Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Embed from Getty Images
2023-12-12 13:06 e.gergo realmadrid.com
Az Union Berlin ellen a 100%-os csoportkör-mérleg a tét Bajnokok Ligája

A Real Madrid már biztosította helyét a 16 közé jutásért, de reméli, hogy sorozatban hatodik Bajnokok Ligája-győzelmét is megszerezheti.

A Bajnokok Ligája csoportköre ma este ér véget a Real Madrid számára az Olympiastadionban az Union Berlin elleni utolsó összecsapással (21:00). Ancelotti csapata már biztosította a csoportelsőséget és a 16 közé jutást, és most abban reménykedik, hogy a sorozatot hat európai kupamérkőzésen elért hatodik győzelmével zárja le.

A madridiak továbbra is bizonyítják erejüket Európában, ők az egyetlen olyan csapat a verseny történetében, amelyik minden csoportkörön túljutott (32 alkalommal). Nem fognak azonban a babérjaikon pihenni, hiszen a győzelemre törnek az ikonikus Olympiastadionban, ahol 1986-ban a klub a második UEFA-kupa-diadalát aratta.

„Szeretnénk magas szinten zárni a csoportkört” – mondta Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A madridisták a sérüléseik ellenére remek formában vannak. Valójában 14 mérkőzés óta veretlenek a Bajnokok Ligájában és a LaLigában, 11 győzelemmel és 3 döntetlennel. Lucas Vázquez így reflektált: „A célunk az, hogy a 100%-os mérleggel zárjuk a csoportkört”. Ha a csapat folytatni akarja lenyűgöző sorozatát, Bellinghamnek kétségtelenül kulcsszerepe lesz ma este. Az angol eddig 18 mérkőzésen 16 gólt szerzett, négy Bajnokok Ligája-szereplése mindegyikén a hálóba talált.

Union Berlin
A német együttes két döntetlennel és három vereséggel a C csoport utolsó helyén áll. Ez azonban nem jelenti azt, hogy megkönnyítenék majd a Real Madrid dolgát, főleg, hogy még mindig a harmadik helyért és az Európa Ligában való részvételért játszanak. A Santiago Bernabéuban csak egyetlen Bellingham góllal (1-0) kaptak ki, most pedig önbizalomtól duzzadóan érkeznek erre az összecsapásra, miután új edzőjük irányítása alatt az első Bundesliga-meccsükön 3-1-re verték a Mönchengladbachot.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend