Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-11-18 10:38 e.gergo realmadrid.com
Modric: „Hihetetlen dolog 500 meccsig jutni a Real Madridban” Nyilatkozatok

„Ez a klub jelenti számomra a világot, az életem és a családom része, ez egy életforma” – mondta a horvát.

Luka Modrić a legutóbbi, Barcelona elleni 1-2-es győzelmet hozó Clásicón érte el ötszázadik fellépését a klubnál. A horvát a klub hivatalos weboldalának nyilatkozott, hogy visszatekintsen hihetetlen karrierjére, és pózoljon a különböző emlékmezekkel, amelyeket az 500 meccs alatt viselt: „Ez a mez és az összes többi nagyon sokat jelent nekem. Elérni ezt a számot hihetetlen, és szeretném megköszönni a madridisták támogatását mindezen mérkőzések alatt. Továbbra is mindent beleadok majd a csapatért.”

„A Real Madrid a mindenem. Az életem és a családom része ez a klub, ez egy életforma. Horvátországból származom, ott születtem, de már tizenegy éve itt vagyok, és otthon érzem magam. Hálás vagyok mindazért, amit a futballtörténelem legjobb klubjánál élhetek át.”

A 200 meccses mérföldkő
„Ez egy különleges szám. 200 meccs a Real Madridban sok, és abban az időszakban már megnyertük a La Décimát, ami hihetetlenül különleges volt. Tizenkét évet vártam rá, hogy megnyerjem, és így megnyerni, főleg, hogy szeretem a tízes számot, annyira különleges volt.”

Harmadik Bajnokok Ligája sorozatban
„Ezzel a mezzel (250 meccs) nyertük meg zsinórban a harmadik Bajnokok Ligáját Kijevben. Ez hihetetlen volt, és olyasmi, ami korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült. Ez egy gyönyörű mez, és ezek felejthetetlen évek voltak. Nagyon sikeres időszak volt, egy olyan időszak, amikor élveztem az időt a csapattársaimmal, ahogyan játszottunk és versenyeztünk.”

Aranylabda
„Szeretem a 300-as számot. Ez a mez azért is különleges, mert ezt viseltem, amikor megnyertem az Aranylabdát. Az előző és ez a mez között nyertem meg a Bajnokok Ligáját. Aztán volt az a hihetetlen világbajnokságom Horvátországgal, majd megnyertem a lehető legjobb egyéni díjat, amit bármelyik labdarúgó kaphat. Ez egy álom volt, és olyasmi, amit soha nem fogok elfelejteni. Ez a mez különleges helyet foglal el a szívemben.”

Egy Clásico, egy világbajnoki cím és 350 meccs…
„A Barcelona ellen játszottunk, a kispadon kezdtem, és alig vártam, hogy pályára léphessek. Mindig szeretnék játszani a Clásicón, ezek olyan különleges meccsek. A csapat nagyon jól játszott abban a meccsben, és az utolsó fél órára álltam be. Amikor beálltam a kispadról, valami vicces dolog történt. Felvettem a labdát, és Rodrygo is be akart már állni, ott állt a technikai zónában. Fehérbe volt öltözve, így odanéztem és odaadtam neki a labdát, de ő nem volt még a pályán. Vicces volt, a csapattársaim mind rajtam nevettek.”

„Aztán Rodrygo mégis bejött, és csináltunk egy szép támadást. Előkészített nekem, én pedig csináltam néhány cselezést, és gólt lőttem. Külsővel lőttem a gólt, nagyon szép volt. Gyerekkorom óta szeretek így lőni. Természetes számomra, és minél többet gyakorolsz, annál jobb leszel.”

A 400. fellépés és egy felejthetetlen Bajnokok Ligája
„Ebben a mezben játszottam még egy Clásicót a Camp Nouban. Ismét nyertünk, mindig fontos, hogy megnyerjük ezeket a meccseket. Elképesztő teljesítmény volt, szóval ez egy különleges mez. A tizennegyedik Bajnokok Ligája címet is ezzel nyertük Párizsban. Az egy olyan Bajnokok Ligája volt, amire örökké emlékezni fogunk azért, ahogyan megcsináltuk. Európa legnagyobb csapatai ellen játszottunk, és a Santiago Bernabéuban a nagy visszatérésekkel nyertünk. Ez volt minden idők egyik legszebb útja a Bajnokok Ligájában, és ez a mez az egyik legkülönlegesebb számomra.”

Európai kupák
„Öt Bajnokok Ligáját megnyerni hihetetlen. Soha nem gondoltam volna, hogy ez sikerül. Amikor Madridba jössz, tudod, hogy egy győztes klubhoz jössz, amely arra hivatott, hogy nagy dolgokat érjen el, mint a Bajnokok Ligája, a LaLiga és más kupák megnyerése. De soha nem képzeltem, hogy öt európai kupát nyerek. Ez egy történelmi eredmény. Még mindig nem hiszem, hogy tudatában vagyunk annak, hogy ezt ilyen kevés év alatt sikerült elérnünk. Ez teljesen hihetetlen.”

A 450. meccs
„A 450. szereplésnek is van egy különleges emlékmeze. A Santiago Bernabéuban gólt szerezni mindig gyönyörű. Én voltam a csapatkapitány azon a meccsen, de amire emlékszem, az az, hogy Karim bemutatta az Aranylabdáját. Zidane és én voltunk azok, akik átadtuk neki a trófeát. Aztán gólt szereztem a Sevilla ellen, nyertünk is és ez egy tökéletes este volt.”

500 mérkőzés
„Ez hihetetlen, nem is tudom, mit mondjak. Elérni ezt a mérföldkövet elképesztő. Az 500 meccs egy olyan szám, amit nagyon kevés játékos ért el a Real Madridban. Az, hogy én is azon kevesek közé tartozom, büszkeséggel tölt el. Minden díj és trófea mellett a szurkolók elismerése a legfontosabb dolog, és ők mindig is mögöttem álltak. Az embereket nem lehet becsapni. A szeretet, amit minden alkalommal érzek, amikor a Bernabéuban pályára lépek, nagyon boldoggá tesz. Ezért mindig arra törekedtem, hogy ezt megháláljam azzal, hogy mindent beleadok”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend