Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Embed from Getty Images
2023-12-12 13:32 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Szeretnénk magas szinten zárni a csoportkört” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

„Mindig nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját, de megvan bennünk a minőség, hogy a végsőkig küzdjünk” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti nyilatkozott az Union Berlin elleni mérkőzés előtt a Bajnokok Ligája C csoportjának hatodik játéknapján: „Elértük a célunkat, hogy a csoport élén végezzünk. Eddig jó munkát végeztünk, és most szeretnénk egy jó játékkal, egy pozitív teljesítményt nyújtva erősen befejezni. Ez egy különleges verseny, és ezt egy jó játékkal kell tiszteletben tartanunk. A profizmusunkért játszunk, és az a tervünk, hogy jól játsszunk és megpróbáljuk megnyerni a meccset.”

„Tekintettel a klub történelmére, a Real Madrid mindig esélyes arra, hogy megnyerje ezt a versenyt, bármi is történik a csoportkörben. Nagyon jól teljesítettünk, mindig nehéz megnyerni, de megvan a minőségünk ahhoz, hogy a végéig harcoljunk.”

Lesz rotáció?
„Az a tervem, hogy felmérjük, hogyan épültek fel azok a srácok, akik Sevillában játszottak, és ez alapján választjuk ki a legjobb tizenegyet. Ha azok, akik játszottak, nem fáradtak el, akkor játszhatnak, de ha vannak olyanok, akik fáradtak a Betis elleni meccs után, akkor pihentetni fogjuk őket. Nem fogok rotálni csak azért, hogy rotálás legyen – csak akkor, ha van olyan játékos, akinél a fáradtság miatt gondok lehetnek”.

Kapusok
„Kepa lesz a kapusunk ezen a meccsen. Nem hiszem, hogy igazságtalan lenne valakit a kispadon hagyni. Lunin kapott lehetőséget a csapatban, és jól teljesített. Ő és mindannyian örülünk, hogy van egy kapusunk, akiben megbízhatunk. Kepának nem kellett ugyanezt megmutatnia, hiszen már bizonyított a pályafutása során. Kepa mindig fantasztikus munkát végzett, amikor csak játszott”.

Az ellenfél
„Az Union Berlin megváltoztatta a rendszerét, a hozzáállását, sokkal inkább előrefelé akarnak majd játszani, mint az első meccsen. Az új edző megváltoztatta a dolgokat. A futballban nincsenek titkok, tisztelnünk kell őket. Szórakoztató és küzdelmes mérkőzés lesz.”

Az Union Berlin új edzője, Nenad Bjelica
„Eljött egy edzésünkre. Egy hétig volt itt, és jól éreztük magunkat, a futballról beszélgettünk. Örülök, hogy talált egy másik munkát”.

Kroos
„Nekem jónak tűnik, és bárhogy is dönt jövőre, azt mindenki tiszteletben fogja tartani. Az olyan legendák, mint Kroos, Modrić vagy Nacho, kiérdemelték a jogot, hogy eldöntsék, mit szeretnének csinálni a jövőben. A klub olyan hatalmas tiszteletet tanúsít irántuk, hogy kiérdemelték ezt a lehetőséget.”

Te is kiérdemelted a jogot a folytatásra?
„Nem vagyok legenda, én csak egy edző vagyok. A játékosok a legendák, csodálatos karriert futottak be itt, és szerintem itt kell befejezniük”.

Brahim védekezése
„A Milánóban töltött idő segített neki védekezésben. Taktikailag kiváló körülmények között tért vissza. A labda nélküli helyezkedése fantasztikus, és ez elég szokatlan egy ilyen kvalitású csatárnál”.

Bellingham és Kaká hasonlóságai
„Kaká régebben labdával tört be a tizenhatoson belülre, de nem volt meg benne Bellingham képessége, hogy labda nélkül is érkezni tudjon oda. Ez tényleg nagy különbség. Az, hogy nem egy fix csatárral játszunk, több lehetőséget ad neki, hogy nagyobb térrel jusson be a dobozba, ahol lőni tud. Más volt a rendszer Kakáékkal, és nehezebb volt neki. Bellingham labda nélküli mozgása hihetetlenül hatékony.”

Nico Paz játéka
„Attól függ, mit látok az utolsó edzésen, ez fontos számomra. Ha fáradt játékosaink lesznek, a többiek kapnak majd lehetőséget.”

Barcelona-Girona a LaLigában
„Focirajongóként rendkívül szórakoztató volt. Igazi ütésváltás volt, nem túl taktikus játékkal. A Girona jobb volt, mert pontosabbak voltak. Ezen túlmenően nem akarok kritikus lenni, vagy a dolgok taktikai oldaláról beszélni. Meglepő, hogy a Girona ilyen szinten van, és ilyen személyiséget és karaktert mutat”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend