Konyhafőnök
Re: Konyhafőnök
Koszi sracok a tippeket!
A Lavazza Super Crema erosen ajanlasra kerult, igy abbol berendeltunk egy csomagot. A Dallmayr Espresso Intenso bar olcsobb, de tobb helyen olvastam, hogy erdemes beprobalni, igy abbol is jon egy csomaggal. Ha mas nem, tartaleknak biztos jo.
Az AVX-rol meg nem hallottam, de igy utana olvasva jo valasztasnak tunik, majd kiprobaljuk azt is. A Lavazza d'oro rajta volt a szukitett listan, akkor az AVX-szel egyutt jon az is.
A zsirozasrol is koszi az otletet, megfogadom!
A Lavazza Super Crema erosen ajanlasra kerult, igy abbol berendeltunk egy csomagot. A Dallmayr Espresso Intenso bar olcsobb, de tobb helyen olvastam, hogy erdemes beprobalni, igy abbol is jon egy csomaggal. Ha mas nem, tartaleknak biztos jo.
Az AVX-rol meg nem hallottam, de igy utana olvasva jo valasztasnak tunik, majd kiprobaljuk azt is. A Lavazza d'oro rajta volt a szukitett listan, akkor az AVX-szel egyutt jon az is.
A zsirozasrol is koszi az otletet, megfogadom!
Re: Konyhafőnök
Mivel automata gép, így a körülmények hasonlók lesznek mindig, tehét lehet tesztelgetni a kávékat és megtalálni az igazit. AVX kávéit érdemes nézegetni, média marktban szokott lenni, vagy lehet rendelni honlapukról.Szeretnenk venni espressokhoz ajanlott kavebabot is, gondolom az meg trukkosebb, nem is talaltam egyertelmu ajanlast. Ismerosom az Omnia Baristat ajanlotta a kommerszek kozul. Nektek van otletetek?
Mi általában a columbiai kávét isszuk, onnan illetve a környékről származó kávék általában bejönnek. Afrikai kávék általában gyümölcsösebbek, ami nálunk egyet jelent a savanyúval.
-
- Hozzászólások: 877
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 18:24
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
ezeknél a philipseknél arra kell figyelni, hogy a gyári előírásnál gyakrabban zsírozd, 2-3 hetente a kijelölt helyeken. én tartottam a gyári ciklust és félév után bekattant egy mechanikus alkatrész. vettem rá 5 év garanciát a mediában szóval nem volt para, de a szakszerviz véleményben írták, hogy érdemesebb jobban zsírozni, mint az ajánlott intervallum.Na vegul beruhaztunk egy ilyenre a mediamarktban.
Amúgy Lavazza d'oro télleg fasza, vagy dallmayr d'oro is jó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revolver 2020. november 23., hétfő 19:09-kor.
- sonic
- Hozzászólások: 4205
- Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Re: Konyhafőnök
Mi Lavazza d'oro-t szoktunk venni. Eleg draga, viszont izben eddig ez a legjobb. Rovid presszokavet szoktunk fozni belole, de en neha lottyintek bele egy kanal tejet.Petr írta: Na vegul beruhaztunk egy ilyenre a mediamarktban.
Elegge kaveamator vagyok meg, igy feltennek nehany kavebabos kerdest, hatha valaki tud segiteni. Szeretjuk a tejes kavekat, ahhoz milyen kavebabot ajanlatok? Ez mar biztosan kavevallasi kerdes is, a netes keresgeles alapjan a Lavazza Super Cremat sokan ajanljak, mint kommersz finom kave tejes cuccokhoz.
Szeretnenk venni espressokhoz ajanlott kavebabot is, gondolom az meg trukkosebb, nem is talaltam egyertelmu ajanlast. Ismerosom az Omnia Baristat ajanlotta a kommerszek kozul. Nektek van otletetek?
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
Re: Konyhafőnök
A Barista finom, mint ahogy a hosszabb, tejesebb félékhez mi a hétköznapokon az Omnia gold cremat szoktuk venni.
Aztán hétvégére egy jó Freit azokból mindet érdemes kipróbálni
Aztán hétvégére egy jó Freit azokból mindet érdemes kipróbálni
Re: Konyhafőnök
Na vegul beruhaztunk egy ilyenre a mediamarktban.
Elegge kaveamator vagyok meg, igy feltennek nehany kavebabos kerdest, hatha valaki tud segiteni. Szeretjuk a tejes kavekat, ahhoz milyen kavebabot ajanlatok? Ez mar biztosan kavevallasi kerdes is, a netes keresgeles alapjan a Lavazza Super Cremat sokan ajanljak, mint kommersz finom kave tejes cuccokhoz.
Szeretnenk venni espressokhoz ajanlott kavebabot is, gondolom az meg trukkosebb, nem is talaltam egyertelmu ajanlast. Ismerosom az Omnia Baristat ajanlotta a kommerszek kozul. Nektek van otletetek?
Elegge kaveamator vagyok meg, igy feltennek nehany kavebabos kerdest, hatha valaki tud segiteni. Szeretjuk a tejes kavekat, ahhoz milyen kavebabot ajanlatok? Ez mar biztosan kavevallasi kerdes is, a netes keresgeles alapjan a Lavazza Super Cremat sokan ajanljak, mint kommersz finom kave tejes cuccokhoz.
Szeretnenk venni espressokhoz ajanlott kavebabot is, gondolom az meg trukkosebb, nem is talaltam egyertelmu ajanlast. Ismerosom az Omnia Baristat ajanlotta a kommerszek kozul. Nektek van otletetek?
Re: Konyhafőnök
Tudom, hogy sok itt a kaves, remelem tudtok segiteni.
Egy ideje parommal mar gondolkozunk egy igenyes kavefozon, black fridayen be is szeretnenk ruhazni egyre.
Szeretnenk, ha ledaralna a kavet es tejhabosito funkcioval is rendelkezne. Legyen automata, lustak vagyunk.
Mi a Philisp LatteGo (https://www.philips.hu/c-e/ho/kave/5400-lattego) keszulekekkel szemeztunk (nem latok a verziok kozott sok kulonbseget, ti?).
Tudtok tippeket, otleteket adni? Olyan ~200 ezer forint a felso hatar.
Egy ideje parommal mar gondolkozunk egy igenyes kavefozon, black fridayen be is szeretnenk ruhazni egyre.
Szeretnenk, ha ledaralna a kavet es tejhabosito funkcioval is rendelkezne. Legyen automata, lustak vagyunk.
Mi a Philisp LatteGo (https://www.philips.hu/c-e/ho/kave/5400-lattego) keszulekekkel szemeztunk (nem latok a verziok kozott sok kulonbseget, ti?).
Tudtok tippeket, otleteket adni? Olyan ~200 ezer forint a felso hatar.
- Victor
- Hozzászólások: 2897
- Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 16:24
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City
Re: Konyhafőnök
Én is évekre elegendőt tettem el tavaly, nekem egy jó barátom nagymamája ezt a receptet adta, és eléggé finom:Tavaly sok paradicsomunk volt, szerintem 10 evre eleg paradicsomlevel foztunk ki, ugyhogy 10-15 literbol most keszitenek ketchupot. Szokott itt valaki hazi ketchupot fozni? Egy receptnek orulnek.
10 db paprika
10 db közepes hagyma
6 db bogyiszlói paprika
1 db zellergumó
2 kg paradicsom
fűszer:
fél deci ecet
cukor 25 dkg
bors
babérlevél 2db
szegfűszeg 5 db
3 tk só
- h3x0r
- Hozzászólások: 9175
- Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Nagyvárad
Re: Konyhafőnök
Tavaly sok paradicsomunk volt, szerintem 10 evre eleg paradicsomlevel foztunk ki, ugyhogy 10-15 literbol most keszitenek ketchupot. Szokott itt valaki hazi ketchupot fozni? Egy receptnek orulnek.
Re: Konyhafőnök
Dubicz borászat Mátrai kollekciójához hasonló árkategóriájú és minőségű magyar borászatot tudnátok mondani, ahol ugyanígy 6-7-8 bor van egy kollekcióban, hasonló árakon?
"If you don't like your destiny, don't accept it."
- h3x0r
- Hozzászólások: 9175
- Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Nagyvárad
Re: Konyhafőnök
Marciusban egyszer akcios volt a bio citrom, csaladon belul nem beszeltuk meg, de ugy alakult, hogy harman is vettunk nagyobb mennyiseget. (Telen minden nap szoktunk facsarni 1 citromot 1-2 naranccsal) A sok citromot nem tudtuk par het alatt felhasznalni, ezert egy reszet jol megmostuk, szodabikarbonas vizben aztattuk egy orat, majd beraktuk a fagyasztolada aljara. Az utobbi hetekben kezdtuk elovenni (viragzik a bodza). Amikor még jo fagyos, akkor konnyu lereszelni. Kicsit meglepett, de igy sokkal intenzivebb az ize, mintha csak siman kifacsarnank. Szoval siman ajanlom mindenkinek a fagyasztott citromot.
Re: Konyhafőnök
Nekem úgy működött ez a dolog kb 7 eve, hogy elkezdtem egyik naprol a masikra feketén inni.
Neha rakok bele tejet csak az íze miatt, de cukorral legutobb akkor ittam amikor munkatarsam fozte le a kavemat es rakott bele megszokásból.
Neha rakok bele tejet csak az íze miatt, de cukorral legutobb akkor ittam amikor munkatarsam fozte le a kavemat es rakott bele megszokásból.
- Remy
- Hozzászólások: 27355
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Gotham
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Kókusztejes dolog jó. Azt időközönként szoktam használni, ha megunom tisztán vagy kevésbé jó minőségű a kávé.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- h3x0r
- Hozzászólások: 9175
- Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Nagyvárad
Re: Konyhafőnök
Kókusztej? Vagy a hazelnutos alpro is finom. A sima tejnel edesebbek, szoval lehet cukor se kell hozza.d.gergo írta: Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most.
A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 62788
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Én azt mondom, hogy vegyél jó minőségű tejet, 2,8-3,5%-ost, majd habosítsd fel, az kihozza az édeset belőle és nem kell pluszban cukor bele. Szemes mogyorós Frei kávé plusz egy jó tej, és már nyugalmi állapotban is vagyd.gergo írta: Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most.
A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.
Van bármi tuti tippetek, amivel fel tudnám dobni a fekete kávét, hogy ne legyen olyan keserű? Nem szeretnék vagyonokat költeni pluszban, a jelenlegi eszköztárban van itthon kávédaráló, egy Delonghi Magnifica, french press, szemes és őrölt kávé egyaránt. Nem tudom milyen adalékokkal lehet játszani esetleg, pl. valaki kókuszchips-et is rak még a french press-be, ilyesmi tippek is jöhetnek!
A legtriviálisabb tipp is jöhet, mert a fenti módon iszom a kávét mióta az eszemet tudom. Nyilván nem mindegy a kávészem sem, abból is van jó meg rossz, így ha ajánlotok jó márkát és fajtát a hétköznapi árkategória környékén, azért is hálás lennék.
De elsősorban az elkészítési módra lennék kíváncsi, hogy aki tej és cukor nélkül issza, az hogyan készíti el
Előre is köszi!
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Re: Konyhafőnök
Akkor mondom a legtriviálisabb, ám tökéletesen működő módszert. Folyamatosan és apránként csökkentsd a hozzá adott cukrot és tejet, észre sem veszed, és 1-2 év múlva szinte feketén iszod a kávét. Minél jobban el tudod húzni, annál hatékonyabb.d.gergo írta: Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most.
A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.
Van bármi tuti tippetek, amivel fel tudnám dobni a fekete kávét, hogy ne legyen olyan keserű? Nem szeretnék vagyonokat költeni pluszban, a jelenlegi eszköztárban van itthon kávédaráló, egy Delonghi Magnifica, french press, szemes és őrölt kávé egyaránt. Nem tudom milyen adalékokkal lehet játszani esetleg, pl. valaki kókuszchips-et is rak még a french press-be, ilyesmi tippek is jöhetnek!
A legtriviálisabb tipp is jöhet, mert a fenti módon iszom a kávét mióta az eszemet tudom. Nyilván nem mindegy a kávészem sem, abból is van jó meg rossz, így ha ajánlotok jó márkát és fajtát a hétköznapi árkategória környékén, azért is hálás lennék.
De elsősorban az elkészítési módra lennék kíváncsi, hogy aki tej és cukor nélkül issza, az hogyan készíti el
Előre is köszi!
Én két cukorral kezdtem, most fél cukornyi eritrittel vagy édeskével iszom (ezt nem könnyű elfelezni, úgyhogy általában dupla presszót iszom és egyet dobok hozzá). Ha most kéne meginnom két cukorral, kiköpném, képtelen vagyok rá, pedig szeretem az édes ízeket (bár, ahogy öregszem, egyre kevésbé, ez is oka lehet). És már erősen gondolkodom rajta, h elég a kis tej édessége és nem fogok hozzá tenni mást. Elcsépeltnek hangzik talán, de tényleg csak megszokás kérdése.
- e.gergo
- Hozzászólások: 2807
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:44
- Kedvenc játékosaid: David Beckham
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Ha jól tudom vannak itt kávés szakik, hozzájuk szólnék most.
A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.
Van bármi tuti tippetek, amivel fel tudnám dobni a fekete kávét, hogy ne legyen olyan keserű? Nem szeretnék vagyonokat költeni pluszban, a jelenlegi eszköztárban van itthon kávédaráló, egy Delonghi Magnifica, french press, szemes és őrölt kávé egyaránt. Nem tudom milyen adalékokkal lehet játszani esetleg, pl. valaki kókuszchips-et is rak még a french press-be, ilyesmi tippek is jöhetnek!
A legtriviálisabb tipp is jöhet, mert a fenti módon iszom a kávét mióta az eszemet tudom. Nyilván nem mindegy a kávészem sem, abból is van jó meg rossz, így ha ajánlotok jó márkát és fajtát a hétköznapi árkategória környékén, azért is hálás lennék.
De elsősorban az elkészítési módra lennék kíváncsi, hogy aki tej és cukor nélkül issza, az hogyan készíti el
Előre is köszi!
A jelenlegi receptem a nem túl gourmet "cukros tej kis kávéval": egy bögrében 3 teáskanál cukor, 1/3 kávé 2/3 tej. Szeretnék visszavenni a tejfogyasztásból és a cukorból is, lehetőleg nullára (ami a kávét illeti), viszont a keserű ízt nehezen szokom meg.
Van bármi tuti tippetek, amivel fel tudnám dobni a fekete kávét, hogy ne legyen olyan keserű? Nem szeretnék vagyonokat költeni pluszban, a jelenlegi eszköztárban van itthon kávédaráló, egy Delonghi Magnifica, french press, szemes és őrölt kávé egyaránt. Nem tudom milyen adalékokkal lehet játszani esetleg, pl. valaki kókuszchips-et is rak még a french press-be, ilyesmi tippek is jöhetnek!
A legtriviálisabb tipp is jöhet, mert a fenti módon iszom a kávét mióta az eszemet tudom. Nyilván nem mindegy a kávészem sem, abból is van jó meg rossz, így ha ajánlotok jó márkát és fajtát a hétköznapi árkategória környékén, azért is hálás lennék.
De elsősorban az elkészítési módra lennék kíváncsi, hogy aki tej és cukor nélkül issza, az hogyan készíti el
Előre is köszi!
Re: Konyhafőnök
Amugy a vegan kajak tenyleg baromi finomak tudnak lenni, raadasul eleg valtozatosak is. Baratnom nagymamaja vega (nem vegan), es baromi jokat eszek nala mindig, meg amikor volt nalunk meg BP.-n, akkor elvittuk egy vegan hamburgerezobe, es eleg finom volt a hambi is.
Re: Konyhafőnök
Nyilván ez lenne a cél, pont ilyen éttermeket keresnék. Csak mert a legtöbb helyen a vegán opció kimerül annyiban, hogy van pár saláta, meg a köretekből rendelhet...Csabi írta: miért nem viszed el inkább egy simán fasza étterembe, ahol rendelhetne vegán kaját? miért szenedsz te is?
Egyébként nekem ez nem szenvedés, alapból a hétköznapokban nyilván nem vegán módon kajálok, ha meg vele megyek valahova, legalább kipróbálok új dolgokat, meg változatosabb kicsit. De nyilván gyűjtöm lassan az opciókat hosszabb távra ( ), viszont nekem érdekes volt megismerni a vegán konyhát. Egyáltalán nem olyan borzasztó egyébként, növényi tejből szinte mindent meg lehet csinálni úgy, hogy észre sem veszed a különbséget, a vegán sajtok is korrektek, viszont a húspótlékokat azokat el kell engedni, borzasztóak.
Konkrétan múltkor csinált vegán rántott sajtot, jobban ízlett, mint a sima. Szóval mindenre van opció igazából. Kivéve a húsra, nyilván.füst írta: Nem tudom felfogni hogy lehet egyszerre sajt és hús nélkül élni. Külön-külön még csak-csak fel lehet adni, de ha egyiket se szabad enni, mi értelme az életnek.
- füst
- Hozzászólások: 3865
- Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Nem tudom felfogni hogy lehet egyszerre sajt és hús nélkül élni. Külön-külön még csak-csak fel lehet adni, de ha egyiket se szabad enni, mi értelme az életnek.
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: 78 regisztrált és 0 vendég