerekként érkeztél, mára pedig az egyik legnagyobb legendánkká, minden idők egyik legjobbjává váltál. Legendád örökké megmard, mint egy gyönyörű szerelmi történet Karim Benzema és a Real Madrid között. Biztos vagyok benne, hogy bárhová is mész, az egyik legnagyobb nagykövetünk leszel és továbbra is képviselni fogod a Real Madrid értékeit, mert ez mindig is az otthonod lesz. Köszönöm Karim ezt a szerelmi történetet.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend