Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-08-25 13:12 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Jó a hangulat a csapatban, a játékosok motiváltak és lelkesek” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 3. forduló 2023 AUG 25 (péntek) 21:30 Estadio Municipal de Balaídos 0-1

„Nagyon szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában beszélt a Celta elleni összecsapás előtt. Az olasz edző a következőket mondta: „Különleges mérkőzés lesz ez a Celta számára a centenáriumi ünnepségük miatt. Nagyon szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat. A csapat jól teljesít. A Celta nagyon jól játszott a Real Sociedad ellen. Jó a hangulat a keretben, mert a csapatban van minőség, és motiváltak és lelkesek.”

120 mérkőzés a második edzői ciklusában
„Ez egy siker, rendkívül boldog vagyok a 120 meccs miatt, amit edzőként irányítottam, és jól teljesítünk. Ez a 119 meccs jól sikerült. A következő 120-hoz holnap jól kell kezdenünk.”

Kepa játszani fog?
„Kepa lesz a kapuban.”

Modrić
„Luka azt választotta, amit csinálni szeretne. Szokatlan, hogy nem kezd, ahogy általában szokott. Nem boldog miatta, de fizikailag jól van. Tud játszani, és hozzá fog járulni a csapat munkájához. Mindenki számára furcsa ez a helyzet, hogy nem játszik az első perctől kezdve, de úgy fog játszani, ahogy az elmúlt szezonokban tette.”

Büntetőrúgók
„Vinicius, Rodrygo, Valverde és Luka gyakoroltak. Minden meccsen a legjobb játékost fogjuk kiválasztani.”

Szaúd-Arábia
„Szaúd-Arábiában a futball sokkal több pénzt kínál, mint Európában. Mindenki azt csinál, amit akar, a nemzetközi labdarúgó-szervezeteknek pedig értékelniük kell ezt a kérdést, és meg kell hozniuk a szükséges döntéseket a piac egyensúlyának megteremtése érdekében”.

Rubiales
„Ez egy nagyon érzékeny kérdés. Átlag emberként a többiekhez hasonlóan egyáltalán nem tetszett ez a viselkedés. Ez nem egy szövetség elnökének viselkedése. Nem megyek bele abba, hogy le kellene-e mondania. Vannak erre irányító testületek, amelyek ezt eldöntik. Kitartok amellett, amit korábban mondtam. Szerintem meg fogják hozni a legmegfelelőbb döntést.”

Felelősségvállalás
„Egy másik ember viselkedése nem érint engem személyes szinten. Világos elképzelésem van arról, hogy mit kell tennem és hogyan kell viselkednem. Tudom, hogy milyen társadalmi felelősségem van a Real Madrid edzőjeként. Nem engedem meg magamnak, hogy megítéljem, mit tesznek mások.”

Bellingham
„Nem lepett meg Bellingham alkalmazkodása, mert a Dortmundnál nem éppen ’10-es’ poszton játszott. De megmutatta, hogy ő egy közvetlenebb játékos, talán inkább a labdával, mint anélkül, de ő egy közvetlen játékos. Nagyon jól alkalmazkodott, mert egy nagyon intelligens játékos, aki nagyon jól mozog labda nélkül is.”

A súlyos sérülések elkerülése
„A mi felelősségünk az, hogy kimondjuk, amit gondolunk, és minden edző úgy gondolja, hogy túl sok a mérkőzés és túl nagy a fizikai igénybevétel, beleértve a játékosok utazását is. Mindenki a mérkőzések számának csökkentésén gondolkodik.”

A lehetséges új igazolásokról
„Ezt 100%-ig ki tudom zárni.”

Tchouameni
„Visszatért a tavalyi szezon első felében mutatott énjéhez. A világbajnokság után volt egy sérülése, és nem tudott visszatérni arra a szintre, ahol most van. Nincs benne semmi újdonság. Ő egy nagyon fontos tényező a számunkra.”

Heti egy meccs
„Ez egy nagyon fontos időszak volt. Ha van egy heted, akkor intenzív edzéseket tudsz beiktatni, és ezt minden hét elején megtettük. Volt erőnléti és taktikai munka is. Három héten keresztül csináltuk ezt. Ez szokatlan, mert most már nem lesz erre időnk. A játékosok lábai sokat javultak, a következő héten meglátjuk.”

Vini és Rodrygo alkalmazkodása
„Rodrygónak nem okoz gondot az alkalmazkodás, mert szokott középcsatárként játszani. Vinicius is nagyon jól alkalmazkodik. Rengeteg lehetősége volt, és gólt is szerzett. Nem kényszerítem arra, hogy belül játsszon, megvan benne a minőség és az intelligencia ahhoz, hogy tudja, hol kell helyezkednie támadásban. A belső poszton könnyebb számára, hogy lehetőséget kapjon, mert így egy érintéssel gólt tud szerezni. Javítania kell a mozgását a tizenhatoson belül. Tanulni fog, és hatékonyabb lesz.”

A váratlan távozókról
„Nem hiszem, hogy lesz ilyen. A keret névsora végleges, és minden játékosunk erre a szezonra koncentrál. Lehet, hogy valaki meggondolja magát? Nem tudom, de nem aggódom.”

Valverdéről
„Kicsit megváltozott a helyzete. Kicsit hátrébb játszik, mint tavaly, és úgy gondolom, hogy ez jobban segíthet neki. Megértette, hogy az egy-két érintéssel való játék nem az erőssége. Ha területe és ideje van a pályán, akkor tovább kell mennie a labdával. Figyelemre méltó tulajdonsága, hogy hogyan tud futni a labdával, és ezt a lehető legjobban ki kell használnia. Nincs értelme arra kérni őt, hogy egy vagy két érintéssel játsszon, és én soha nem is fogom ezt kérni tőle.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend