Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 40943
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 10., péntek 14:44

Na, az első, ami igazán tetszik.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
füst
Hozzászólások: 1418
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: füst » 2015. július 10., péntek 14:40

https://www.youtube.com/watch?v=twNxZXE5KbI
Ennek az elkészitését javasolnám elsajátitani. Nem nagy cucc, picit drága, de ezzel igen jól lehet csajozni. Haladók a torilla tésztát is elkészithetik az sem nehéz, olcsó és a boltival ellentétben nagyon finom frissen!!!
Azt is aláirom hogy bélszint klopfolni szinte megbocsáthatatlan bűn, de a végeredmény zseniálisan finom, és elfelejtődik minden.

Amúgy is azt tanácsolnám hogy tessék megtanulni főzőcskézni, sokkal könnyebbé válik az ember élete, sokszor maga a sütögetés is élvezetes. Jó érzés sasolni egy üveg borral ahogy sül egy nagy szelet lazac vagy steak :)

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 10., péntek 14:05

sonic írta:
peti_madrid írta:Sült pisztráng
Ezt lajkolom! Masfele hallal is mukodik a formula? :)
Persze, működik, szerintem bármilyennel megcsinálhatod. Én most azért csináltam pisztránggal, mert a Lidlben nagyon jó áron lehetett kapni :D
CS0ki írta:Attól még a véreshúrka is rohadt jó anyag. Tényleg, azt tud valaki valahol nagyon jót? BP-n mármint. A szombathelyi piacon lévő az elég fasza.
Belvárosi Disznótoros a Király utcában. Szerintem ott van rá esély, hogy kapsz ;)

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10606
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 10., péntek 11:21

Bakonyi gombás szelet
Hozzávalók:
-1 kg sertés hús (comb de még inkább tarja)
-40dkg gomba (erdei vagy champion,de üveges nem jó )
-2 fő nagyobb hagyma
- 1 paradicsom,1 zöld paprika,
-1/2 l tejföl
-fűszerpaprika,só,bors,ízesítő (vegeta),kevés liszt.
A húst felszeleteljük,enyhén kiklopfoljuk,sózzuk,majd forró olajon,lisztben megforgatva kisütjük.Majd félretesszük.A gombát megpucoljuk,hagymát enyhén megpirítjuk,gombát rátesszük,(kockára vagy szeletekre vágva),fűszerpaprika,bors,ízesìtő,kevés piros arany,egyszóval csinálunk egy klasszik gomba pörit.Vigyázzunk,ne sok vizet tegyünk hozzá,mert maga a gomba is sokat ereszt.De ez úgy is adja magát.
A tejfölt elkeverjük egy fél evőkanál lisztel,simára,majd hozzáadjuk a gombához.Ügyeljünk a hőkiegyenlìtésre,/adjunk a gomba szafjtából a tejfölhöz,keverjük el,majd úgy a gombához/hogy ne csomósodjon be)
Forraljuk össze,majd rakjuk bele a tejfölös gombába az elősütött húsokat,és lassú tűzön(takarékon),együtt főzzük kb 10-15 percig.
Galuskával,nokedlivel,vagy krumpli gombóccal tálaljuk,de ha nem esik jó ezekkel vacakolni,akkor jó bármilyen száraz tészta,(szarvacska,csavart,makaróni,penne stb..)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 10., péntek 10:33

Apámékkal minden évben levágunk egy disznót, ha gondolod csináltatok neked :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
CS0ki
Hozzászólások: 2758
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 21:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. július 10., péntek 10:28

Konrády húsbolt azt hiszem a MOM-ban, de az már kicsit drágább.
Konrády már nincs. Mondjuk az beteg hely volt, amikor láttam 120 ezerért egy kiló húst, akkor azért megálltam egy pillanatra.
Egyrészt igaz, a minőségi hús az alapja mindennek, másrészt viszont vitatkoznék kicsit... a lenti Steak Shop nyilván prémium kategóriás, de 8-9000 Ft/Kg sztem irreálisan sok.
Hátszínt, Club steak-et, vagy New Yorker-t, esetleg Rib-eye-t már lehet venni fele,vagy harmadannyi áron is
Az irreálisan sok az a fenti 120 ezres. :lol: Azt odaégetni...

Nyilván lehet venni olcsóbban is ezeket a típusú húsokat, de a marha fajtája, hogy mit és hol kajált, az azért nem mindegy. Egy szép márványos húst azért 5000 alatt nem nagyon lehet venni, de inkább több. És ha tényleg nincs pácolbva, hanem a hús íze, állaga van előtérben, akkor ott bőven kijön a különbség. De persze nem azt jelenti, hogy csak ez a jó, csak ha steaket csinálok, akkor ltalában már rámegyek az extra minőségre. :) Attól még a véreshúrka is rohadt jó anyag. Tényleg, azt tud valaki valahol nagyon jót? BP-n mármint. A szombathelyi piacon lévő az elég fasza.

Avatar
denej
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2015. június 2., kedd 11:47
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: denej » 2015. július 10., péntek 10:00

CS0ki írta:csak a medium rare! :D

Steakkel az a baj, hogy túl sok múlik a húson. Persze pácolással lehet más hatást elérni, de...szóval a steak a húról kell, hogy szóljon, aki viszont a jó húst akarja, ott bizony pengetni kell a jó húsért. :-( pesten mondjuk legalább beszerezhető a cucc, mondjuk a vásárcsarnok aljában. Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van. :)
Egyrészt igaz, a minőségi hús az alapja mindennek, másrészt viszont vitatkoznék kicsit... a lenti Steak Shop nyilván prémium kategóriás, de 8-9000 Ft/Kg sztem irreálisan sok.
Hátszínt, Club steak-et, vagy New Yorker-t, esetleg Rib-eye-t már lehet venni fele,vagy harmadannyi áron is. Ha a Vásárcsarnokban jársz, a fősoron, a bejárattal szembeni végén, mindkét oldalon, van két hentes, nagyon jó minőségű marhájuk van (többször tesztelt, értenek is hozzá...mindenképp próbáld ki, ha arra jársz) Amúgy meg igen, csak a medium rare :ike:

revolver
Hozzászólások: 786
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 18:24
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: revolver » 2015. július 10., péntek 9:59

Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van.
Ott van még, MészárSteak hentes meg amúgy a Steakshop is király meg van a Konrády húsbolt azt hiszem a MOM-ban, de az már kicsit drágább. Ezeknél mind jó húst lehet kapni

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 40943
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 10., péntek 9:51

Ja hát igen, a hús....hogy hány ezrest bactam ki olyan húsra, amit pörköltbe kellett volna inkább rakni :x
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
CS0ki
Hozzászólások: 2758
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 21:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. július 10., péntek 9:48

csak a medium rare! :D

Steakkel az a baj, hogy túl sok múlik a húson. Persze pácolással lehet más hatást elérni, de...szóval a steak a húról kell, hogy szóljon, aki viszont a jó húst akarja, ott bizony pengetni kell a jó húsért. :-( pesten mondjuk legalább beszerezhető a cucc, mondjuk a vásárcsarnok aljában. Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van. :)

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 40943
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 10., péntek 9:43

Steak, ha megsült, rá egy darab fűszeres vaj, lefeded 10-15 percre és....jajjj....ki hogy szereti, én általában mediumra szoktam csinálni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
denej
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2015. június 2., kedd 11:47
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: denej » 2015. július 10., péntek 9:38

reeed_ati írta:Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban. :hmmm:
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
Piacokon a "tejesnél" lehet kapni általában, Budapesten a Fővámtérin, a Lehelen, és a Rákóczi térin is biztos van. Steak-et pl fele vaj fele mangalica zsíron kisütni...hát az valami brutál :'(

apropó steak: talán a legkönnyebben elkészíthető húsféle, mellé egy kis sült zeller, spárga, és valamilyen aszalt gyümölcsöt (pl. aszalt koktélparadicsom hihetetlenül jól megy hozzá)

Veszel egy 20 dekás marha hátszín filét (lehet kisebbet is, de...minek? :mrgreen: ), bors, olíva olaj, mustár, fokhagyma pácba belerakod, és hagyod 2-3 napig a hűtőben állni, néha picit megforgatod benne. Sót csak sütés után érdemes rászórni, mert megkeményíti a húst, nehezebben sül át tőle. Aztán, függően a "szelet" vastagságától, 1-2 perc között sütöd mindkét oldalát (minél tovább sütöd , annál rágósabb lesz, szal itt vigyázni kell, könnyen gumitalpat lehet készíteni) Aki pedig véresen szereti, 1-1 percig süti, aztán már lehet is nekiesni). Én barátnőmet egyszer berántottam a málnásba, sütöttem neki steak-et véresen, eleinte fúj fúj, azóta pedig csak úgy eszi. :lol:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 10., péntek 7:33

Én is rendszeresen veszek. spar, tesco, lidl.. Szerintem mindenhol vettem már.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2838
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 10., péntek 7:31

reeed_ati írta:Anno, mikor Angliában éltem és konyhán is voltam beugró, ott mindig vajat használtunk a húsokhoz.
Aztán utána otthon is azon sütöttem a csirkét, meg a halakat... és valami isteni finom ízük volt úgy.
Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban. :hmmm:
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
Pedig vajat szerintem otthon is lehet kapni. :hmmm:
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
reeed_ati
Hozzászólások: 1640
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, FrancIsco

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. július 10., péntek 6:50

Anno, mikor Angliában éltem és konyhán is voltam beugró, ott mindig vajat használtunk a húsokhoz.
Aztán utána otthon is azon sütöttem a csirkét, meg a halakat... és valami isteni finom ízük volt úgy.
Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban. :hmmm:
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2838
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 10., péntek 3:01

peti_madrid írta:Sült pisztráng
Ezt lajkolom! Masfele hallal is mukodik a formula? :)
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 10., péntek 1:34

Na, örülök, hogy felkaroltátok a főzős topikot, köszi szépen.

Jönnék én is egy nem túl bonyolult recepttel, ha már ötletgazdaként részt vettem a topik alapításában.

Sült pisztráng

Hozzávalók 2 (esetleg 1 elég éhes) fő részére:
- 2 db kb 20-30 dekás pisztráng (belsőségektől megszabadítva, a feje maradhat, mert jó ízt ad neki)
- 2 kisebb citrom (vagy egy nagyobb)
- 30 dkg vaj
- só
- bors
- petrezselyem

Egy tálban keverjétek ki a vajat sóval, felaprított petrezselyemmel. Reszeljétek bele egy citrom héját, illetve a citrom felét facsarjátok rá. Keverjétek ki annyira, amíg szépen elkeveredett minden hozzávaló. Ezután a hala(ka)t a faroktól a fejig kb 2 centinként irdaljátok be a gerincig (érezni fogjátok, amikor a kés eljut a gerincig), de vigyázzatok, hogy ne roppantsátok át azt. Elég az egyik oldalon beirdalni a halat, a másik oldalát nem fontos, de ha akarjátok, nyugodtan vágjátok be ott is. A kész fűszervajat töltsétek be a hal belsejébe, illetve a beirdalt részekbe is kenjetek egy kicsit. A hal másik felére a maradék vajat kell rákenni. Miután ezzel megvagytok, borsozzátok meg jó alaposan mindkét oldalát a halnak (frissen őrölt bors a legjobb hozzá). Ha ez is kész, szakítunk egy nagyobb darab alufóliát, mehet(nek) rá a hal(ak) a nem beirdalt, vajjal megkent féllel, majd bebugyoláljuk az egészet. A sütőt közben melegítsétek elő. Alul-felül sütés funkció beállít 200 fokra a sütőn (gázosnál 6-os fokozat), a csomag rá egy tepsire, és fél órára irány be. Miután letelt a fél óra, vegyétek ki a cuccot, az alufóliát óvatosan nyissátok ki (a kicsapó gőzzel óvatosan!), egy villával szurkáljátok meg a halat, és ha jónak ítélitek, kész is van. Igény szerint rá lehet pirítani kicsit a tetejére, hogy ropogjon a bőre, de ez pusztán ízlés kérdése.

Köretnek rizst és/vagy zöldsalátát ajánlok, illetve az alufólia batyuban lévő olvadt fűszervajjal locsoljátok meg a halat tálalás előtt. Aki szereti jó citromosan, mint én, az még a maradék fél citrom levét facsarja rá nyugodtan, nem fogja elrontani. Kis plusz: borsozott natúr joghurttal is meg lehet locsolni a salátát, esetleg a halat is, illetve jófajta olívaolaj is csodákat tud művelni.

Itt egy kép is róla, én ma főztem ezt magamnak ebédre, így nézett ki (a hal alatt rizs van, amibe kevertem egy kis vékonyra vágott póréhagymát is):

kép

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2838
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 10., péntek 0:14

dodi írta:már ha nem Te gyúrod a tésztát.
Meg ha nem te neveled a disznot, meg a tehenet... De azert good point. :) Annyira nem vagyok hardcore arc. :D
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
dodi
Hozzászólások: 150
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 22:39

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: dodi » 2015. július 10., péntek 0:04

sonic írta:Nekem a kedvenc kajam a turos csusza, ami azert szerencses mert rohadt egyszeru megcsinalni.
már ha nem Te gyúrod a tésztát. :mrgreen:
tick. tick. tick.

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 23:53

sonic írta:Meg a turoscsusza vonalon maradva, masik gyors egyszeru es finom a Carbonara. (Nem a tejszines borzalom)

Spagetti teszta majdnem keszre megfoz (nem kell szarrafozni), kozben valami jofele szalonna (eredetileg pancetta, de kicsit husosabb magyar verzio is adja) fokhagymaval megsut kis olivaolajon vagy vajon (par gerezd fokhagyma kes lapjaval osszenyomva, nem kell felapritani). Ha a szalonna megsul, a fokhagymakat kivesszuk. Kozben par tojast egy talban osszekeverunk jofele aprora reszelt olasz kemenysajttal (pl parmezan), es kis orolt borssal. A spagettit atemeljuk a fazekbol a serpenyobe amiben a szalonna van, osszekeverjuk lassu tuzon (tesztat nem kell csontszarazra lecsepegtetni, kis viz mehet vele). Serpenyot levesszuk a tuzrol (!), es a szalonnas tesztara raontjuk a tojasos kevereket, elkeverjuk,ha tul szaraz akkor minimalis viz mehet ra a teszta fozovizebol. Kesz! Vegen megszorhatjuk meg kis parmezannal. Hatranya hogy frissen melegen jo csak, kihulve, vagy ujra melegitve kuka. Elonye hogy lehet kis adagot is csinalni.

Legszívesebben most nekiállnék :lol: Nem jóllakottan tényleg veszélyes olvasni. 1-2 órája meg krumplis-gombás-csirkéset kívántam meg :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég