Jude Bellingham - 5

A Real Madrid aktuális játékosainak topikjai.
Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Jude Bellingham - 5

HozzászólásSzerző: Anthony » Ma, 17:42

Túl van a műtéten, jöhet a rehab!

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » Tegnap, 15:01

Jesus Vallejo reveals the story of giving #5 to Jude Bellingham:

“I remember they signed Jude and the club told me that Jude liked the #5 that had belonged to Zidane. I didn’t need anything else, I told them
that of course I would be delighted to give him the #5.

A minute later, Jude sent me a long message in English in private that was very emotional.

Then, in person during the pre-season, he thanked me a lot. He’s a guy who looks like he’s much older than his ID card.

He has a very good mentality, I was delighted to give him the number before meeting him and even more so after I got to know him.”

@GuillermoRai_
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

EmbroZZ
Kedvenc játékosaid: Benz, Marcelo, Iker

HozzászólásSzerző: EmbroZZ » 2025. július 16., szerda 21:28

L.Miki írta:
Nika91127 írta:

Azért írtam így popákok, hogy ha akartok, rákerestek.
ChatGPT:
Ha valakinek csontos Bankart-sérülése van, az azt jelenti, hogy a vállízület elülső részén lévő porcos gyűrű (labrum) letörik egy kis csontdarabbal együtt. Ez a sérülés gyakran akkor történik, amikor valakinek kificamodik a válla előrefelé. Mivel a vállízület stabilitása ezáltal megszűnik, állandó hajlama lesz arra, hogy a válla újra kiugorjon (luxatio).

Ezért ilyen esetben általában egy Latarjet-műtétet szoktak javasolni. Ennek a lényege, hogy egy kis csontdarabot (a lapockacsont egyik részét) átültetnek a vállízület elülső részére, hogy megerősítsék azt, és ne tudjon újra kificamodni. Jó hír, hogy ez a műtét már kulcslyuksebészettel (scoposan) is elvégezhető, tehát nem kell teljesen felnyitni a vállat.

Viszont ha van mellette egy Hill-Sachs-laesio is – ez azt jelenti, hogy a felkarcsont feje is megsérül, benyomódik, horpad rajta, amikor a váll kificamodik –, akkor már komolyabb a helyzet. Ilyenkor lehet, hogy a Latarjet már nem elég, és inkább egy Eden-Hybinette-műtétre van szükség. Ennek során egy nagyobb csontátültetést végeznek, hogy teljesen helyreállítsák az ízület stabilitását.
Legalább most kiderül igazat ír-e, stimmel? :kalapos:
Na beadtad neki a tutit, innentől a skynet már vállsérülést is operál :D

EmbroZZ

HozzászólásSzerző: EmbroZZ » 2025. július 16., szerda 21:27

miro. írta:
EmbroZZ írta: Legjobb tudomásom szerint (nyilván google keresés), ez egy olyan jellegű sérülés volt,ami akár az egyensúlyerzéket is befolyásolhatta (meghallgatnám erről a Házidokit :) ). Én is nagyon bízom benne, hogy olyan játékot tud majd produkálni, mint korábban.

Gondolom a szorito azert volt rajta,hogy ne tudjon kimenni,nem ?
Igen, nyilván segít a rögzítésben, de nekem pl. ha szalagsérülésem volt akkor a testem elkezdett kompenzálni (értsd rossz testhelyzetben működtetni magát) a fájdalom csökkentése érdekében. Ez - gondolom én - eredményezhet olyan problémát, hogy az egyensúlyérzéked megváltozik, eltér az optimálistól, amihez visszatalálni gondolom fél-egy év után megint csak idő. De amúgy ez az eszmefuttatás inkább csak olyan aggodalomféle, mert nagyon bízom a baszó Bellinghamben

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 16., szerda 21:22

Nika91127 írta:
L.Miki írta:

Azt az eget. Teljesen érthető volt végig :mrgreen:
ChatGPT:
Ha valakinek csontos Bankart-sérülése van, az azt jelenti, hogy a vállízület elülső részén lévő porcos gyűrű (labrum) letörik egy kis csontdarabbal együtt. Ez a sérülés gyakran akkor történik, amikor valakinek kificamodik a válla előrefelé. Mivel a vállízület stabilitása ezáltal megszűnik, állandó hajlama lesz arra, hogy a válla újra kiugorjon (luxatio).

Ezért ilyen esetben általában egy Latarjet-műtétet szoktak javasolni. Ennek a lényege, hogy egy kis csontdarabot (a lapockacsont egyik részét) átültetnek a vállízület elülső részére, hogy megerősítsék azt, és ne tudjon újra kificamodni. Jó hír, hogy ez a műtét már kulcslyuksebészettel (scoposan) is elvégezhető, tehát nem kell teljesen felnyitni a vállat.

Viszont ha van mellette egy Hill-Sachs-laesio is – ez azt jelenti, hogy a felkarcsont feje is megsérül, benyomódik, horpad rajta, amikor a váll kificamodik –, akkor már komolyabb a helyzet. Ilyenkor lehet, hogy a Latarjet már nem elég, és inkább egy Eden-Hybinette-műtétre van szükség. Ennek során egy nagyobb csontátültetést végeznek, hogy teljesen helyreállítsák az ízület stabilitását.
Legalább most kiderül igazat ír-e, stimmel? :kalapos:

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2025. július 16., szerda 21:15

EmbroZZ írta: Legjobb tudomásom szerint (nyilván google keresés), ez egy olyan jellegű sérülés volt,ami akár az egyensúlyerzéket is befolyásolhatta (meghallgatnám erről a Házidokit :) ). Én is nagyon bízom benne, hogy olyan játékot tud majd produkálni, mint korábban.

Gondolom a szorito azert volt rajta,hogy ne tudjon kimenni,nem ?
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

EmbroZZ

HozzászólásSzerző: EmbroZZ » 2025. július 16., szerda 21:14

Jogos, megérdemeltem :)

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 16., szerda 21:10

L.Miki írta:
Nika91127 írta:

Hát.
Ha van egy csontos Bankart sérülése, akkor van egy állandó elülső luxatios tendenciája.
Emiatt egy Latarjet műtét kell(ene), ha van Hill-Sachs laesio, akkor Eden-Hubinette.
Előbbi scoposan is megoldható.

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 16., szerda 21:04

Nika91127 írta:
L.Miki írta:

A bal vállában visszatérő ficam miatt szorult műtétre.
Hát.
Ha van egy csontos Bankart sérülése, akkor van egy állandó elülső luxatios tendenciája.
Emiatt egy Latarjet műtét kell(ene), ha van Hill-Sachs laesio, akkor Eden-Hubinette.

EmbroZZ

HozzászólásSzerző: EmbroZZ » 2025. július 16., szerda 21:01

Nika91127 írta:
L.Miki írta:

Hát.
"Köszi Csoki, sokat segítettél" :kalapos: Nekem már a visszaterő ficam is szarul hangzott, ez így instant agyvérzés

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 16., szerda 21:00

nyilvan a karok is kellenek az egyensúlyhoz, szóval ha allandoan kijar a tokból a válla és zavarja a hirtelen fájdalom, az nem túl pozitiv. gondolom minimal szakadas is volt, ezert volt muszaj muteni.
Hát.
megin ugyanezt mondtam :lol: :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 16., szerda 20:59

L.Miki írta:
Nika91127 írta:

Mi a sérülése pontosan?
Hát.

EmbroZZ

HozzászólásSzerző: EmbroZZ » 2025. július 16., szerda 20:56

Nika91127 írta:
Mi a sérülése pontosan?
Hát, hogy pontosan mi... én a bitekhez értek :) "recurrent dislocation" volt az infomorzsa amit találtam. Tudom, sose guglizzunk meg betegséget/sérülést :mrgreen:

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 16., szerda 20:55

Nika91127 írta:
Mi a sérülése pontosan?

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 16., szerda 20:45

Mi a sérülése pontosan?

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. július 16., szerda 20:37

Felfoghatatlan szamomra hogyha ez tenyleg ennyire befolyasolta a jatekat akkor minek kellett ezt eddig huzni.
Ertem hogy fontos volt a penz miatt a klub vb, de egy serult bellinghammel nem voltunk sokkal beljebb. Ahogy rudigert ot is legkesobb a clasico masnapjan mar majusba megkellett volna muteni. De ha meg igaz hogy regebb ota tart ez, akkor tavaly az eb utan kellett volna.

EmbroZZ

HozzászólásSzerző: EmbroZZ » 2025. július 16., szerda 20:28

Legjobb tudomásom szerint (nyilván google keresés), ez egy olyan jellegű sérülés volt,ami akár az egyensúlyerzéket is befolyásolhatta (meghallgatnám erről a Házidokit :) ). Én is nagyon bízom benne, hogy olyan játékot tud majd produkálni, mint korábban.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. július 16., szerda 18:31

Végre!

Őszintén, el classico után mehetett volna, de örülök, hogy túl van rajta.

Remélem, 150%-os formában fog visszatérni, és végre újra megközelíti azt a formát, ahogy berúgta az ajtót, nagyon nagy szükségünk lenne rá.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2025. július 16., szerda 17:42

Sikeres volt a mutet, 10-12 het kihagyas var ra.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. július 15., kedd 15:46

Ma műtik Londonban.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Vissza: