Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-11-18 10:10 e.gergo realmadrid.com
Bellingham és Linda Caicedo: A Golden Boy és Golden Girl nyertesei Egyéb hírek

Mindkét madridi játékost Európa legjobb 21 éven aluli játékosának választották a Tuttosport díjátadóján.

Jude Bellingham és Linda Caicedo nyerte a Golden Boy 2023 és Golden Girl 2023 díjat. A Tuttosport által szervezett díjátadón az európai kluboknál regisztrált legjobb 21 éven aluli férfi és női játékosokat ismerik el. A győztest 50 sportújságíró szavazatával választják ki. A díjakat december 4-én adják át egy gála keretében Torinóban.

Bellingham számára ez a díj kiegészíti a legutóbbi Ballon d’Or-gálán elnyert Kopa-trófeát, amellyel szintén a legjobb 21 éven aluli játékost díjazzák. Az angol játékos látványosan kezdte a szezont a Real Madridban, 13 gólt szerzett. A Real Madridnál nyújtott teljesítménye párosul a Borussia Dortmundnál nyújtott teljesítményével, ahol a 2022/23-as Bundesliga legjobb játékosának választották. Csapattársa, Arda Güler is bekerült a Golden Boy 2023 díj 25 döntősének közé.

Golden Girl
Linda Caicedo mindössze 18 évesen nyerte el az elismerést. Fiatal kora ellenére kiemelkedő szerepet játszott Kolumbiában a legutóbbi világbajnokságon, és a negyeddöntőbe segítette őket. Németország elleni gólját a torna legjobbjának is megválasztották, és a FIFA Puskás-díjára is jelölték. A Real Madridnál az egyik legmeghatározóbb játékos, mióta 2023 februárjában csatlakozott a klubhoz. A kolumbiait jelölték A FIFA 2023-as év legjobb női játékosa díjra is.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend