Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
sebydani
Hozzászólások: 9865
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 11:02
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. február 7., vasárnap 16:06

Srácok, nagyon amatőr kérdésem lesz felétek. :D Sosem csináltam még sütőben mirelit sültkrumplit, csak olajban sütöttem ki. Viszont az esti Super Bowl menüm egyik része az lenne, esetleg valakinek valamilyen ötlete hány fokon csináljam meg meddig? :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. február 1., hétfő 2:18

Köszi, kipróbálom őket és majd írok róluk véleményt :)

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. január 31., vasárnap 17:30

peti_madrid írta:Valakinek valami ötlete garnélával és lazaccal? Jöhet több is, mert muszáj kb minden napra főznöm magamnak, és a hal és a tengeri herkentyűk a legolcsóbbak itt :D Norvégia :sziv:
http://m.nosalty.hu/receptek/kategoria/ ... kos-teszta
http://www.mindmegette.hu/lazac-kapros- ... val.recept
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. január 31., vasárnap 17:18

Valakinek valami ötlete garnélával és lazaccal? Jöhet több is, mert muszáj kb minden napra főznöm magamnak, és a hal és a tengeri herkentyűk a legolcsóbbak itt :D Norvégia :sziv:

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. január 9., szombat 11:54

A kérdés a pesztó készítésére és az alapanyagbeszerzésre irányult, legalábbis az én olvasatomban :D Amúgy ez a recept nagyon jól hangzik :D
Alapvetoen leirta a Tibi hogy kell pestot csinálni,vagy legalább is mi kell hozzá :D
A medvehagymával volt gondban :)
A receptet meg feldobtam hátha vkinek van kedve hozzá.
A oestoval mondjuk az a gond,hogy ha frissen csinálod,állni kell neki minimum egy hetet,hogy osszeèrjen rendesen :)
Szal nem èrdemes kifozni elotte a tèsztát :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. január 9., szombat 0:08

A kérdés a pesztó készítésére és az alapanyagbeszerzésre irányult, legalábbis az én olvasatomban :D Amúgy ez a recept nagyon jól hangzik :D
tubatibi írta:Annyi lenne ezzel a baj, hogy Medvehagymát frisset a környéken nem igazán lehet kapni
Ment a PÜ medvehagymával kapcsolatban.

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. január 7., csütörtök 18:56

Medvehagymás pestos bavette
15dkg tèszta(bavette)
4 ek medvehagymás pesto
10dkg kolozsvári szalonna
So (izlès szerint)
Nègyszinu bors
15 dkg grana panada (a tetejère,izlès szerint)

Bő sós vízben kifőzzük a bavette tésztát (al dente).
Egy serpenyőben kisütjük a szalonnát pirosra, és egy tálban félrerakjuk.
Adagonként készítjük el az ételt, a következő módon: egy serpenyőt kissé felforrósítunk, belerakunk 2 ek pestot, 30 másodpercig sütjük, hozzáadunk egy személyre elegendő tésztát, átforgatjuk, hozzáadunk egy személyre elegendő kisütött szalonnát, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, még egyszer átforgatjuk és kész, elzárjuk a tüzet. Ez összesen kb. 3 percet vesz igénybe adagonként.
Egy tányérra öntjük, a tetejére reszelünk grana padano sajtot, és tálaljuk.

Ha a pesto kèszitès nem megy,akkor ird ki,majd leirom :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
tubatibi
Hozzászólások: 3726
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 12:11

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2016. január 5., kedd 15:50

Hali!
Pesto ügyben szeretnék segítséget kérni, valami egyszerű és finom kis pestot szeretnék összedobni, amit csak rádobnék egy kis kifőtt spagettire.
Néztem egy számomra szimpatikusat, medvehagymás-pesto:
-medvehagyma
-olivaolaj
-fenyőmag
-só, bors
Annyi lenne ezzel a baj, hogy Medvehagymát frisset a környéken nem igazán lehet kapni, a boltokban pedig ilyen van: KATT
Az lenne a kérdésem, hogy ebből is érdemes lenne megcsinálni és, ha igen, akkor kb 500 gramm tésztához szeretnék pestot csinálni, akkor hány ilyen tasak medvehagyma kéne?

Esetleg, ha van valakinek valami fasza kis pestoja, várom az ötleteket! :)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. december 26., szombat 13:44

http://m.youtube.com/watch?v=p6KoEaf7GLw
Jon a szilveszter :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27355
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. december 25., péntek 13:32

ziro4vr írta: Jól néz ki de felesleges, befalnám egyből. :lol:
Van még ezen kívül sima kis mézeskalács is, most egyelőre azok fogynak. Amúgy ja, majd "fel kell robbantani őket", de még ráérnek. :mrgreen:

Jövőre Tie Fighter meg X-Wing a terv.

Nagy volt a Star Wars hype. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 24559
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. december 25., péntek 13:28

Remy írta:
ziro4vr írta: Veled komoly gondok vannak az tuti. :mrgreen:
Az lehet, de most mondd, hogy nem jó. :mrgreen:
Jól néz ki de felesleges, befalnám egyből. :lol:
Nem illik.

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27355
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. december 25., péntek 13:23

ziro4vr írta: Veled komoly gondok vannak az tuti. :mrgreen:
Az lehet, de most mondd, hogy nem jó. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 24559
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. december 25., péntek 13:13

Kajás poszt ritkább nálam, ellenben a fa előtt pózolás szetsminkelve visz mindent. Meg szelfibottal... :lol:

Az ajándékkal felvágós meg a legalja.

A csajom se fenykepezkedett azzal a gyanúsan bontott kaukázusi kefirrel amivel megleptem. :) :mrgreen:
Nem illik.

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. december 25., péntek 13:07

ziro4vr írta:Mondjuk jobb is ha nem látok, legalább elkerül az a facebook trend amitől hányok.
Ha nem posztolod ki facebookra, hogy mit ettetek karácsonykor, akkor semmit nem ettetek.
Ugyanez igaz a karácsonyfára és az ajándékokra is. :lol:

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 24559
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. december 25., péntek 12:43

Remy írta:
Millennium Falcon mellé jött egy Csillagromboló is...

kép1
kép2

Ez mondjuk már szenvedősebb volt... :box:
Veled komoly gondok vannak az tuti. :mrgreen:

Egy nap annyit ettem, hogy már alig látok, de mindjárt ebéd újra. :lol:

Mondjuk jobb is ha nem látok, legalább elkerül az a facebook trend amitől hányok.
Nem illik.

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. december 25., péntek 11:57

Az én lazacos receptem:

Hozzávalók:
1 fej édeskömény
kb. fél kiló krumpli
20g vaj
1 csokornyi petrezselyemzöld
3 db kb. 20 dekás lazacfilé (lehet bőris is, de lehet bőr nélküli is)
2 gerezd fokhagyma

bors
olaj
parmezán sajt (igazából bármilyen sajttal jó)
1 citrom

A sütőt előmelegítjük 240 fokra (gáznál 7-es fokozat). A megpucolt krumplit gerezdekre vágjuk, az édesköménynek levágjuk a szárait, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját. A szárain található leveleket leszedhetitek, az a későbbi díszítéshez jól jöhet még. Az édesköményt 8-10 darabba felvágjuk, utána lobogó sós vízbe tesszük a krumplival együtt kb. 5-6 percre. Ha kész, leöntjük a vizet róla, és hagyjuk 1 percet gőzölögni. Ha megvan, előveszünk egy tepsit, beleöntjük a zöldségeket, illetve a felaprított fokhagymákat. Mehet rá só, bors, illetve a kis kocka teavajat feldaraboljuk és elszórjuk a tepsiben, majd rászórjuk a petrezselyem felét és a citrom reszelt héját. Locsolunk rá egy kis olajat és mehet be a sütőbe kb 30 percre (vagy amíg szép aranybarnára nem sül). Amíg sül a zöldség, előkészítjük a halat. A bőrös oldalán 2-3 nem túl mély (1cm-es) bemetszést ejtünk, ebbe beletömködjük a maradék petrezselymet, illetve bátran sózzuk, borsozzuk. Ha kész a zöldség, kivesszük a sütőből, reszelünk rá sajtot, aztán jól összekeverjük. Mehet rá a tetejére a hal (bőrös oldalával felfelé), egy kis olajjal meglocsoljuk és kb 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzatok, nehogy kiszáradjon a hal, inkább legyen rózsaszín a belseje, minthogy fűrészport rágjatok :D Ha kész, az édeskömény leveleivel megszórjuk és tálaljuk. Lehetetlen elrontani és a végeredmény isteni finom :) Jó étvágyat!

Ha valaki nem tudja, hogyan kell előkészíteni az édesköményt, Gennaro bácsi itt megmutatja.

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. december 25., péntek 10:42

Akkor dobok egy èdeskomènyes lazacot èn is,ahogy egy franszia barátomtol tanultam :) Hátha valakinek bejon :)
Hozzávalók (2 személyre):

. 30 dkg lazacfilé
. 2 db. édeskömény (50 dkg.)
. 3 dkg. vaj
. olívaolaj
. ½ dl. száraz sherry
. só, bors
. joghurt és zöldsaláta a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Az édeskömény szárait levágom, majd a külső leveleitől is megszabadítom.
2. Ezután fél centi vastag szeletekre vágom, megsózom és borsozom, meglocsolom egy kanálnyi olívaolajjal, megszórom az édeskömény apróra vágott leveleivel és az egészet átforgatva egy sütőtálba teszem, majd száraz sherry-vel meglocsolom.
3. A tetejére rakosgatom a vékony szeletekre vágott vajat, egy sütőpapírt összegyűrök, vízbe áztatok, majd ezzel letakarva a sütőtálat a 220 fokos sütőbe teszem 30-40 percre. Mikor kész, melegen tartva félreteszem...
4. A szálkamentesített lazac darabot két egyforma darabra vágom, sózom borsozom minden oldalát.
5. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítok, és a lazacszeleteket a bőrös felükkel lefelé sütni kezdem kb. 1,5-2 percig, míg a lazac húsa oldalt a feléig kifehéredik és a bőre ropogósra sül.
6. Ezután minden oldalán még sütöm fél-fél percig, miközben pár csepp citromlevet is csepegtetek rá, azután serpenyőstől a 180 fokos sütőbe teszem 3-4 percre a szelet vastagságától függően.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
h3x0r
Hozzászólások: 9175
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Nagyvárad

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. december 25., péntek 9:48

Nálunk vesevelő volt darált hússal meg tojással. Vacsorára a pár szelet rántotthúst is alig birtam megenni az egész délutáni bejglizés miatt. :mrgreen:

A mai napot friss tepertővel kezdtük, ebédre pedig húsleves lesz töltöttkáposztával.
peti_madrid írta:meg sütöttem egy kis lazacot édesköménnyel meg újkrumplival (kurva jó egytálétel, majd bedobom a receptet valamikor)
Engem is érdekelne a recept, beszéltük is családdal, hogy hétfőn elmegyünk valamilyen halat venni.

Avatar
RealVazquez
Hozzászólások: 6655
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 17:51
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2015. december 25., péntek 4:51

peti_madrid írta:Nálunk csorbaleves volt ma, pulykasült, meg sütöttem egy kis lazacot édesköménnyel meg újkrumplival (kurva jó egytálétel, majd bedobom a receptet valamikor), plusz egy halom sütemény. :D A durvulás (halálszlé, töltött káposzta, kacsasült, stb) holnaptól jön. Lesz mit megemészteni :D
Ezt a lazacos receptet dobd mát majd nekem privátban, köszi! :D :D
:goat:

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27897
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. december 25., péntek 2:43

ziro4vr írta:Na kinél mi a menü? Had csorgassuk a nyálunkat.

Felénk halászlé, kacsa, töltött káposzta nemkefirrel így elsőre, 1 hete ürítem folyamatosan a szervezetemet, úgyhogy most van hely. :mrgreen: :mrgreen:
Jäger, palesz, vörös, rose
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 67 regisztrált és 0 vendég