Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-08-13 13:44 e.gergo realmadrid.com
Rodrygo: „Nagyon jól játszottunk és jól éreztük magunkat” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 1. forduló 2023 AUG 12 (szombat) 21:30 Nuevo San Mamés 0-2

„Elég komplett meccs volt, örülünk, hogy így kezdjük a bajnokságot” – mondta Carvajal.

Rodrygo és Dani Carvajal is elemezte az Athletic Bilbao elleni összecsapást a LaLiga első játéknapján. A brazil, aki a mérkőzés első gólját szerezte a San Mamésban, a következőket mondta: „Nagyon elégedettek vagyunk, minden úgy alakult, ahogy reméltük. Azért edzettünk így, hogy jól kezdjük a szezont. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de nagyon jól játszottunk és jól helytálltunk. Örülök, hogy gólt szereztem.”

„Olyan szerepkörben játszottam, amit szeretek, inkább belül voltam. A gól a Carvajalhoz való összekapcsolódásból jött, ezt gyakoroltuk az edzéseken, és ma bejött a meccsen is. Ő passzolt nekem, én megint hozzáértem, aztán szépen fejeztem be”.

Helyzetek teremtése
„Nagyon jól teljesítettünk, lehetőségeket alakítottunk ki, és több gólt is lőhettünk volna. Ez jó, mert ez az első bajnoki meccsünk, és fokozatosan egyre jobbak leszünk. Az a fontos, hogy helyzeteket teremtünk, remélem, hogy a következő meccseken jobbak leszünk és több gólt fogunk lőni”.

Bellingham
„Örülök, hogy együtt játszhatok vele. Ő egy nagyszerű játékos, és sokat fog segíteni nekünk ebben a szezonban”.

Kihívások a szezonra
„Remélem, hogy minél több gólt tudok lőni, minél több gólpasszt tudok adni, és hogy fontos leszek a csapat számára”.

Carvajal: „A csapat nagyon jól teljesített támadásban és védekezésben is”
„Ez egy meglehetősen komplett mérkőzés volt. A csapat nagyon jól védekezett, de a második félidőben az ellenfél nyomott előre, és veszélyes helyzeteket alakított ki. Összességében örülünk, hogy így kezdtük a bajnokságot”.

„Az előszezon segít nekünk a fizikai felkészülésben és az új játékstílusra való felkészülésben. A csapat nagyon jó volt támadásban és védekezésben egyaránt. Értjük a koncepciókat, és remélem, hogy a következő meccseken is így tudjuk majd folytatni”.

Felállás
„Azzal, hogy ilyen kerettel rendelkezünk, különböző helyzeteket tudunk kialakítani az ellenfeleink előtt. Bizonytalanságot teremtünk, ha egy csapattársunk teret nyit vagy zár a pályán, és ha nem lehet eldönteni, hogy fogadni fog egy passzt valaki, vagy el fog futni. Ez a veszély megteremtéséről szól, és ez sikerült is nekünk”.

Verseny a csapatban
„Az edző azt mondta, hogy nagy versenyt látott az edzéseken, és hogy mindenki játszani akar. A játékidő megszerzése nagyon értékes ebben a klubban, és ez jót tesz a csapatnak”.

A kapitányság
„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az első hivatalos mérkőzésemet játszhattam kapitányként, és egy álom vált valóra, hogy a legnagyobb csapat kapitányi karszalagját viselhettem. Ez egy történelmi nap, és mindenki, aki szeret engem, az tudja, hogy mit jelent ez számomra”.

Bellingham
„Ismét megmutatta a minőségét, nagyon elkötelezett védő, és rendkívüli igazolás volt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend