Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Norbii
Hozzászólások: 1502
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 17:49
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Norbii » 2015. július 28., kedd 23:45

bors helyett szerintem mehetne oregánó vagy bazsalikom, illetve fokhagymát vágd apró darabokra és majd dobd rá a húsra sütés közben.

Bors számomra ellenség, sose értettem hogy lehet szeretni.;d

Avatar
Becksy23
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2013. november 25., hétfő 16:00
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots
Tartózkodási hely: Sopron

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2015. július 28., kedd 23:28

peti_madrid írta:Mustár, só, bors, kis olaj, aztán serpenyőben süsd meg frankón egy kis hagyma társaságában, köretnek meg mehet krumplipüré, amire csorgasd rá a hús szaftját. De gondolom már megetted :D
Már éhenhaltam... :(

Na jó nem, de bedobtam a fagyasztóba, holnap este megcsinálom, köszi a tippet.
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 28., kedd 22:52

Mustár, só, bors, kis olaj, aztán serpenyőben süsd meg frankón egy kis hagyma társaságában, köretnek meg mehet krumplipüré, amire csorgasd rá a hús szaftját. De gondolom már megetted :D

Avatar
Becksy23
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2013. november 25., hétfő 16:00
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots
Tartózkodási hely: Sopron

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2015. július 28., kedd 19:29

Help!

Van négy szelet marha fehérpecsenyém, azt enném ma vacsira. Neten nem találtam semmi jó receptet, esetleg valaki tud segíteni?
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 20., hétfő 14:51

francia melegszendvics (croque Monsieur)
Készítünk egy jó sűrű besamelmártást. Nehogy csomós legyen!  Ez  Párizsban főben járó bűnnek számít! Amikor kezd kihűlni, belekeverünk egy kis mustárt (lehetőleg csípős dijonit) és 1 tojássárgáját, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Ezután összeállítjuk a szendvicset: egy kenyérszeletre besamelt kenünk, rá 1 szelet vagy reszelt sajtot (sajtot, aminek íze is van, nem trappistát, nem háromszögű mackófélét, hanem  legalább emmentálit, de legjobb, amit a franciák általában használnak: gruyere-t), aztán 1 szelet sonkát (sonkát, valóban sonkát, nem sonka néven árult felvágottat!), és a tetejére még egy besameles kenyeret.  Lehet belül két réteg sajt és sonka is. Ezután kicsit összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a közepe, és serpenyőben kevés vajban megsütjük, vagy bevajazzuk a tetejét, és a sütőben  barnára sütjük.

besamel,ha valaki nem tudja elkészíteni:
-1 evőkanál vaj
-1 csapott evőkanál liszt
-1/2 liter tej
A vajat megolvaszthuk,hozzátesszük a lisztet,simára keverjük,a tejet előtte felforraljuk,majd fokozatosan adagoljuk a katyvaszhoz folyamatos kevergetés mellett,míg be nem sűrűsödik.Fokozatosan,nem egyszerre.Azt annyi.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4092
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 20., hétfő 10:44

morientes írta:http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... reGcCntWlg
Így néz ki a chilipehely.
Van üveges,zacskós és dobozos kivitelben is.Van piros,fehér,zöld és ezek keveréke.Az erősségi fokozatokról már nem beszélve :D
Tiszta gabonapehely. Csak ebből nem tömnék be a fejembe egy tányérral. :D Kétszer csípne.. :mrgreen:

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 18., szombat 21:57

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... reGcCntWlg
Így néz ki a chilipehely.
Van üveges,zacskós és dobozos kivitelben is.Van piros,fehér,zöld és ezek keveréke.Az erősségi fokozatokról már nem beszélve :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4092
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 18., szombat 20:41

morientes írta:
Jól hangzik ez a kaja. :) Annyi bajom van vele, hogy nekem valahogy idegen a tengeri herkentyű. :D Amúgy ez a chilipehely mi a ****? Hol lehet ilyet venni? :D
Ez a tészta pont a frutta di mare-hez való,mivel haltintával van megszinezve.
Chilipehely>>multi>>fűszer részleg,vagy akár melyik delikatesben is van.
Erről a chilipehelyről sosem hallottam még, pedig általában spar-tescot célzok meg vásárlásnak.

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 18., szombat 20:38

Jól hangzik ez a kaja. :) Annyi bajom van vele, hogy nekem valahogy idegen a tengeri herkentyű. :D Amúgy ez a chilipehely mi a ****? Hol lehet ilyet venni? :D
Ez a tészta pont a frutta di mare-hez való,mivel haltintával van megszinezve.
Chilipehely>>multi>>fűszer részleg,vagy akár melyik delikatesben is van.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4092
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 18., szombat 19:49

morientes írta:
Még tavaly vettem olaszba ezt a tésztát, szerintetek hogy lenne érdemes elkészíteni?
-400g garnéla vagy tintahal
-5gerezd fokhagyma
-1 teáskanál chilipehely
-6 evőkanál olivaolaj
-2 dl főzőtejszín
-1 csokor petrezselyem
-1/2 kilo tészta (olyan mint a tied)
-só,bors
-1 dl fehérbor



* A fokhagymát apró darabokra felaprítjuk. 
* Az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a chilipelyhet, kb 10 másodpercet pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén nagyon rövid ideig sütünk, és azonnal hozzátesszük a lecsöpögtetett, konyhai törlővel leitatott garnélákat.
* Addig sütjük, míg összepöndörödnek, és szép rózsaszínűek lesznek. Kb 3 perc.
* Mindezalatt kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
* A garnélákhoz hozzáöntjük a tejszínt, kevés fehérbort, vagy vizet is önthetünk alá (50- 100 ml), összeforraljuk, és az apróra vágott petrezselymet hozzáadva átkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. 
* A tésztát hozzáadjuk, lazán átkeverjük, és ízlés szerint tálaláskor még egy kis friss chilit szórhatunk rá.
Jól hangzik ez a kaja. :) Annyi bajom van vele, hogy nekem valahogy idegen a tengeri herkentyű. :D Amúgy ez a chilipehely mi a ****? Hol lehet ilyet venni? :D

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 18., szombat 19:36

ziro4vr írta:Morientes receptjeitől mindig beindulok. Csak az a baj, hogy nem tudnám őket megcsinálni. Bár ez az utolsó egyszerűnek tűnik, ezt kipróbálom szerintem. :mrgreen:
Menni fog az Ziro mint Bale-nek a biciklicsel :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 19584
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. július 18., szombat 19:25

Morientes receptjeitől mindig beindulok. Csak az a baj, hogy nem tudnám őket megcsinálni. Bár ez az utolsó egyszerűnek tűnik, ezt kipróbálom szerintem. :mrgreen:
Nem illik.

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 18., szombat 19:22

Még tavaly vettem olaszba ezt a tésztát, szerintetek hogy lenne érdemes elkészíteni?
-400g garnéla vagy tintahal
-5gerezd fokhagyma
-1 teáskanál chilipehely
-6 evőkanál olivaolaj
-2 dl főzőtejszín
-1 csokor petrezselyem
-1/2 kilo tészta (olyan mint a tied)
-só,bors
-1 dl fehérbor



* A fokhagymát apró darabokra felaprítjuk. 
* Az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a chilipelyhet, kb 10 másodpercet pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén nagyon rövid ideig sütünk, és azonnal hozzátesszük a lecsöpögtetett, konyhai törlővel leitatott garnélákat.
* Addig sütjük, míg összepöndörödnek, és szép rózsaszínűek lesznek. Kb 3 perc.
* Mindezalatt kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
* A garnélákhoz hozzáöntjük a tejszínt, kevés fehérbort, vagy vizet is önthetünk alá (50- 100 ml), összeforraljuk, és az apróra vágott petrezselymet hozzáadva átkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. 
* A tésztát hozzáadjuk, lazán átkeverjük, és ízlés szerint tálaláskor még egy kis friss chilit szórhatunk rá.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 18., szombat 18:42

realistahuni írta:http://www.italian-products.com/wheat-g ... lavor.html

Még tavaly vettem olaszba ezt a tésztát, szerintetek hogy lenne érdemes elkészíteni?
Csirkemellet piríts le vajon egy kis fokhagymával, aztán öntsd fel tejszínnel és locsold meg citromlével. Főzd meg a tésztát, szedd rá, aztán készen van. Esetleg a serpenyőben grillezz meg karikára vágott citromot és azzal díszítheted is. :smile:

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5444
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. július 18., szombat 18:14

http://www.italian-products.com/wheat-g ... lavor.html

Még tavaly vettem olaszba ezt a tésztát, szerintetek hogy lenne érdemes elkészíteni?
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 16., csütörtök 17:12

Paella alla Valencia
-Paella serpenyő -1közepes csirke -50dkg nyúlhús -50dkg tenger gyümölcse,(kagyló,rákhús, polip,tintahal stb) -35dkg rizs -1póréhagyma -1fej spanyol hagyma (jó a lila is) 4 gerezd fokhagyma -1db kaliforniai paprika (piros) -25dkg zöldborsó -20dkg zöldbab -7dl húsleves -2dl fehérbor -1 kiskanál sáfrány -2-3 babérlevél -só,bors -2 citrom

A hagymát felszeljük,a pórét karikázzuk,a fokhagymát aprítjuk.A csirkét,nyulat felaprítjuk,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk fokhagymával.Majd a paella serpenyőben aranysárgára sütjük.Majd kiszedjük,félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát,pórét,meg a fokhagymát.Hozzáadjuk a piros húsú paprikát,a borsót meg a zöldbabot.Sózzuk,borsozzuk,fölöntjük a borral,és hozzá tesszük a babérlevelet is.Picit forraljuk,majd beleszórjuk a rizst,és felöntjük a húslevessel,végül hozzáadjuk a sáfrányt.Beletesszük a csirkét és a nyulat. Hosszan,nagyon kis lángon hagyjuk főni.Kb 15-20 percel az elkészülte előtt hozzátesszük a tengeri herkentyűket. NEM SZABAD KEVERNI! Akkor van kész,ha egy lapáttal arrébb toljuk a ragut,és nem áll alatta a lé. Citrom gerezdekkel tálaljuk.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 16., csütörtök 17:08

Neekm is az jutott róla eszembe először :lol: De azért mégsem egy átlagos rakottkrumpli.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5444
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. július 16., csütörtök 17:02

Milyen lehet úgy?
Mint a rakott krumpli? :D
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 16., csütörtök 16:35

szilamer írta:Vééégre :D Imádok finomakat enni.

Facebookon egyik legjobb kajás ötlet ahol eléggé nem hétköznapi de elkészíthető kajákat mutatnak az a Tastemade.

De most leírom egyik kedvelt receptemet, ami elég egyszerű és nem lehet elrontani. Mennyiséget nem írok hozzá, mindenki ahogy akarja. Szóval kell bele
krumpli
csirkemell
gomba
tejföl
sajt
tojás

Először is pár darab krumplit héjában megfőzünk, ezzel egy időben a csirkemellet felkockázzuk és borsosan puhára sütjük.
Ha meg van egy tűzálló edénybe alul rakjuk a krumplit miután puhára főtt és meghántottuk, karikákra vágva belevágjuk az aljába (egy kis olajat alája töltve). So, bors, én szoktam még fűszer keveréket meg oregánót is rárakni, ezután a gombát, majd a csirkemelleket. A tetejére öntjük a sajtos tejfölöt, ami annyiból áll, hogy a tejfőlbe belekeverünk két tojássárgáját, és jó sok reszelt sajttal összekevrjük. Ezt a tetejére önteni, és ízlés meg lehetőség szerint megszórni oregánóval a tetejét. Majd így be a sütőbe kb 40 percre 180 fokon.

Nagyon egyszerű és istenien finom.
Ma ezt tervezem csirkemell nélkül, egy nagy adag fokhagymával felturbózva. Milyen lehet úgy?
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 16., csütörtök 15:34

Házi, kólás BBQ szósz

- 2 doboz kóla
- 2 db babérlevél
- bors
- 2 dl ketchup
- hagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- igény szerint csípős (erős pista, chiliszós, bármi)

A hagymát felkockázzuk, bedobjuk olajon pirulni egy lábasba. Ha nyers chilivel akarjátok csípőssé tenni, azt is itt dobjátok bele. Amikor szépen megpirult a hagyma, mehet bele a kóla. Ez kicsit bizarrul hangzik, de higgyétek el, a végeredményért cserébe megéri! Néha megkavarva kb fél óráig (esetleg kevesebb ideig) főzzétek. Amikor úgy látjátok, hogy a kóla fele már elpárolgott, mehet bele a két babérlevél. Forraljátok tovább, majd amikor az eredeti mennyiség kb harmadára összerottyant, mehet bele a ketchup, a szójaszósz, és a csípős cucc is (feltéve, hogy nem nyers chilivel dolgoztatok). Szépen összekeverjük a dolgokat, megborsozzuk, aztán kész is van. Kislyukú szűrőn átpréseljük, hogy csak a szép, sűrű BBQ szósz maradjon.

Sültekhez kiváló, pl. csirkeszárnyakhoz, steakekhez, oldalashoz, stb. Aki igazán dőzsölni akar, az csináljon mellé egy jófajta Coleslaw salit is (amerikai káposztasaláta), aztán uccu neki!


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég