Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-08-20 19:20 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Sok lehetőségünk volt, és nagyon jól mozogtunk” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 2. forduló 2023 AUG 19 (szombat) 19:30 Estadio de los Juegos Mediterráneos 1-3

„Bellingham nagyon jól beilleszkedett, köszönhetően az érettségének és a személyiségének” – húzta alá a tréner.

Carlo Ancelotti az Almería elleni győzelmet követően nyilatkozott a sajtó munkatársainak: „Bellingham nagyon jól beilleszkedett, köszönhetően az érettségének és a személyiségének, valamint annak, hogy az elmúlt három évben Németországban volt. Ezek azok az elemek, amelyek valóban segítettek neki abban, hogy jól alkalmazkodjon a LaLigához és a mi stílusunkhoz. Remek formában van.”

„Az első ellentámadásukkal megfogtak minket, gyakorlatilag tökéletes volt. Jobban is kezelhettük volna, de néha meg kell süvegelni az ellenfél minőségét a támadásoknál, fantasztikus mozzanat volt, és gólt szereztek. Nem vesztettük el az irányítást, és fokozatosan dolgoztuk be magunkat a játékba. Sok lehetőségünk volt, és nagyon jól mozogtunk, nincsenek fix pozíciók. Ez segít megnehezíteni az ellenfél dolgát védekezésben. Nagyon változatosak vagyunk, és ez segít nekünk abban, hogy helyzeteket teremtsünk.”

Felállás
„Jelenleg nincs fix rendszer. Alacsony blokkal kezdtünk, majd amikor Modrić és Camavinga bejött, két négyes sorral játszottunk, és jól éreztük magunkat. Védekezés szempontjából ilyenkor küzdelmes kicsit a játék, de előrefelé ez a rendszer mindenféle lehetőséget biztosít.”

Lunin vagy Kepa
„Lunin nagyon jól játszott, akárcsak Bilbaóban. Bízunk benne, ahogy Kepában is. Előbb-utóbb játszania kell majd neki is.”

Kroos és Modrić jelenléte
„Kroos nagyon jó teljesítményt nyújtott a labdával, jól kézben tartotta a játékot. Modrić is remekül kezelte a labdát, amikor beállt. Továbbra is nagyon fontos szerepük lesz, de lehet, hogy kevesebb percet játszanak majd. Nem vagyok benne biztos.”

Vini Jr. céljai
„Nem tűztem ki célokat senkinek, hogy hány gólt lőjenek. Nagyszerű munkát végeznek, mert a mozgékonyságukkal nagyszerű lehetőséget tudunk teremteni. Természetesen ugyanebben a szellemben fogják folytatni. Lehet, hogy bizonyos meccseken kevesebb lesz a lehetőség, de a kispadról jól fedez Joselu, akinek más tulajdonságai vannak. Az ő jelenléte a büntetőterületen belül lesz nagyon fontos.”

Beszélgetés Vinivel
„Megbeszéltük, hogy feleslegesen adja el a labdát a tizenhatoson belül. Semmi különös. Nem akarom elfojtani a kreatív génjeit, de néha kockáztat, és akkor egy kicsit dühös leszek. De elmondhatom, hogy sokkal gyakrabban hoz izgalomba a játéka, mint amennyiszer feldühít.”

Kamerák az öltözőben
„A kamerák nem jönnek be, mert jogunk van megállítani. Ha arra kényszerítenének minket, hogy beengedjük őket, én a fizetésemet is feladnám azért, hogy ezt megakadályozzuk.”

Magas hőmérséklet
„Eléggé hozzá vagyunk szokva. Nincs előnyünk vagy hátrányunk ebből, ez minden csapat számára ugyanolyan, és jól kezeltük. Intenzív meccs volt. Az Almería nagyon jó teljesítményt nyújtott. Kicsit fáradtak vagyunk, de semmi több.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend