Konyhafőnök
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 62796
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Nálunk semmi gond velük.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- KAG
- Hozzászólások: 9595
- Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Re: Konyhafőnök
Szard leFaust írta: Hat en az idei utan ugy erzem, par evig max hatradolni leszek hajlando karacsonykor. Sose fozzetek nyugdijasokra!
M1 es híreken kívül általában semmi se tetszik nekik
ZIDANE
- istimester
- rex madridistae
- Hozzászólások: 3295
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
- Tartózkodási hely: Felvidék
Re: Konyhafőnök
Le kell szarni mit mondanak a vendégek.Faust írta: Hat en az idei utan ugy erzem, par evig max hatradolni leszek hajlando karacsonykor. Sose fozzetek nyugdijasokra!
Évek óta praktizálom
- raul 4 ever
- Hozzászólások: 3577
- Csatlakozott: 2020. augusztus 17., hétfő 9:32
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Van a mentős anekdota, hogy karácsonykor 2x vannak a baltás esetek. Amikor apa idegben faragja be a fát a talpba, meg amikor a kajázások közben nézeteltérést rendez veleFaust írta: Hat en az idei utan ugy erzem, par evig max hatradolni leszek hajlando karacsonykor. Sose fozzetek nyugdijasokra!
Amúgy 2 kisgyerekkel bevállalni az ebédet maxi respect. Nem lettetek megbecsülve.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
Re: Konyhafőnök
Hat en az idei utan ugy erzem, par evig max hatradolni leszek hajlando karacsonykor. Sose fozzetek nyugdijasokra!
-
- Hozzászólások: 1996
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:49
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Kolozsvár
Re: Konyhafőnök
Örülök hogy jól sikerült és ízlett ! További jó karácsonyozást!ANDS írta:Kipróbáltam, köszi. A fiamnak is ízlett. Eléggé hasonlít a “Sertésjava Magyaróvári” módra elkészített ételhez.Professore írta: …..
A második recept sokkal egyszerűbb így emlékezetből írom le. Kiindulási itt is sertés karaj, ebből tenyérnyi méretű kb. kisujjnyi vastag szeleteket vágok, erre jön só és bors, majd mehet pihenni amíg a többi hozzávaló elkészül. Második lépésben 500g gombát szeletekre vágok (lehet egyszerűen felapriítani is) majd serpenyőben lepirítom, erre jön egy kis vaj, paradicsompüré, zöldfüszer, pici só. 1-2 perc alatt összeforgatom majd hagyom kihűlni. Ezen kívül amire szükség van az jóféle gépsonka... annyi szelet ahány karaj szeletetünk van, pár nagyobb méretű paradicsomból néhány 0,5 cm vastag szelet (általában 2 karika /karajszelet lehet számolni) és végül kemény sajt ebből is néhány vastagabb szeletet vágok. Érdemes olyan sajtot választani ami jobban bírja a hőkezelést és inkább szépen pirul mint megfolyik...
Az egészet összeállítom, rétegezem. Egy tepsiben helyezem el a karajszeleteket egymás mellé, úgy hogy ne érjék egymást. Majd mindegyik esetében a következő réteg a gépsonka szelet lesz, erre rákanalazom a gombás keveréket majd ráhelyezem a paradicsom karikákat (általában egymás mellé 2 fér el) és a legtetejére jön a sajt. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc (ránézésre és illata is lehet érezni mikor van még).
Előnye hogy elég mutatós lesz a végeredmény és ahhoz képest egyszerű és gyors is. Sokféle köret jöhet hozzá, nálunk valami krumpli felé szokott lenni
Re: Konyhafőnök
Itt is az volt, illetve lesz is még 1-2 napig.Kerlon írta: Nálam Beef bourguignon a terv.
Re: Konyhafőnök
Fish stockot honnan szereztetek? Vagy mivel helyettesítették?
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 62796
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Pluszegy, parádé a leves.h3x0r írta:Kiprobaltam, tenyleg finomtubatibi írta: Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
Rozmaringos kacsamell, edeskomeny burgonyaval es aszalt szilva martas volt meg a menu.
Harcsapaprikás túrógombóc kombo, plusz hamis Wellington is elkészült, meg pár másik egyszerűbb fogas.
Köszi a tippeket mindenkinek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
- Hozzászólások: 9180
- Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Nagyvárad
Re: Konyhafőnök
Kiprobaltam, tenyleg finomtubatibi írta: Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
Rozmaringos kacsamell, edeskomeny burgonyaval es aszalt szilva martas volt meg a menu.
-
- Hozzászólások: 1996
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:49
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Kolozsvár
Re: Konyhafőnök
Srácok pont azon angyaltam mi legyen az ünnepi menü . Kerlon ajánlása vagy a wellington közül lesz a befutó. Köszi srácok! Mindenre is jó ez a fórum .
De hogy ne jöjjek üres kézzel két szerény fogást ajánlok.
Ünnepi gönygyölt karaj... részletek a videóban. Annyi variációt alkalmaztam hogy a töltelékből kihagytam a gépsonkát, kolozsvári helyett meg füstölt backon kockát (Lidl) használtam, adtam a töltelékhez egy késhegynyi füstölt pirospaprika port. A szilva nálam aszalt volt igaz nem a csontszárazra aszalt verzió, de csináltam már aszalt sárgabarckal is szilva helyett és úgy is fincsi. Érdemes aromás de nem túl puha körtét választani ez a lelke az egésznek. A legjobb a receptben hogy előző nap össze lehet állítani a tekercseket és mikor jönnek a vendégek csak belökni a sütőbe.
https://youtu.be/P4m3DHfiuv0?si=nGqait9OGyih733a
A második recept sokkal egyszerűbb így emlékezetből írom le. Kiindulási itt is sertés karaj, ebből tenyérnyi méretű kb. kisujjnyi vastag szeleteket vágok, erre jön só és bors, majd mehet pihenni amíg a többi hozzávaló elkészül. Második lépésben 500g gombát szeletekre vágok (lehet egyszerűen felapriítani is) majd serpenyőben lepirítom, erre jön egy kis vaj, paradicsompüré, zöldfüszer, pici só. 1-2 perc alatt összeforgatom majd hagyom kihűlni. Ezen kívül amire szükség van az jóféle gépsonka... annyi szelet ahány karaj szeletetünk van, pár nagyobb méretű paradicsomból néhány 0,5 cm vastag szelet (általában 2 karika /karajszelet lehet számolni) és végül kemény sajt ebből is néhány vastagabb szeletet vágok. Érdemes olyan sajtot választani ami jobban bírja a hőkezelést és inkább szépen pirul mint megfolyik...
Az egészet összeállítom, rétegezem. Egy tepsiben helyezem el a karajszeleteket egymás mellé, úgy hogy ne érjék egymást. Majd mindegyik esetében a következő réteg a gépsonka szelet lesz, erre rákanalazom a gombás keveréket majd ráhelyezem a paradicsom karikákat (általában egymás mellé 2 fér el) és a legtetejére jön a sajt. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc (ránézésre és illata is lehet érezni mikor van még).
Előnye hogy elég mutatós lesz a végeredmény és ahhoz képest egyszerű és gyors is. Sokféle köret jöhet hozzá, nálunk valami krumpli felé szokott lenni
De hogy ne jöjjek üres kézzel két szerény fogást ajánlok.
Ünnepi gönygyölt karaj... részletek a videóban. Annyi variációt alkalmaztam hogy a töltelékből kihagytam a gépsonkát, kolozsvári helyett meg füstölt backon kockát (Lidl) használtam, adtam a töltelékhez egy késhegynyi füstölt pirospaprika port. A szilva nálam aszalt volt igaz nem a csontszárazra aszalt verzió, de csináltam már aszalt sárgabarckal is szilva helyett és úgy is fincsi. Érdemes aromás de nem túl puha körtét választani ez a lelke az egésznek. A legjobb a receptben hogy előző nap össze lehet állítani a tekercseket és mikor jönnek a vendégek csak belökni a sütőbe.
https://youtu.be/P4m3DHfiuv0?si=nGqait9OGyih733a
A második recept sokkal egyszerűbb így emlékezetből írom le. Kiindulási itt is sertés karaj, ebből tenyérnyi méretű kb. kisujjnyi vastag szeleteket vágok, erre jön só és bors, majd mehet pihenni amíg a többi hozzávaló elkészül. Második lépésben 500g gombát szeletekre vágok (lehet egyszerűen felapriítani is) majd serpenyőben lepirítom, erre jön egy kis vaj, paradicsompüré, zöldfüszer, pici só. 1-2 perc alatt összeforgatom majd hagyom kihűlni. Ezen kívül amire szükség van az jóféle gépsonka... annyi szelet ahány karaj szeletetünk van, pár nagyobb méretű paradicsomból néhány 0,5 cm vastag szelet (általában 2 karika /karajszelet lehet számolni) és végül kemény sajt ebből is néhány vastagabb szeletet vágok. Érdemes olyan sajtot választani ami jobban bírja a hőkezelést és inkább szépen pirul mint megfolyik...
Az egészet összeállítom, rétegezem. Egy tepsiben helyezem el a karajszeleteket egymás mellé, úgy hogy ne érjék egymást. Majd mindegyik esetében a következő réteg a gépsonka szelet lesz, erre rákanalazom a gombás keveréket majd ráhelyezem a paradicsom karikákat (általában egymás mellé 2 fér el) és a legtetejére jön a sajt. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc (ránézésre és illata is lehet érezni mikor van még).
Előnye hogy elég mutatós lesz a végeredmény és ahhoz képest egyszerű és gyors is. Sokféle köret jöhet hozzá, nálunk valami krumpli felé szokott lenni
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 62796
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Es akkor a leves is megvan, nagyok vagytok sracok.tubatibi írta: Rácz ponty picit másképp.
Nálunk tavaly ez volt a sláger, imádta mindenki, elég mutatós is.
Az a jó benne, hogy előre megtudom csinálni a graten burgonyát és magát a mártást is, így csak a halat kell frissen megsütni, majd a szalonna fátyollal befedni.
Egyébként harcsapaprikás, burgundi marha lesz a menü, egy kis romániai töltött káposztával és báránysülttel.
Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
- Hozzászólások: 3865
- Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
A lentebb írt gesztenyekrémlevest én nagyon tudom ajánlani, túl finom ahhoz képest hogy milyen egyszerű elkészíteni.
Re: Konyhafőnök
Rácz ponty picit másképp.
Nálunk tavaly ez volt a sláger, imádta mindenki, elég mutatós is.
Az a jó benne, hogy előre megtudom csinálni a graten burgonyát és magát a mártást is, így csak a halat kell frissen megsütni, majd a szalonna fátyollal befedni.
Egyébként harcsapaprikás, burgundi marha lesz a menü, egy kis romániai töltött káposztával és báránysülttel.
Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
Nálunk tavaly ez volt a sláger, imádta mindenki, elég mutatós is.
Az a jó benne, hogy előre megtudom csinálni a graten burgonyát és magát a mártást is, így csak a halat kell frissen megsütni, majd a szalonna fátyollal befedni.
Egyébként harcsapaprikás, burgundi marha lesz a menü, egy kis romániai töltött káposztával és báránysülttel.
Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
"If you don't like your destiny, don't accept it."
- nmate
- Hozzászólások: 13782
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Re: Konyhafőnök
Itt lazac rozmaring nyárson, kétszer sült édesburgonyával. Meg hát a klasszikus töltöttkáposzta, anélkül nem igazán tudnék meglenni, de azt nem én csinálom.
Bár már egyszer szeretnék, Villányban Maulban ettem rántott töltöttkáposztát, az elég meta, csinálni kellene.
Bár már egyszer szeretnék, Villányban Maulban ettem rántott töltöttkáposztát, az elég meta, csinálni kellene.
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 62796
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Wellington lesz a nyero (nincs is jobb, mint karacsonykor kiserletezni egy uj recepttel), meg valoszinu a harcsa, mert azt mar jo regen csinaltam.
Kerlon receptjet meg egy kanbulira fogom megcsinalni, mert az is paradesan nez ki.
Kerlon receptjet meg egy kanbulira fogom megcsinalni, mert az is paradesan nez ki.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
- Hozzászólások: 24561
- Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Én most egy jó harcsapaprikást csinálok majd, kapros túrógombóccal, tavaly az volt amit az öreg Kerlon írt, az is maxos.
Viszont az a szűz recept elég faszántos ott lent.
Viszont az a szűz recept elég faszántos ott lent.
Nem illik.
-
- Hozzászólások: 2688
- Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 21:50
- Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Szarvaspöri-burgonyafánk-áfonyalekvár.Realista24 írta: Karacsonyi kaja ötletek? Kene egy-két frankó kaja, ami nem a szokásos, rosé kacsa, facan, stb. kategória.
Sült kacsamell(nem buzizós rosé), egészben sült krumpli, káposzta.
Desszertnek diós-csokis süti illetve kókusztekercs.
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 62796
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Pedig majdnem meggyoztelP. Krisz írta: Első lesz, de csak magamnak.
Biztos ami biztos.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- P. Krisz
- Hozzászólások: 3311
- Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:37
- Tartózkodási hely: Civitas Invicta
Re: Konyhafőnök
Első lesz, de csak magamnak.
Biztos ami biztos.
Biztos ami biztos.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: 149 regisztrált és 0 vendég