Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
A Ciudad Real Madrid

Üdvözlünk a Ciudad Real Madrid falai között. A Real Madrid edzőközpontja a legnagyobb sportlétesítmény, amit labdarúgó klub  valaha épített, és sokkal több is annál: otthon a Real Madrid szurkolóknak, otthon a klub számára a 21. században. Itt minden álom valóra válik. Az edzőközpont alapterülete 120 hektár, és a sportolókon és szakembereken kívül a szurkolóknak is jut hely.

A világ legjobb edzőközpontja

A világ legjobb edzőközpontja

A Real Madrid edzőközpontját, a Ciudad Real Madrid-ot 2005. szeptember 30-án nyitották meg, ez a valaha volt legnagyobb sportkomplexum amit labdarúgócsapat épített. A megnyitóünnepségen a projekt tervezője Carlos Lamela, valamint Emilio Butragueño vezették a központ felavatását.

A komplexum egy nagyon különleges helyen, a Valdebebas Park-ban található, amely Madrid legígéretesebb városfejlesztési területe, közel a Barajas repülőtérhez, azon belül is a 4-es terminálhoz, melyet néhány hónappal azután nyitottak meg, hogy a Real Madrid edzőközpontja is felavatásra került. A Valdebebas Park alapterülete nagyjából 1.067 hektár.

Viszonyításképpen a Real Madrid 120 hektáros alapterülete tízszer akkor, mint a klub korábbi edzőközpontjáé, 40-szer akkora mint a Santiago Bernabéu stadion, 16-szor akkora, mint a Vörös Tér Moszkvában, közel háromszor akkora mint a Vatikán, és másfélszer akkora mint a Tiltott Város Pekingben. 

Az edzőközpont T-alakú épülete madártávlatból

Az edzőközpont T-alakú épülete madártávlatból

A sportkomplexum 9.000 négyzetméterén belül mindkét oldalon megtalálhatóak többek között öltözők, edzőtermek, osztálytermek, konferenciatermek, irodák, egy hidroterápiás medence és orvosi központ, és sajtószoba is. Tíz füves és műfüves pálya áll a sportolók rendelkezésére, melyek körül akár 11.000 néző is helyet foglalhat. A világon sehol nincsen ehhez fogható létesítmény, a Real Madrid ebben is éllovas.

A kaland kezdete A látogatók első útja a parkolóba vezet, mikor megérkeznek a Real Madrid „városba”, itt több, mint 300 gépjármű fér el, és itt van az edzőközpont épületének bejárata. Az épületbe lépve egy előcsarnok fogadja a látogatókat, ami a ‘La Cantera’ nevet viselő étteremhez illetve kávézóhoz vezet, ami belül 500, a teraszon 200 négyzetméteren terül el. A hatalmas ablakokon keresztül a látogatók remek kilátást nyernek a közeli pályákon zajló edzésekre is.

A fehér ház Az utánpótlás csapatoknak fenntartott területre csak azok léphetnek be, akik a klub alkalmazásában állnak. A vendégcsapatok és a játékvezetők is a saját öltözőiket foglalhatják el, de az épület többi részére nincs lehetőségük belépni. Az öltözőkkel szemben hét pálya található, melyeket az utánpótlás csapatok használhatnak. Mindegyik pályának megvan a maga lelátója, és ugyan azzal a természetes hollandiai gyepszőnyeggel van beborítva, mint a Santiago Bernabéu stadion.

Az edzőközpont az esti szürkületben

Az edzőközpont az esti szürkületben

Az edzőpályák A Real Madrid felnőtt csapatának tagjai külön parkolóval rendelkeznek, onnan egyenesen be tudnak lépni az épületbe. Ezen az oldalon találhatóak ezen kívül az első csapat edzőinek irodái, és minden olyan dolog, amire a játékosoknak szükségük lehet a munkához.

Innen érhető el a klub orvosi központja, ami a legjobbak közé tartozik a világon. A földszinten van egy hatalmas fizikoterápiás terem és egy remek hidroterápiás egység is, ahol négy úszómedence, két kisebb kád (hideg és meleg vizes), valamint szauna és törökfürdő foglal helyet. Az emeleten van egy VIP szoba a játékosok számára, és nagyjából kétezer négyzetméternyi terület, mely a sajtó munkatársai számára van fenntartva.

A felnőtt csapat öltözője igazi valóra vált álom azok számára, akik felküzdötték magukat az utánpótlásból. Egy nagyszerű edzőterem nyílik innen, ami az egész komplexum legnagyobb különálló egysége, és az edzőpályákhoz is közvetlen hozzáférésük van innen a játékosoknak. Van egy bemelegítésre használt füvesített terület és járom edzőpálya, szintén a Bernabéuban használt gyeppel beborítva. Ezekhez a pályákhoz hatezer ülő- és ötezer állóhely párosul.

Teljes menetrend