Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-09-03 11:38 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Tetszik az elkötelezettség és az intenzitás, amit mutatunk” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 4. forduló 2023 SZEP 02 (szombat) 16:15 Estadio Santiago Bernabéu 2-1

„A szurkolók nagyon mögénk álltak, és nagyon fontosak lesznek a következő meccseken” – tette hozzá a tréner.

Carlo Ancelotti a Santiago Bernabéu sajtószobájában jelent meg a Getafe elleni mérkőzés után: „Nehéz meccs volt, mert egy olyan csapat ellen játszottunk, amely nagyon jól és mélyen védekezik, és nagyon jól zár. Nehéz volt lehetőségeket találni, és még nehezebb volt, mert mi adtuk az első gólt. Ez nem változtatja meg a véleményemet Fran Garcíáról, aki nagyon jól kezdte a szezont. Lehet, hogy a stadion nyomását hirtelen nem bírta, de ez normális”.

„Az első félidőben nem sok lehetőségünk volt, mert a Getafe nagy intenzitással, energiával és elkötelezettséggel védekezett. A második félidő már más volt. Korán gólt szereztünk és kézben tartottuk a meccset. Sok lehetőségünk volt, de nem sok sikerrel. Megérdemelten nyertünk Bellingham góljával”.

Intenzitás
„Tetszik az elkötelezettség és az intenzitás a mérkőzéseken. A tavalyi évhez képest fokoztuk ezt az intenzitást. Ebben az értelemben a fiatalok sokat hoznak, és a Real Madrid ellen játszani nagy intenzitást igényel a csapatoktól, mert képesek vagyunk ezt 90 percen keresztül fenntartani.”

Kroos minősége
„Ha Kroost a pályára állítod, akkor minőségben fog ugrani a játékod, és sok lehetőséged lesz a keresztpasszokban. Az ő minősége más, mint Camavingáé. Néha változtatni kell, és nem mindig sikerül. Az elképzelés az volt, hogy Alabát hozzuk be, hogy többet centerezzen balról, és több átlövésünk legyen Krooson kereszztül. Az elmúlt néhány meccsen, amikor Modrić és Kroos bejött, mindig hozzátettek valamit. Ebben az időszakban nem akartam túl sokat változtatni, mert minden héten egy meccsünk van. Amikor elkezdődik a Bajnokok Ligája, több játékost fogok rotálni, mert szükség lesz rá”.

Bellingham
„Nem lepett meg a Bellingham minősége. Ami meglep, az az, hogy az első néhány meccsen ennyi gólt szerzett. Ez eléggé meglepő mindenkinek és neki is. Ő egy profi és nagyon komoly a hozzáállása. A csapat profizmusa magas szinten van. Nagyon jól alkalmazkodott, szerintem minden rendben van.”

Bellingham céljai
„Elérheti a 15 gólt, mert a Dortmundnál is sikerült neki. Kiváló a labda nélkül, és nem is adja el azt. Gyakran bejut a tizenhatoson belülre és megbontja a vonalakat. Szinte állandó támadómozgásban van, és ezért lőtte ezeket a gólokat.”

Debütálás a Bernabéuban
„Nyugodt és koncentrált volt. Alig várta, hogy itt játszhasson, és izgatott volt. Bellingham gyorsan tanul, és nem kell többször elmagyaráznom neki dolgokat. Nagyon gyorsan tanul. Mutattunk neki videókat abból az időből, amikor a Dortmundban játszott, hogy mi tetszett nekünk, és mit szeretnénk, hogy továbbra is folytasson. Ami változott, az az, hogy sokkal több mozgást végez labda nélkül az ellenfél térfelén. Dortmundban több labdát kapott a vonalak között”.

Kroos és Modrić
„Ők a legjobbak. Nagyon fontosak lesznek az eredmények szempontjából, valamint a fiatal játékosok fejlődése szempontjából is. Megvan bennük a minőség, hogy bármilyen mérkőzésen játszhassanak, mert van tapasztalatuk, energiájuk és minőségük. Kroos passzolási minősége például a csapat egyetlen más játékosánál sem található meg”.

Santiago Bernabeu
„A hangulat nagyszerű volt. A szurkolók tényleg mögöttünk álltak, és a légkör egy kicsit zártabb. Ez hatalmas segítség lesz. Ma is az volt, és az elkövetkezendő meccseken is az lesz.”

Nagyszerű szezonkezdet
„Az volt az elképzelés, hogy jól kezdjük a szezont, de sok problémánk volt, mert új rendszert alakítottunk ki, hogy alkalmazkodjunk a Bellingham sajátosságaihoz. Fontos játékosok is lesérültek, mint Courtois és Militão, de a csapat nagyon jól tartotta magát, és ezzel elégedett vagyok.”

Tizenegyesek
„Ma először Joselu, majd Modrić volt a büntető-felelős. Általában az a játékos végzi el, aki először megfogja a labdát, de ez nem törvényszerű. Lehet, hogy azt a játékost zavarják, akinél a labda van, de ő lesz az aztán, aki a büntetőt elvégzi.”

Carvajal
„Carvajal mindig is teljesített. Az a szint, amin most van, az a legjobb Carvajal szintje. A legjobb szélső védőről beszélünk a piacon.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend