Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Embed from Getty Images
2024-01-02 15:30 e.gergo
Ancelotti: „Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottuk a szerződésemet” Nyilatkozatok

„Megpróbálunk majd jó teljesítményt nyújtani a Mallorca ellen, elkötelezettséget és intenzitást mutatva” – magyarázta a Real Madrid edzője.

Carlo Ancelotti a Real Madrid City sajtószobájában beszélt a Real Madrid és a Mallorca összecsapása előtt, amelyet a Santiago Bernabéuban rendeznek (szerda, 19.15). Az olasz edző így nyilatkozott: „Az a célunk, hogy jól kezdjük a szezon új szakaszát. Jó híreket kaptunk az edzéseken, mivel sok játékosunk visszatér. Azok is, akik még nem állnak készen, nagyon közel vannak ahhoz, hogy visszatérjenek. Vinicius, Carvajal, Arda és hamarosan Camavinga is visszatér. Megpróbálunk holnap jó teljesítményt nyújtani, elkötelezettséget és intenzitást mutatva, hogy jól kezdjük az évet”.

„Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottuk a szerződésemet, egyszerű volt, és mindkét fél egyetértett. Nagyon boldog vagyok, hogy újabb két évig Madridban folytathatom. Nem tervezzük másik középhátvéd szerződtetését. Két fontos emberünk már kiesett, de Nacho és Rüdiger személyében van még kettő. Aztán vészhelyzet esetére vannak más opcióink is, mint például Camavinga és Carvajal”.

Florentino Pérez
„Az elnök nem változott. Megőrizte a motivációját és a csapat iránti szeretetét. Az eredményei elképesztőek, és ez továbbra is így van. Világos elképzelése van a jövőről, ezért a klub nagyon jó kezekben van”.

Szerződéshosszabbítás
„Fontos, hogy a klub továbbra is bízik a munkámban. Nem volt sürgős a dolog, mert a szerződésem június 30-án járt volna le. A klub azért döntött most, mert elégedettek a munkánkkal. Nem tudom, hogy ez önmagában egy eredmény-e, de az biztosan egy eredmény, ha a szerződéshosszabbítás után is meccseket nyerünk”.

Szeretne a Real Madridnál maradni
„Nem tudom, hogy ez lesz-e az utolsó időszakom edzőként. Nem tudom, mi lesz, ha itt végzek. Lehet, hogy még 2026-ban is itt leszek, attól függően, hogy mennyire leszek sikeres. Szeretnék 2026-ig a Madrid edzője lenni, és remélhetőleg 2027-ben és 2028-ban is itt lehetek, mert szeretnék itt maradni”.

Kapus
„A kapusposzton még nem döntöttem, mert a két kapus sok gondolkodnivalót ad nekem. Nem lenne helyes, ha most megnevezném a kezdő kapust. Nagyon jók, és azt a kapust fogom választani, akiben az adott pillanatban a legnagyobb bizalmat érzem”.

Brazil válogatott
„Mindenki tudja, hogy kapcsolatban álltam a brazil szövetség korábbi elnökével, Enaldo Rodrigues-el. Szeretném megköszönni neki a szívélyességét és az érdeklődését, hogy én edzősködjek a brazil válogatottnál. Büszke voltam rá, de minden a Real Madriddal való helyzetemtől függött, és hogy minden világos volt. Enaldo most nem az elnök, és minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, mert itt maradhatok. Izgalmas volt arra gondolni, hogy Brazília edzője lehetek, de nem tudom, hogy 2026-ban akarnak-e majd engem. Nem tudom, hogy elégedettek lesznek-e ezzel a döntéssel”.

A szezon első részének értékelése
„Meg kell várnunk, hogy mi történik ebben a szezonban. Eddig jól teljesítettünk, a csapat változott, változik, és változni fog a jövőben is. Rengeteg tehetségünk van, akiket még nem tudtunk bevetni, mint például Güler, aki végre kezd visszatérni a legjobb formájához. Meg kell várnunk a szezon második felét. Az első felében jól teljesítettünk, még ha sok problémával is”.

A formába lendülő játékosok
„Nem tudjuk összehasonlítani a helyzetet Carvajal, Vinicius és Güler esetében, mert utóbbinak hosszabb sérülése van. Még nem döntöttem arról, hogy mit teszek holnap Viniciusszal, mert beszélnem kell vele és az orvosokkal. De az edzéseken megmutatta, hogy nagyon jól dolgozik”.

Arda Güler
„A legfontosabb, hogy jól van, újra a csapattal edz, és fokozatosan kezd visszatérni a legjobb formájához. Türelmesnek kell lennünk, mert 18 éves, és minden ideje megvan ahhoz, hogy itt játsszon. Készen áll, és ha lehet, holnap perceket fogok neki adni”.

Januári átigazolási időszak
„A januári átigazolási időszakban nem fogunk senkit sem szerződtetni”.

Tervezés a következő szezonra
„Néhány játékosnak lejár a szerződése itt, és eldöntik, hogy mit szeretnének csinálni. Olyanok, mint Kroos, Nacho és Modrić. A jövő már megvan, és nincs sok tennivaló. Túl korai még azon gondolkodni, hogy mi lesz 2024 nyarán. A csapat már most jó irányba halad, egy fiatal és nagyon jó játékos érkezik a nyáron”.

Mbappé
„Nem fogok erről a témáról beszélni”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend