Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
sebydani
Hozzászólások: 6338
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 11:02
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Hazard, James
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. július 15., szerda 21:56

https://www.youtube.com/watch?v=kXCeR8YPJts
brutál jól néz ki, amint lesz időm megpróbálkozom vele, hátha tetszik nektek is :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Drake
Hozzászólások: 1028
Csatlakozott: 2013. május 3., péntek 15:39
Kedvenc játékosaid: Henry
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Arsenal

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Drake » 2015. július 15., szerda 11:50

morientes írta:Cassoulet (plat traditionnell français)
-1szál füstölt kolbász
-1vékonycsík füstölt szalonna
-1evőkanál olaj
-2-3gerezd fokhagyma
-2db 40 dekás fehérbab konzerv
-40dkg paradicsom vagy paradicsom konzerv
-1 evőkanál mustár
-3evőkanál sűrített paradicsom
-só,bors
A kolbászt karikára,a szalonnát kockára.Az olajon megpirítani hogy kiengedje a zsírt.Hagymát felszeletelni,kiszedni a serpenyőből a kolbászt-szalonnát,majd a megmarsdt zsiradékon megdinsztelni a hagymát,zúzott fokhagymát.A fhagymát egy kicsit később rakjuk hozzá,hogy ne égjen le,mert akkor kuka.A párolt-pirult hagymához hozzáadom a paradicsomot,mustárt,sűrített paradicsomot,meg egy kevés vizet.Ezt összwforralom,majd belerakom a lecsepegtetett babot.Hozzáteszem a kolbászt meg a szalonnát,sózom borsozom majd összemelegítem és kész is van.
Ha valakinek nem jön be a füstölt szalonna,az megoldhatja baconal,vagy valami füstölt hússal,de én az original franciát írtam le :)
Ezt asszem kipróbálom még ma.Köszi. :)

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 15., szerda 11:23

Cassoulet (plat traditionnell français)
-1szál füstölt kolbász
-1vékonycsík füstölt szalonna
-1evőkanál olaj
-2-3gerezd fokhagyma
-2db 40 dekás fehérbab konzerv
-40dkg paradicsom vagy paradicsom konzerv
-1 evőkanál mustár
-3evőkanál sűrített paradicsom
-só,bors
A kolbászt karikára,a szalonnát kockára.Az olajon megpirítani hogy kiengedje a zsírt.Hagymát felszeletelni,kiszedni a serpenyőből a kolbászt-szalonnát,majd a megmarsdt zsiradékon megdinsztelni a hagymát,zúzott fokhagymát.A fhagymát egy kicsit később rakjuk hozzá,hogy ne égjen le,mert akkor kuka.A párolt-pirult hagymához hozzáadom a paradicsomot,mustárt,sűrített paradicsomot,meg egy kevés vizet.Ezt összwforralom,majd belerakom a lecsepegtetett babot.Hozzáteszem a kolbászt meg a szalonnát,sózom borsozom majd összemelegítem és kész is van.
Ha valakinek nem jön be a füstölt szalonna,az megoldhatja baconal,vagy valami füstölt hússal,de én az original franciát írtam le :)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 14., kedd 17:22

Ezt a kaját lehet bármilyen hússal is csinálni? Pl. csirkemellel?
Hát nemtom,avval még nem csináltam,de sztm az szétfő...de mondjuk ha kevesebb a kóla...nem tudom na.Esetleg még marhával próbáld vagy pulykamellel...ha nem jön be a disznó.
csabi* írta:ez érdekesen hangzik mór, ki is lesz próbálva :D ha már a kólát meginni nem tudom legalább kajához legyen felhasználva :D
köszi
Nincs mit. :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
csabi*
Hozzászólások: 3467
Csatlakozott: 2013. augusztus 8., csütörtök 23:00
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. július 14., kedd 17:15

ez érdekesen hangzik mór, ki is lesz próbálva :D ha már a kólát meginni nem tudom legalább kajához legyen felhasználva :D
köszi
Kép

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4092
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 14., kedd 17:14

morientes írta:Malac a la' cola :D
-2kg bőrös malachús
1/2 l kóla (pepsi vagy coca)
-olaj
-fűszerek,(ízlés szerint ki milyet)
-só,bors
A malachúst sózzuk,borsozzuk,és ízlés szerinti fűszerkeverékkel bedörzsöljük.Magyarosan,bajorosan,mediterrán módra,ki hogy,mivel szereti.
Meglocsoljuk olajjal majd egy letakart tálban hűtőben állni hagyjuk.Min 3 óra,de lehet előző nap is,nem gond.
Felmelegítjük a sütőt kemény 240 fokra,majd egy kiolajozott tálba bevágjuk a malacot,felöntjük a fél liter kólával,és 70-80 percig pároljuk/sütjük.Letakarni nem kell.Időnként a pecsenye lével meglocsoljuk.
A kólából kicsapódó cukortól a teteje szép barna lesz,valamint pirult és omlós.A malac bőrét pácolás előtt be is lehet vagdosni akár.
Az íz orgia magáért beszél,egy ausztrál szakácstól lestem el egy főző műsorban,de nem hittem hogy ennyire cool :D
Ezt a kaját lehet bármilyen hússal is csinálni? Pl. csirkemellel?

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 14., kedd 16:43

Malac a la' cola :D
-2kg bőrös malachús
1/2 l kóla (pepsi vagy coca)
-olaj
-fűszerek,(ízlés szerint ki milyet)
-só,bors
A malachúst sózzuk,borsozzuk,és ízlés szerinti fűszerkeverékkel bedörzsöljük.Magyarosan,bajorosan,mediterrán módra,ki hogy,mivel szereti.
Meglocsoljuk olajjal majd egy letakart tálban hűtőben állni hagyjuk.Min 3 óra,de lehet előző nap is,nem gond.
Felmelegítjük a sütőt kemény 240 fokra,majd egy kiolajozott tálba bevágjuk a malacot,felöntjük a fél liter kólával,és 70-80 percig pároljuk/sütjük.Letakarni nem kell.Időnként a pecsenye lével meglocsoljuk.
A kólából kicsapódó cukortól a teteje szép barna lesz,valamint pirult és omlós.A malac bőrét pácolás előtt be is lehet vagdosni akár.
Az íz orgia magáért beszél,egy ausztrál szakácstól lestem el egy főző műsorban,de nem hittem hogy ennyire cool :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 12., vasárnap 13:41

Spaghetti aglio olio

Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- olívaolaj (jó a sima napraforgó is)
- só
- bors
- ízlés szerint chilipaprika
- tészta

Legkönnyebb, de egyben az egyik legfinomabb tésztaétel. Előkészíteni kb 5 perc, megfőzni max 15, de borzalmasan finom tud lenni. A fokhagymákat felszeleteljük vékony szeletekre, majd egy serpenyőbe jó sok olajat öntünk (ez lesz a szósz, ne sajnáljátok), és elkezdjük melegíteni. Mehet bele a fokhagyma és a chilipaprika (lehetőleg ne szárított legyen). Szépen pirítjuk, néha megkeverjük, és amikor a fokhagyma már szép aranybarnára pirult, mehet a serpenyőbe a megfőtt, leszűrt tészta. Alacsony lángon összeforgatjuk a fokhagymás olajjal a tésztát, majd ha kész van, tálba szedjük. Tálaláskor lehet rá reszelni valami jófajta keménysajtot (parmezán pl), őrölni rá egy kis borsot, aztán beverni az egészet egy ülésre :)

Csajozos kaja is lehet belőle, ekkor esetleg egy kis garnélarákot dobhatunk mellé. Ha tesztek bele, vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, mert akkor olyan lesz, mint a gumi. Nagyjából 2-3 perc elég a rákoknak, hogy tökéletesre süljenek, épp ezért nem kell az elején beledobni őket a serpenyőbe, elég akkor, amikor már szinte majdnem kész a kaja. Ha tovább akarjátok turbózni, akkor gerezdekre v. félbevágott koktélparadicsom is mehet bele, azt is elég akkor hozzáadni, amikor a rákokat.

Én elég sokszor szoktam ezt főzni (garnéla nélkül, persze, hisz egyetemista vagyok :mrgreen: ), mert fokhagyma mindig van itthon, olaj is, tészta is, meg többnyire sajtom is, és sosem csalódtam még benne.

Jó főzőcskét!

csabi87
Hozzászólások: 1113
Csatlakozott: 2013. május 9., csütörtök 9:40

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2015. július 11., szombat 16:13

Na akkor hogy én se maradjak ki. :)

Én ma ebédre saját készítésű májas és véres hurkát ettem na meg természetes volt hozzá kolbász is. :)
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4092
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 11., szombat 15:32

terry76 írta:Nos :reszelj le 30 dkg sajtot,üssél rá 1 tojást ,adj hozzá 1 evőkanál lisztet.Gyúrd össze,formálj belőle diónyi golyókat és ne túl forró bő olajba süsd ki!:) jó étvágyat!
Oh ilyet én már korábban csináltam, nagyon tuti :D

Avatar
terry76
Hozzászólások: 136
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 21:59
Kedvenc csapatod: RM
Tartózkodási hely: Nyugat Magyarország

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: terry76 » 2015. július 11., szombat 6:58

Nos :reszelj le 30 dkg sajtot,üssél rá 1 tojást ,adj hozzá 1 evőkanál lisztet.Gyúrd össze,formálj belőle diónyi golyókat és ne túl forró bő olajba süsd ki!:) jó étvágyat!

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 2720
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera Bujia, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Brünn, Osztrák-Magyar Birodalom

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. július 10., péntek 23:33

Ha már kaja,épp holnap készülök finom érlelt ír marhahusit grillezni :D

Avatar
KAG
Hozzászólások: 6946
Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: KAG » 2015. július 10., péntek 17:57

reeed_ati írta:Meghoztátok a kedvem és csináltam egy tök egyszerű kis baconbe göngyölt, sajtal töltött fokhagymás csirkemellet, krumplipürével és fincsii paradicsomsalival.
Na most tettem pirított hagymát is a krumplipürébe, ahogy lentebb írtátok, de tényleg jó ízt ad neki, jár is érte a pacsi, talán Csokinak :) .
Legközelebb arra gondoltam, hogy brokkolival töltöm a csirke-mellet még a sajt mellett.
De azt lehet nem ártana megpárolni előtte :hmmm: ?
Valaki csinált már hasonlót?
Jelen!!

Brokkolit megfőződ sós vízben nagyobb edénybe ki
ráreszelsz sajtot meg egy pici joghurt hozzá
pürésíted és megtöltöd vele a csirkét. Iszonyat jó


Amúgy, ha csajozós kaja akkor home made sushi :salute:
ZIDANE

Avatar
h3x0r
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. július 10., péntek 17:54

reeed_ati írta:Meghoztátok a kedvem és csináltam egy tök egyszerű kis baconbe göngyölt, sajtal töltött fokhagymás csirkemellet, krumplipürével és fincsii paradicsomsalival.
Ebedre en is ilyesmit ettem, annyi kulonbseggel, hogy csirkemell helyett csirkemajat gongyoltunk baconbe.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 39121
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 10., péntek 17:04

Párold vagy főzd előtte mindenképpen. :)

Rakott zöld bab volt a mai menü :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
reeed_ati
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, FrancIsco

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. július 10., péntek 17:01

Meghoztátok a kedvem és csináltam egy tök egyszerű kis baconbe göngyölt, sajtal töltött fokhagymás csirkemellet, krumplipürével és fincsii paradicsomsalival.
Na most tettem pirított hagymát is a krumplipürébe, ahogy lentebb írtátok, de tényleg jó ízt ad neki, jár is érte a pacsi, talán Csokinak :) .
Legközelebb arra gondoltam, hogy brokkolival töltöm a csirke-mellet még a sajt mellett.
De azt lehet nem ártana megpárolni előtte :hmmm: ?
Valaki csinált már hasonlót?

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 39121
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 10., péntek 14:44

Na, az első, ami igazán tetszik.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
füst
Hozzászólások: 1119
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: füst » 2015. július 10., péntek 14:40

https://www.youtube.com/watch?v=twNxZXE5KbI
Ennek az elkészitését javasolnám elsajátitani. Nem nagy cucc, picit drága, de ezzel igen jól lehet csajozni. Haladók a torilla tésztát is elkészithetik az sem nehéz, olcsó és a boltival ellentétben nagyon finom frissen!!!
Azt is aláirom hogy bélszint klopfolni szinte megbocsáthatatlan bűn, de a végeredmény zseniálisan finom, és elfelejtődik minden.

Amúgy is azt tanácsolnám hogy tessék megtanulni főzőcskézni, sokkal könnyebbé válik az ember élete, sokszor maga a sütögetés is élvezetes. Jó érzés sasolni egy üveg borral ahogy sül egy nagy szelet lazac vagy steak :)

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 10., péntek 14:05

sonic írta:
peti_madrid írta:Sült pisztráng
Ezt lajkolom! Masfele hallal is mukodik a formula? :)
Persze, működik, szerintem bármilyennel megcsinálhatod. Én most azért csináltam pisztránggal, mert a Lidlben nagyon jó áron lehetett kapni :D
CS0ki írta:Attól még a véreshúrka is rohadt jó anyag. Tényleg, azt tud valaki valahol nagyon jót? BP-n mármint. A szombathelyi piacon lévő az elég fasza.
Belvárosi Disznótoros a Király utcában. Szerintem ott van rá esély, hogy kapsz ;)

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10583
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 10., péntek 11:21

Bakonyi gombás szelet
Hozzávalók:
-1 kg sertés hús (comb de még inkább tarja)
-40dkg gomba (erdei vagy champion,de üveges nem jó )
-2 fő nagyobb hagyma
- 1 paradicsom,1 zöld paprika,
-1/2 l tejföl
-fűszerpaprika,só,bors,ízesítő (vegeta),kevés liszt.
A húst felszeleteljük,enyhén kiklopfoljuk,sózzuk,majd forró olajon,lisztben megforgatva kisütjük.Majd félretesszük.A gombát megpucoljuk,hagymát enyhén megpirítjuk,gombát rátesszük,(kockára vagy szeletekre vágva),fűszerpaprika,bors,ízesìtő,kevés piros arany,egyszóval csinálunk egy klasszik gomba pörit.Vigyázzunk,ne sok vizet tegyünk hozzá,mert maga a gomba is sokat ereszt.De ez úgy is adja magát.
A tejfölt elkeverjük egy fél evőkanál lisztel,simára,majd hozzáadjuk a gombához.Ügyeljünk a hőkiegyenlìtésre,/adjunk a gomba szafjtából a tejfölhöz,keverjük el,majd úgy a gombához/hogy ne csomósodjon be)
Forraljuk össze,majd rakjuk bele a tejfölös gombába az elősütött húsokat,és lassú tűzön(takarékon),együtt főzzük kb 10-15 percig.
Galuskával,nokedlivel,vagy krumpli gombóccal tálaljuk,de ha nem esik jó ezekkel vacakolni,akkor jó bármilyen száraz tészta,(szarvacska,csavart,makaróni,penne stb..)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég