Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Embed from Getty Images
2024-01-04 14:11 e.gergo
Ancelotti: „Jó volt a szezon első fele, de előre kell tekintenünk” Nyilatkozatok

„Jó szabadrúgáslövőink és befejezőink vannak, a mai győzelmünket a rögzített helyzeteknek köszönhetjük” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Santiago Bernabéu sajtószobájában elemezte a Mallorca elleni győzelmet: „A szezon első felében sok gólt szereztünk rögzített helyzetekből, és az edzői stábom jól dolgozik ezen. Ez nem olyan dolog, amiért én vagyok a felelős. Jó pontrúgóink és félelmetes befejezőink vannak. Vannak olyan meccsek, ahol a rögzített helyzetek előnyhöz juttatnak téged”.

„Nehéz volt a mai nap, egy olyan csapat ellen, amely erős a fejpárbajban és nagyon jól védekezik. Mi sem voltunk a legjobb formánkban. Hiányzott a frissesség és a pontosság az utolsó harmadban. Egy jó pontrúgásnak köszönhetően nyertünk.”

Embed from Getty Images

A szezon első fele
„Jól teljesítettünk, és nem hiszem, hogy ennél jobban is teljesíthettünk volna. Ez már a múlté, és előre kell tekintenünk. Ez egy keményen küzdelmes Liga lesz. A meglepetés a Girona volt, akiknek nagyon jól megy. Az elején az volt a jóslat, hogy a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético fog a végsőkig küzdeni.”

Csak 11 kapott gól
„Az a tény, hogy kevés gólt kapunk, boldoggá és elégedetté tesz. Ez azt jelenti, hogy a csapat jól dolgozik és elkötelezett. Az Atlético ellen volt egy kis gondunk hátul, de rendbe tettük a dolgokat, és most nagyon stabilak vagyunk. Ez mindenkinek a munkája, és ez fontos”.

„Az Atlético ellen kapott gólok felnyitották a szemünket, hogy azon a meccsen gyengék voltunk a keresztpasszokban. Ezt úgy javítottuk ki, hogy a középhátvédeket közelebb helyeztük a büntetőterülethez.”

Január
„Tisztában vagyok vele, hogy a múltban voltak problémáink ebben a hónapban, de ami bizakodásra ad okot, az az, hogy néhány fontos játékos visszatér. Camavinga és Mendy ott lesz a következő mérkőzésen, és Vini Jr. állapota is javulni fog. Szenvedtünk a múltban, de bízom benne, hogy ebben a hónapban jól fogunk teljesíteni.”

Rüdiger dicsérete
„Kihasználta a középhátvédek sérüléseit, és folyamatosan nagyon magas szinten teljesít. Mindig koncentrál és készen áll. Ő egy biztos pont hátul, és nagyon jól teljesít, a legjobbját nyújtja”.

Bellingham
„Nem meglepő, hogy nem lő gólokat. Keményen dolgozik, és amikor gólt lőtt, az pluszban volt. Egy kicsit hiányzott belőle a pontosság és a frissesség, ez igaz Rodrygo és Vini esetében is.”

Vini Jr. visszatérése
„A cserével kapcsolatban egyetértettünk. Fontos sérülése volt, és kétséges volt, hogy elkezdi-e a meccset, vagy később jön be. Játszott 60 percet, és ez jót tett neki.”

Arda Güler
„Jól van, nyugodt. Elkezdte az edzéseket a csapattal, és tisztában vagyok vele, hogy 18 éves. Fontos számára a nyugalom, mert nagyon fontos játékos lesz a klub jelene és jövője szempontjából. Fontos, hogy türelmes legyen. Én türelmes vagyok, és a játékos is az. Apránként megkapja majd a játékidejét és a szerepét, mert a minőség megvan benne ehhez”.

Brahim formája
„Jelenleg nagyon jó formában van. Nem tudom, hogy hagyhatta ki azt a helyzetet, de a fejelés nem a legjobb tulajdonsága. Ő és Joselu valami mást hoztak egy olyan csapatba, amelyik szenvedett”..

Kapusok
„Mindig lesz egy kapus, de majd meglátjuk, hogy ki. Lunin ma játszott, mert Kepának problémái voltak az elmúlt napokban. Kepa játszani fog a következő meccsen, és amikor eljutunk a szuperkupáig, akkor ismét felmérem majd, hogy ki játszik a következő meccsen.”

Párharc a kupában
„Lesz egy kis rotáció. Lehet, hogy lesz néhány fiatal játékos a csapatban, és lehet, hogy úgy döntök, hogy Nachóval együtt egy középhátvédet hozok be. Meg kell próbálnunk jó meccset játszani.”

A játékvezetésről
„Egy fiatal játékvezetőnk volt most, aki jó minőségű. Volt néhány apróság a lapokkal kapcsolatban. Sokat tiltakoztunk, szerintem túl sokat, mert Lunint és Rodrygót is megbüntették reklamálásért. Ezt nem szeretem. Ebben az apró részletben egy kicsit jobban is helytállhatott volna.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend