Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-08-18 14:57 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Szeretnénk megismételni a Bilbao ellen mutatott teljesítményt” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 2. forduló 2023 AUG 19 (szombat) 19:30 Estadio de los Juegos Mediterráneos 1-3

„Szórakoztató mérkőzés lesz, mert az Almería nem olyan csapat, amelyik hátradőlne” – nyilatkozta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában jelent meg a LaLiga második játéknapjá előtt. Az edző kifejtette: „Láttuk, ahogy az Almería a Rayo ellen játszott a nyitómeccsen, és úgy gondolom, hogy csapatként jól szervezettek. Nem érdemeltek vereséget, két büntetővel kaptak ki. Szórakoztató meccs lesz, mert ők nem olyan csapat, amelyik hátradőlne. Játszani akarnak, és minőségi játékosaik vannak. Szeretnénk megismételni a Bilbao elleni meccs teljesítményét, ahol a csapat nagyon jól játszott”.

„Eléggé hozzászoktunk a hőséghez. Kicsit később is játszhattunk volna, de a játékosok már hozzászoktak, és a frissítő szünet is segít, szóval nem fogok túl sokat morogni emiatt”.

Kepa érkezése
„Nagyon jól beilleszkedett a csapattársak közé, és megmutatta azt, amit már eddig is tudtunk, hogy minőségi játékos és igazi személyiség a kapuban. Mivel még mindig alkalmazkodik, Lunin pedig remek munkát végzett Bilbaóban, ezért holnap Luninnal kezdünk. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a következő mérkőzéseken”.

„Kepa nagyon magas szintet képvisel, és bár fiatal, de már nemzetközi tapasztalattal is büszkélkedhet. Luninnak egy kicsit hiányzik ez a tapasztalat, ami egy ilyen fiatal játékosnál nem furcsa. Nem fogjuk rotálni a kapusokat. Mindketten nagyon jók, de egyikük több percet fog kapni, mint a másik”.

Védelem
„Ezen a poszton jól állunk, nagyon tapasztalt játékosaink vannak. Marvel a héten már velünk edzett, és vannak más srácok is, akik remekül fejlődnek. Amíg Militão nem tér vissza, addig az akadémiai srácokkal töltjük be a negyedik középhátvéd szerepét”.

Guardiola megjegyzései a naptárról
„Úgy kérdeztek erről, mintha nem értenék egyet Guardiola megjegyzéseivel, pedig teljes mértékben egyetértek vele. Megpróbálják javítani a minőséget a percek növelésével és több meccs ütemezésével, de a minőség javításához vissza kellene venni a mennyiségből. A probléma az, hogy a játékosok és az edzők nem szólhatnak ebbe bele. Úgy tűnik, a foci nem elég szórakoztató, és többet akarnak belőle, hogy több pénzt keressenek rajta. Ez a probléma. A játékosok a legsúlyosabban érintettek mind közül, több sérülésük van, és a fáradtság miatt nem tudják megmutatni a minőségüket. Nem tudom, hogy ez mikor fog megváltozni”.

Vini nem került be az UEFA Év Játékosa díj szűkített listájára
„Vinicius az egyik legjobb, ha nem a legjobb jelenleg. Ezt az egész madridizmus tudja, és ez több mint elég neki. Nincs szüksége további motivációra. Már így is rendkívül motivált. Semmi sem lep meg a futballban. Mindenki tudja, hogy mit tett hozzá a Real Madridhoz az elmúlt három évben. Ő volt az a játékos, aki a legnagyobb különbséget jelentette. Egy kicsit hiányzik belőle az állandóság, de elég furcsa, hogy nem került fel a listára, bár ez nem túl fontos”.

Camavinga
„A tegnapi edzés után egy kis kellemetlenséget érzett, ezért nem akartuk ma kockáztatni. A keretben van, és holnap felmérjük az állapotát. Ha a húzódás enyhül, akkor játszani fog. Próbáljuk elérni, hogy javuljon a képessége a kapu előtt. Kicsit hiányoznak a mélyről érkező veszélyes futások, csak egy gólt szerzett, és nehezen jut fel a területre”.

Térdsérülések
„Nehéz megmondani, hogy mi okozza. Sok mindent ki kell értékelnünk, és ezt meg is tesszük. Militão remek formában volt az erejét tekintve, és ugyanez igaz Courtois-ra is. Ilyen értelemben nem volt riadalom. Néha egy játékosnak hiányzik egy kis egyensúly az erőnlét tekintetében, de az összes elemzett adatunk egyáltalán nem adott jelet semmi rendellenesre. Egyszerűen csak balszerencse volt mindkettőjük esetében”.

Kroos és Modrić
„Mindketten jó formában vannak. Nagyon jól edzettek a héten, ahogy mindenki más is. Volt szerencsém egy teljes hetet élvezni a felkészülésre erre a meccsre, ami elég ritka. Nagyszerű volt. Mindketten készen állnak a játékra”.

Új LaLiga közvetítési kezdeményezések
„A Real Madridnak megvannak a fenntartásai a LaLiga-val szemben. Nemrég a bíróság is a mi javunkra döntött. Az öltöző számomra szent hely, és semmi értelme, hogy a meccs előtt kamerák legyenek ott”.

Szaúd-Arábia
„Rengeteg pénzt költenek a bajnokságuk javítása érdekében, és ehhez joguk van a pénzügyi fair play szabályain belül. Ha megtehetik, akkor a Financial Fair Play szabályainak megfelelően kell ezt tenniük”.

Ansu Fati
„Ő egy fiatal játékos, hatalmas tehetséggel, és nagyon fényes jövő áll előtte. Csak ennyit mondhatok”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend